REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis dialogui su partijos kolegomis pasirinko epistolinį žanrą.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) garbės pirmininkas europarlamentaras V.Landsbergis šeštadienį nedalyvaus partijos taryboje, turinčioje priimti galutinį sprendimą dėl kandidato gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Tačiau savo poziciją šiuo klausimu profesorius partijos kolegoms pateiks išdėstytą raštu. Partijos garbės pirmininko laišką greičiausiai gaus šiandien posėdžiaujantis TS-LKD prezidiumas. Taryboje konservatoriai ketina apsispręsti, ar prezidento rinkimuose kelti savo kandidatą, ar paremti kokį nors kitą.

REKLAMA

Šiuo metu Briuselyje esantis V.Landsbergis vakar LŽ sakė, kad partijos renginiuose nedalyvaus dėl paprastos priežasties - nebus Lietuvoje. „Šeštadienį iš Briuselio vykstu į Londoną, kur pirmadienį dalyvausiu Jono Meko filmo „Lietuva ir SSSR žlugimas“ pristatyme, taip pat susitiksiu su lietuvių studentais - skaitysiu paskaitą“, - aiškino profesorius.

Politikas patvirtino, kad laišką kolegoms partiečiams tikrai rašo ir gal jau šiandien baigsiąs. Jo turinio komentuoti nenorėjo: „Nebus jokio įdomumo, jei iš anksto viską pasakysiu.“ Profesorius tikino, kad nieko „ekstraordinaraus“ jame nebus. Paklaustas, kaip kolegoms perduos savo kūrinį, V.Landsbergis pašmaikštavo: „Tikriausiai elektroniniu paštu. Karvelių paštas jau ne toks patikimas - juos kartais pagauna ir suvalgo.“

REKLAMA
REKLAMA

Žinia apie partijos garbės pirmininko nedalyvavimą taryboje bei laišką nustebino kai kuriuos TS-LKD vadovus. Nieko apie tai negirdėję prisipažino partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Paulius Saudargas bei „eilinis“ pavaduotojas Valentinas Stundys. Tiesa, pirmasis šiuo metu lankosi Vokietijoje. Paklaustas, ar neapsunkins pasirinkimo tai, kad posėdyje nedalyvaus galimas kandidatas į prezidentus, P.Saudargas sakė, jog vienoks arba kitoks sprendimas bus padarytas bet kokiu atveju. Į klausimą, ar apgailestaus, jei V.Landsbergis atsisakys kandidatuoti į prezidento postą, V.Stundys atsakė gerbiąs bet kokią nuomonę ir apsisprendimą. „Matyt, bus visokių nuotaikų“, - atsakydamas į klausimą, ar rytoj į tarybą susirinkę partiečiai nenusivils neišvydę V.Landsbergio, kurį palaikė kaip galimą kandidatą į šalies vadovus, pripažino V.Stundys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Landsbergį, kaip geriausią kandidatą į prezidentus, mato TS-LKD krikščionių demokratų sparnas. Jų iniciatyvą aktyviai parėmė kai kurie partijos skyriai. Kita TS-LKD dalis su lyderiu premjeru Andriumi Kubiliumi priešakyje rinkimuose deklaruoja remsią eurokomisarę Dalią Grybauskaitę.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų