REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinė tęsia pasirengimą pasaulio čempionato atrankos varžyboms - ji šį vakarą 19 val. 15 min. Portugalijoje jėgas išbandys su nykštukės Andoros rinktine.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį šeštadienį lietuviai lygiosiomis 1:1 sužaidė su Lenkijos rinktine. Kitas testas laukia su viena silpniausių pasaulio rinktinių.

REKLAMA

Favoritai aiškūs

Andoros futbolo rinktinė tarptautinėje arenoje laikoma ryškia autsaidere. Pirėnų pusiasalyje, Ispanijos ir Prancūzijos pasienyje, įsikūrusioje nykštukinėje valstybėje gyvena vos 71 tūkst. gyventojų. Tačiau joje registruoti net 27 futbolo klubai, o futbolą reguliariai žaidžia kas keturioliktas valstybės gyventojas.

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) nare Andora tapo tik 1996 metais. Šios šalies futbolo „Aukso amžiumi“ galima laikyti atrankos ciklą į 2006 metų pasaulio pirmenybes. Tuomet 1:0 iškovota pirmoji ir vienintelė pergalė per oficialias rungtynes prieš Makedonijos rinktinę. Vėliau su makedonais Andora sužaidė lygiosiomis, atėmė tašką iš Suomijos ir FIFA reitinge pakilo į neregėtas aukštumas - 125 vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pastaraisiais metais jos rezultatai prastėjo, o sausio FIFA reitinge Andora atsidūrė jau 195 vietoje.

„Be abejo, mes esame rungtynių favoritai. Tačiau kol kas tik popieriuje. Savo pranašumą reikės įrodyti aikštėje“, - prieš rungtynes teigė Lietuvos rinktinės trenerio Jose Couceiro asistentas Saulius Širmelis.

Mėgėjų rinktinė

Šiame pasaulio čempionato atrankos cikle Andora kol kas pralaimėjo visas ketverias rungtynes - Kazachstanui, Anglijai, Baltarusijai ir Kroatijai - bendru rezultatu 1:12.

Pusė Andoros rinktinės žaidėjų rungtyniauja savo šalies pirmenybėse, kita dalis žaidžia trečiajame arba ketvirtajame Ispanijos futbolo divizionuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis varžovų komandos profesionalas - Marcas Bernausas iš Ispanijos antrojo diviziono klubo „Girona“. Tačiau jo gaunama alga - apie 1,5 tūkst. eurų per mėnesį - profesionalaus futbolo mastais yra juokinga.

Andoros nacionalinei komandai nuo 1999-ųjų vadovauja keturiasdešimtmetis ispanas Davidas Rodrigo. Lietuvos ir Andoros rinktinės tarpusavyje yra susitikusios vieną kartą. 1998-ųjų birželį per Estijoje vykusį draugišką mačą lietuviai nugalėjo Andorą rezultatu 4:0. Įvarčius tuomet mušė į rinktinę jau nebekviečiami Andrius Tereškinas, Igoris Morinas, Gražvydas Mikulėnas ir Nerijus Vasiliauskas.

REKLAMA

Tikslas - pergalė

„Andoros komanda pasižymi kovingumu. Jie propaguoja jėgos žaidimą - kietai ginasi, dažnai prasižengia. Visas varžovų dėmesys bus sutelktas į gynybą. Mūsų užduotis bus mušti įvarčius. Tokią rinktinę privalome nugalėti“, - tvirtino S.Širmelis.

Per šio vakaro mačą mūsiškiams jau galės padėti Tomas Danilevičius, Ignas Dedura ir Deividas Šemberas, jų į rungtynes su lenkais neišleido klubai.

Lietuva privalės išsiversti be Mariaus Stankevičiaus, jam prieš kelias dienas skilo delnikaulis ir skubiai atlikta operacija. Daugiau netekčių tarp J.Couceiro auklėtinių nėra.

REKLAMA

Mačas su Andora lietuviams bus paskutinė repeticija prieš dvejas pasaulio čempionato rungtynes su Prancūzija kovo 28 ir balandžio 1 dienomis.

Paklaustas, ar šio vakaro varžovė yra tinkama rengtis būsimoms akistatoms su pasaulio vicečempionai, vienas rinktinės trenerių atsakė: „Ne visada pavyksta pasirinkti tokius varžovus, kokių norime. Manau, šiuo metų laiku mums svarbiausia - įgyti žaidimo praktikos, susižaisti. O pergalė, net ir prieš tokią silpną rinktinę, suteiks papildomo pasitikėjimo savo jėgomis.“



Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų