REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs legendinio Vilniaus „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės treneris Benjaminas Zelkevičius priėmė naują iššūkį - netrukus jis turėtų tapti Rusijos rytuose įsikūrusio futbolo klubo Vladivostoko „Luč-Energija“ treneriu. Rusai B.Zelkevičiui darbą pasiūlė šios savaitės pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Atleidę buvusį trenerį iš Ukrainos Semioną Altmaną, „Luč-Energija“ vadovai sausio pradžioje rinkosi iš keturių kandidatų - be B.Zelkevičiaus, treniruoti Vladivostoko komandą pretendavo trys rusai - Sergejus Podpalas, Aleksandras Irchinas ir Leonidas Nazarenko. Tačiau pasitarę su Primorjės regiono gubernatoriumi Sergejumi Darkinu klubo vadovai pasirinko lietuvį.

REKLAMA

B.Zelkevičius šiuo metu yra išvykęs į Tolimuosius rytus, kur baigia derinti paskutines kontrakto detales. Vakar su treneriu LŽ susisiekti nepavyko.

64 metų futbolo specialistas sovietmečiu treniravo Vilniaus „Žalgirį“, po Nepriklausomybės atkūrimo - Lietuvos rinktinę. B.Zelkevičius jau turi darbo Rusijoje patirties - vadovavo Naberežnyje Čelnų „Kamaz“, Volgogrado „Rotor“, Jaroslavlio „Šinnik“ ir Kaliningrado „Baltika“ klubams. Paskutinioji lietuvio stotelė - Latvijos klubas Liepojos „Metalurgs“, iš jo jis pasitraukė po 2007-ųjų sezono.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius metus B.Zelkevičius nedirbo. 2008-ųjų pavasarį darbą jam siūlė „Kaunas“, tačiau abiem pusėms nepavyko susitarti dėl kontrakto sąlygų.

„Luč-Energija“ praėjusį sezoną žaidė aukščiausioje Rusijos futbolo lygoje, tačiau užėmė paskutiniąją - šešioliktąją - vietą ir iškrito į šalies pirmąją lygą, kur rungtyniauja net 22 komandos.

1958 metais įkurto klubo tikslas šiemet bus sugrįžti į geriausių Rusijos komandų gretas.

Vladivostoką nuo Rusijos sostinės Maskvos skiria net šešios laiko juostos, todėl išvykos į Ramiojo vandenyno pakrantėje įsikūrusį miestą kitoms šalies komandoms tampa rimtu iššūkiu.

Kartą Maskvos CSKA futbolininkai į Vladivostoką skrido net septynias valandas. Po pralaimėjimo „Luč-Energija“ ekipai maskviečių vartininkas Igoris Akinfejevas netvėrė pykčiu ir pareiškė: „Ši komanda turi žaisti ne Rusijos čempionate, o Japonijos lygoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų