• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujosios Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius sulaukė koalicijos partnerių grasinimų sugriauti valdančiąją daugumą ir sužlugdyti mokesčių įstatymų pataisų priėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ryto“ žiniomis, premjerą prie sienos prispaudė ir jau privertė nusileisti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Seimo vadovas Arūnas Valinskas, pareikalavęs, kad jo bičiulis ir buvęs verslo partneris Arūnas Burkšas būtų paskirtas Klaipėdos apskrities viršininku.

REKLAMA

A.Kubilius dar prieš Vyriausybės posėdį pirmadienį kategoriškai pareiškė, kad A. Burkšo netvirtins Klaipėdos apskrities viršininku. „Prisikėlėliai“ pažadėjo pateikti kitą kandidatą ir baigiantis darbo dienai pažadą ištesėjo. Tai buvo A. Burkšas.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, per pastarąsias dienas vykusias A. Kubiliaus ir A. Valinsko neoficialias derybas dėl vis nustumiamo savo draugo įniršęs Seimo vadovas nusprendė nesitraukti.

REKLAMA
REKLAMA

Politikos naujokas premjerui pagrasino pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

Antradienį Seimui svarstant kelias dešimtis mokesčių įstatymų projektų A.Kubilius, ir finansų ministras Algirdas Šemeta sulaukė dar vieno partnerių akibrokšto.

Liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas ir dar keliolika valdančiosios koalicijos narių pateikė raštišką ultimatumą. Jame reikalaujama išlaikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas knygų leidybai, vaistams, kultūros renginiams, spaudai, apgyvendinimo paslaugoms.

Anot politikų, šis raštas - aiškus signalas premjerui, kad kai kurie projektai nesulauks reikiamos balsų paramos Seime, o tokiu atveju gali pradėti strigti ir kitų metų valstybės biudžeto projektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų