REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvardinti kaip galimi partneriai centro dešiniajai koalicijai, liberalcentristai ir Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) prieš antrąjį rinkimų turą susipyko. Buvo spėjama, kad liberalcentristus papiktino TS-LKD kandidato Manto Adomėno plakatai, kuriuose vaizduojama jo kova su „abonentu“, tačiau panašu, kad asmeninės nuoskaudos peraugo į nesutarimus tarp partijų.

REKLAMA
REKLAMA

LiCS išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad TS-LKD kandidatai vykdo nekorektišką, juodomis technologijomis pagrįstą rinkimų kampaniją, šmeiždami LiCS kandidatus, kuriuos TS-LKD pati įvardijo kaip galimus savo partnerius. Tačiau „balso.lt“ pakalbintas  Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Algis Čaplikas partijos priekaištus TS-LKD  vadovybei tiesiog nusprendė pasilikti sau, apsiribodamas fraze, kad „tą puikiai žino patys konservatoriai“, ir pridurdamas, kad Liberalų ir centro sąjunga „visai konservatorių partijos vadovybei jau priminė tą, ką reikėjo“.

REKLAMA

Ne žiniasklaidai

A. Čaplikas nenorėjo komentuoti partijos pranešimo spaudai ir pareiškė, kad jeigu „tokiu būdu“ bus vykdoma rinkimų kampanija antrajame ture, tai apie bendradarbiavimą su TS-LKD neverta net kalbėti. Ką jis turėjo galvoje taip sakydamas, A. Čaplikas neatskleidė - tik pridūrė, kad žmonės, su kuriais ketinama draugauti, „yra nespjaudomi“.

 „Tegu pats A. Kubilius komentuoja. Daugiau aš nieko nenoriu pasakyti. Jie (konservatoriai – aut.) šiandien tvarkosi, viskas yra reguliuojama. Tai toks yra mūsų komentaras“, - teigė A. Čaplikas ir pokalbio pabaigoje pridūrė: „Pasakiau tą, ką galėjau pasakyti. Daugiau, atleiskite, aš tikrai jums nepasakysiu. Ačiū už skambutį“.

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, koks tikslas buvo viešinti tarpusavio nesutarimus platinant pranešimą spaudai, jeigu po to atsisakoma jį komentuoti, A. Čaplikas atsakė trumpai - esą LiCS pranešimas spaudai buvo skirtas „ne tik žiniasklaidai, bet ir tiems, kurie tą daro“. Nepaaiškinęs, ko jam užkliuvo A. Kubilius, pasiūlė kreiptis į konservatorių vadovybę.

A. Kubilius: mes irgi priekaištų turim

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius irgi nebuvo nusiteikęs komentuoti partinių nesutarimų. „Neturiu ką komentuoti, nes nevykdau jokios jų (LiCS- aut.) atžvilgiu kampanijos, o kampanijas vykdo atskiri kandidatai savo apygardose. Aš irgi esu išėjęs į antrą turą su LiCS atstovu Gintaru Babravičiumi ir kol kas mes esame pakankamai konkurentiški“, - tvirtino A. Kubilius, pridurdamas, kad retkarčiais „tos atmosferos užkaista“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Kubiliaus, jis, būdamas partijos štabo vadovu, visus paraginęs kampanijoje elgtis šiek tiek santūriau ir korektiškiau, tačiau prisipažino, kad gyvenime visko pasitaiko. „Ir mūsiškiai kai kur persistengia, ir mūsiškių atžvilgiu persistengiama“, - sakė jis. A Kubiliaus sako, kad konservatoriams dešinieji visada yra artimesni, todėl jeigu LiCS prašo jų paramos konkuruodami su kairiųjų atstovu, TS-LKD iš karto sutinka juos palaikyti, ir pridūrė, kad jų partija taip pat gali atrasti priekaištų liberalcentristams.

REKLAMA

„Kai kur mūsiškiai skundžiasi, kad nesulaukia paramos iš Liberalų ir centro sąjungos atstovo. <...> Tauragėje LiCS atstovai remia socialdemokratų kandidatą, o ne mūsų kandidatą Šedbarą. Todėl priekaištų vardint ir vardint“, - dėstė A. Kubilius, pastebėdamas, jog Panevėžio rajone Algis Čaplikas remia valstietį liaudininką Alfredą Pekeliūną prieš TS-LKD atstovą.



Kalta M. Adomėno ir „abonento“ dvikova?

Neoficialiai kalbama, kad liberalcentristus papiktino su partijos lyderiu susirungsiančio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidato Manto Adomėno plakatai, kuriuose jis vaizduojamas nugalėtoju kovoje prieš korupciją, o jo priešininkas Artūras Zuokas įvardijamas „abonentu“.

REKLAMA

„Balso.lt“ pakalbintas M. Adomėnas sakė neturįs šiuo klausimu ką komentuoti, nes manąs, kad konservatorių technologijos nėra juodos. Pasišnekėti su pačiu A. Zuoku nepavyko.

Liberalcentristai su konservatoriais dėl Seimo mandato kovos sostinėje Senamiesčio, Fabijoniškių, Antakalnio, Justiniškių bei pajūrio Pamario apygardose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų