REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Jonas Mačiulis tiki, kad susitvarkius su nervais pirmose Eurolygos rungtynėse galima įveikti Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus, kuriems diriguoja Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak žalgiriečio, esami komandos krepšininkai gali kompensuoti spragą, atsiradusią, kai komanda palikti nusprendė Marcusas Brownas.

REKLAMA

Be protestavusių legionierių kurį laiką rungtyniavę Kauno komandai atstovaujantys lietuviai aikštėje susišneka vis geriau, o klubą krečiančios finansinės problemos juos tik dar labiau suvienijo.



- Jonai, pats visada pasižymi kovingumu. Kiek, tavo nuomone, savotiška revoliucija komandoje turės įtakos žaidimui?
- paklausėme J.Mačiulio.

- Daug pasikeitimų žaidime neturėtų būti, nes komanda, galima sakyti, išliko tokia pati. Galbūt šiek tiek trūks M.Browno, kai reikės užtikrinto snaiperio. Tačiau pastarosiomis savaitėmis jis nežaidė, o mes žaidėme ir aikštėje suradome bendrą kalbą. Dabar dar labiau pasitikėsime savo jėgomis, nes žinosime, kad už mūsų nugarų niekas nestovi ir nereikia bijoti keitimo. Laukia sunkus išbandymas, bet tikiu, kad ateityje viskas stos į savo vietas.



- Panašu, kad krizė klube tik dar labiau suvienijo visus „Žalgiriui“ atstovaujančius lietuvius.

REKLAMA
REKLAMA

- Teisybė. Paskutinėse rungtynėse Rygoje ir Ventspilyje legionieriai nebuvo tinkamai nusiteikę, o mes jau norime reabilituotis tiek prieš aistruolius, tiek prieš save, nes pergalių po A.Gomelskio taurės turnyro tikrai nebuvo daug. Manau, visos problemos mus, lietuvius, tik dar labiau sutelks į kumštį ir mėginsime įrodyti, kad tikrai netrūksta tų, kurie išvyko. Stengsimės pademonstruoti savo vertę.

- Ar komandą kamuojančios problemos neišvedė iš pusiausvyros?


- Jeigu esi stiprus žmogus, tokie išbandymai išeina tik į gera ir duoda gyvenimo patirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Prieš sezoną žaistose rungtynėse su „Panathinaikos“ puikiai rungtyniavo „Žalgirio“ aukštaūgiai. Ar ir Atėnuose stengsitės remtis jais?

- Graikijoje negalės padėti Paulius Jankūnas, bet planas iš esmės nesikeičia. Tiek jau buvęs treneris Rimantas Grigas, tiek jį pakeitęs treneris G.Krapikas akcentuoja, kad reikia žaisti per didelius žmones ir tuomet rankos atsiriš ir kitiems krepšininkams. Lengviau gausime kamuolį prie tritaškio linijos. Stengsimės tai įgyvendinti, bet kiekvieną dieną sekasi kitaip, todėl lengva nebus.



- Tikriausiai labai svarbu bus neleisti varžovams pajausti savo jėgos?

- Lygiai taip pat ir jie turėtų neleisti to pajausti mums. Jeigu atsiras emocinis užsidegimas, jiems tikrai nebus lengva mus įveikti. Panašiai susiklostė ir tarpusavio rungtynėse Maskvoje. Bet kuri komanda, pajutusi, kad gali lygiai kovoti su rungtynių favoritais, tampa be galo grėsminga. Svarbiausia Eurolygos starte susitvarkyti su nervais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų