• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šanchajuje vykusioje priešpaskutinėje šių metų  „Formulės-1“ lenktynių kvalifikacijoje triumfavo dabartinis čempionato lyderis „McLaren“ ekipos pilotas Lewisas Hamiltonas. Britas, sau už nugaros palikęs du „Ferrari“ atstovus – suomį Kimi Raikkoneną ir brazilą Felipę Massą – šį sezoną iškovojo septintą vadinamą „pole“ poziciją ir rytojaus lenktynėse startuos iš pirmos vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir galima buvo tikėtis, visa kova užvirė pačioje kvalifikacijos pabaigoje - L. Hamiltonas tik paskutiniame rate sugebėjo 0,342 sek. pagerinti iki tol pirmavusio K. Raikkoneno geriausią rato įveikimo greitį ir nugvelbti pirmą vietą suomiui iš pat panosės.

REKLAMA

Dėl „Formulės-1“ čempiono titulo su britu kovojantis kitas „Ferrari“ lenktynininkas brazilas Felipe Massa nuo pagrindinio savo varžovo L. Hamiltono atsiliko kiek daugiau nei pusę sekundės (0,586 sek) ir buvo priverstas tenkintis tik trečiąja vieta.

Iš ketvirtos pozicijos rytojaus lenktynes pradės įspūdingą formą pastaruoju metu demonstruojantis ispanas Fernando Alonso. Paskutinių dviejų etapų nugalėtojas iš „Renault“ komandos pralenkė ir „McLaren“ pilotą Heikkį Kovalaineną, ir Marką Webberį iš „Red Bull“, kurie užėmė atitinkamai penktą ir šeštą vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač nesėkmingai kvalifikacija susiklostė lenkui Robertui Kubicai, kuris vis dar yra realus pretendentas įsiterpti į kovą dėl šių metų „Formulės-1“ čempiono vardo. Tiesa, mūsų kaimynas iki minimumo sumažino savo šansus, nes šiandien važiavo itin prastai ir iškovojo tik kuklią  12-ą vietą.

 Priminsime, kad Kinijos lenktynių, kuriose gali paaiškėti ir naujasis „Formulės-1“ čempionas, pradžia – rytoj, sekmadienį, 10.00 val. Lietuvos laiku.

Kvalifikacijos rezultatai:

Lenktynininkų klasifikacija po 16 etapų:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų