REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Čempionų lygos ir Ispanijos „La Liga“ čempionato favoritų Madrido „Atletico“ klubas susilaukė itin griežtos bausmės – UEFA nusprendė, kad ekipa artimiausius du Čempionų lygos mačus turės žaisti ne savo aikštėje, o stadione, kurį nuo Madrido skiria bent 300 kilometrų atstumas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių sankcijų ispanų komanda susilaukė už netinkamą fanų elgesį per spalio 1 dieną vykusias rungtynes su Marselio „Olympique“ (2:1). Kone viso to susitikimo metu sirgaliai skandavo rasistinius įžeidinėjimus, o po rungtynių net ir užsipuolė Prancūzijos klubo žaidėjų autobusą.

REKLAMA

Už tokius sirgalių veiksmus „Atleticui“ dar paskirta ir 150 tūkstančių eurų bauda, o vyriausiasis ekipos treneris Javieras Aguirre už varžovų įžeidinėjimus diskvalifikuotas abiems mačams su „Liverpooliu“.

Kol kas tai didžiausia per visą istoriją UEFA paskirta bauda už rasistinius incidentus.

Tiesa, „Atletico“ komanda žada užprotestuoti tokį UEFA sprendimą, nes teigia, kad incidentą išprovokavo patys prancūzų gerbėjai, kurie pradėjo laužyti kėdes ir mėtyti jas į ispanų fanus. Madrido ekipa apeliaciją turi pateikti iki spalio 17 dienos, nes vėliau ji nebebus svarstoma.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik jei UEFA nepakeis savo sprendimo, tai reikš, kad buvęs „Atletico“ lyderis Fernando Torresas, dabar atstovaujantis „Liverpooliui“,  taip ir nesugrįš į savo gimtąjį Madrido Vicentes Calderono vardo stadioną, nes mačas tarp abiejų klubų vyks neutralioje aikštėje.

Priminsime, kad tiek „Atletico“, tiek „Liverpool“ vienuolikės kol kas puikiai žygiuoja Čempionų lygoje ir po dviejų turų savo sąskaitoje turi po 6 taškus bei tvirtai pirmauja D grupėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų