REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Štutgarte vykusiose geriausių šio sezono pasaulio lengvaatlečių varžybose „IAAF/VTB Bank World Athletics Final“ Virgilijus Alekna užėmė paskutinę - aštuntąją - vietą. Tinkamai pasirengti startui disko metikas negalėjo dėl ligos.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusios savaitės viduryje V.Alekna apskritai nežinojo, ar vyks į Vokietiją. „Sirguliuoju. Jei pavyks susitvarkyti, dalyvausiu, bet jei ne, tai ne. Nežinau, ar tiesiog persišaldžiau, ar virusiukas užpuolė“, - pasakojo dukart olimpinis čempionas.

REKLAMA

Į Štutgartą jis vis dėlto išvyko, bet parodyti gero rezultato nesugebėjo. Virgilijaus sviestas įrankis nuskriejo vos 61,03 m. Tarp aštuonių disko metimo varžybų dalyvių lietuvis liko paskutinis. Nugalėtoju tapo olimpinis čempionas estas Gerdas Kanteris (68,38 m). Antrąją vietą užėmė lenkas Piotras Malachovskis (66,07 m), trečiąją - vokietis Robertas Hartingas (65,76).

Prestižinės varžybos Vokietijoje buvo pirmasis rimtas diskininkų startas po Pekino olimpinių žaidynių. Jose V.Alekna liko trečias. „Iš tiesų būtų proga pasiekti revanšą, bet manau, kad šįkart tokios galimybės neturėsiu. Teks atidėti viltis kitiems metams“, - prieš išvyką sakė V.Alekna.

Ypač sėkmingas turnyras Štutgarte buvo ieties metikei Barborai Špotakovai. Čekė numetė įrankį 72,28 m. ir pagerino pasaulio rekordą. Iki tol geriausias planetos rezultatas - 71,70 m - priklausė kubietei Osleidis Menendes. Už pergalę B.Špotakova gavo 30 tūkst., o už pasaulio rekordą - 100 tūkst. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų