• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorius George‘as Clooney nemėgsta romantinių komedijų, tačiau netrukus jį bus galima pamatyti vienoje jų. Filme „Trise vartuose“ G. Clooney ne tik atlieka pagrindinį vaidmenį - jis yra ir šio filmo režisierius.



Paskutinė kino žvaigždė

Aktorius George‘as Clooney nemėgsta romantinių komedijų, tačiau netrukus jį bus galima pamatyti vienoje jų. Filme „Trise vartuose“ G. Clooney ne tik atlieka pagrindinį vaidmenį - jis yra ir šio filmo režisierius.



Paskutinė kino žvaigždė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūsų naujasis filmas „Trise vartuose“ yra kitoks nei tie, kuriuose filmuodavotės iki šiol. Jame šaipotės iš savęs. Atrodo, tarsi visą laiką merktumėte akį kamerai.

REKLAMA

Tiesa. Ir man tai labai patiko. Po filmo „Labanakt“ ir „Oskaro“„Sirijaną“ man buvo siūlomi vien politiniai scenarijai. Todėl sąmoningai pasirinkau komediją. Be to, man buvo svarbu, kad tai nebūtų grynai romantinė komedija, nes daugelis jų yra nevykusios. Visi žinome kodėl: iš pat pradžių būna aišku, kaip filmas baigsis.

Neseniai žurnalas „Time“ jus pavadino paskutine kino žvaigžde. Ką apie tai sakė jūsų draugas Bradas Pittas?

REKLAMA
REKLAMA

Bradas yra nebemadingas! Patekti ant „Times“ viršelio yra garbė, bet ir malonu, nes paskutinė kino žvaigždė yra Mattas Damonas. O nemaloniausia yra tai, kad straipsnis pasirodė „Oskarų“ teikimo dieną, kurią sutikau Jack‘ą Nicholsoną. Jis priėjo ir pasakė: „Tai ką, esi paskutinė kino žvaigždė, ar ne?“ Aš atsiprašiau, juk ne pats parašiau straipsnį.



Nelemtas posakis persekioja iki šiol

Daugelis jūsų garsių draugų - nuo B. Pitto iki M. Dammono - gyvena su nuolatinėmis partnerėmis ir turi vaikų.

Aš irgi tai pastebėjau.

O kada ateis jūsų eilė?

Draugai man ne pavyzdys. Jie tik nori, kad būčiau nelaimingas kaip jie. O dabar rimtai: prieš dvylika metų sakiau, kad nenoriu turėti vaikų, ir nuo tada šis posakis mane persekioja. Kol dar nesi toks žymus, prikalbi dalykų, dėl kurių paskui gailiesi. Mano gyvenimas yra tikrai nuostabus, turiu gerų draugų ir puikių brolvaikių bei krikšto vaikų, su kuriais praleidžiu daug laiko.



Būsite ir Nicole Kidman vaiko krikštatėvis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ak, dievulėliau... Aš irgi apie tai skaičiau. Žinote, kaip dažnai susitinku su Nicole? Gal kokį kartą per metus vakarėlyje. Man ji patinka, ji puiki, bet tikrai nesame artimi draugai.

Taikos pasiuntinys... dėl vizos

Ar esate informuotas apie visus gandus, kurie kursuoja apie jus?

Mano padėjėja visa tai stebi ir iškart mane informuoja. Šią savaitę net du kartus kilo aliarmas. Kartą pabudau septintą, nes mano mobilusis, taip sakant, įkaito - kažkas paskelbė, kad aš susižadėjau. Pagalvojau sau: puiku, aš vedu. Po dviejų dienų vėl kilo triukšmas: atseit aš grįšiu į serialą „Ligoninės priimamasis“. Po kiek laiko apie tai buvo parašyta 175 straipsniuose, nedavus man galimybės atsakyti.



Daugelis jūsų kolegų pasisako už aplinkos apsaugą. Kaip prisidedate jūs? Namuose jau pakeitėte visas elektros lemputes?

REKLAMA

Deja, ne. Mano namuose to nepadarysi, nes pas mane visada gyvena gausybė draugų ir visi daro, ką nori. Bandau tausoti aplinką, kiek įmanoma: turiu du elektromobilius, važinėju mašina su hibridiniu varikliu, bet skraidau ir privačiais lėktuvais. Dėl to nuolat patenku į keblią padėtį.



Užtat neseniai tapote Jungtinių Tautų taikos pasiuntiniu. Kaip tai įvyko?

Susitikau su JT atstovais, nes būtinai norėjau nuvykti į Darfuro regioną Vakarų Sudane. Bet be vizos ten nenuvyksi.Išeitis buvo paskelbti mane taikos pasiuntiniu. Tačiau kartu pasiėmiau didžiulę atsakomybę. Šiuo metu pasaulyje yra apie aštuoniolika konfliktų židinių.

REKLAMA

Kitą kartą norėčiau nuvykti į Birmą ir susitikti su Nobelio taikos premijos laureate Aung San Suu Kyi, kuri dvylika metų sėdi namų arešte. Kai esi garsus žmogus, turi galimybę į viešumą iškelti problemas, į kurias šiaip niekas nekreipia dėmesio.

Kai JT Saugumo taryboje skaitau pranešimą apie padėtį Darfure, žinau, apie ką kalbu. Buvau apkasuose ir susitikau su karo vadais. Pareiškiau esąs pasirengęs remti JT, bet būsiu ir jų didžiausias kritikas.

Teko skaityti, kad keliauti į Sudaną bijojote?

Tai perdėta. Bet atvykęs į Chartumą pasijutau kiek nejaukiai. Juk atvirai kritikuodavau režimą. Tikrai nejauku buvo Konge. Jau buvo sudaryta taikos sutartis, bet su JT darbuotojais nuvykau į vietoves, kur apie tai dar niekas nežinojo. Kai eini pro kontrolės punktus, kur mažamečiai kareiviai kiša tau po nosimi šautuvus, norisi grįžti į jaukų Holivudą.



Nesuprasta ironija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš ko paprastai juokiatės?

Pavyzdžiui, kai žmonės tiki, jog Bradas ir Angelina švęs vestuves mano vilos prie Komo ežero sode. Buvo neįtikėtina. Priešais susirinko didžiausias būrys korespondentų, ir dar šaltu, lietingu oru.

Pamačiau tai per televizorių, paskambinau padėjėjui ir liepiau jam užsakyti ir ten pastatyti penkiolika didelių valgomųjų stalų. Iškart virš sklypo pradėjo zuiti sraigtasparniai ir viską filmuoti. Tikras žavumėlis buvo tada, kai pasidariau plastinę operaciją. Taip atsitinka, kai žmonės nesupranta mano ironijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų