REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikų populiarumo lentelėje šoktelėjo šalies prezidento ir eurokomisarės reitingai - jie dar labiau nutolo nuo kitų veikėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo liepos 10-13 dienomis surengta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi apklausa, dabar 24,1 proc.apklaustųjų mano, kad geriausiai jų interesams atstovauja prezidentas Valdas Adamkus. Birželį tokių 21,5 proc.

REKLAMA

Dar labiau nei prezidento išaugo antroje sąrašo vietoje esančios eurokomisarės Dalios Grybauskaitės populiarumas - birželį jai pirmenybę teikė 13,4 proc. respondentų, liepą tokių buvo 16,1 proc.

Nepasikeitė pasitikėjimas „pensijų ministre“ Vilija Blinkevičiūte - liepą, kaip ir birželį, 9,5 proc. apklaustųjų manė, kad ji geriausiai atstovauja gyventojų interesams.

Iš penktos į ketvirtą vietą pakilo Seimo pirmininkas, socialdemokratas Česlovas Juršėnas, o iš ketvirtos į penktą nukrito nušalintasis prezidentas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas, nors ir jo populiarumas padidėjo nuo 7,5 proc. birželį iki 7,8 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Č.Juršėno gerbėjų gretos išaugo 0,9 proc. punkto iki 8,2 proc.

Rokiruotė įvyko ir šeštoje-septintoje pozicijose - ten vietomis susikeitė finansinėmis machinacijomis kaltinamas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kubilius.

Dabar šeštoje vietoje esantį A.Kubilių palaiko 4,8 proc. apklaustųjų (birželį buvo 4,5 proc.), V.Uspaskichą - 4,2 proc. (anksčiau 4,6 proc.).

Aštuntas - ekscentriška retorika garsėjantis „tvarkietis“ Julius Veselka, kurio populiarumas padidėjo 0,5 proc.punkto iki 3,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Devinta iš vienuoliktos vietos pakilo Valstiečių liaudininkų vedlė bei žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė - jos populiarumas nuo 2,7 proc. birželį padidėjo iki 2,9 proc. liepą, į dešimtą iš aštuntos vietos nukrito Tėvynės sąjungos garbės pirmininkas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis - 2,9 proc. (birželį buvo 3,8 proc.).

0,9 proc. punkto sumažėjo dabar vienuoliktoje vietoje esančio Naujosios sąjungos lyderio Artūro Paulausko reitingas, liepą 2,8 proc. apklaustųjų manė, kad jis geriausiai atstovauja gyventojų interesams.

Apklausos rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų