REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bazelio stadione dėl pirmojo kelialapio į Europos futbolo čempionato finalą susikovė Vokietijos ir Turkijos nacionalinės komandos. Sunkią pergalę po atkaklaus ir įtempto mačo bei tikros įvarčių fiestos 3:2 laimėjo vokiečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės prasidėjo labai atsargiai, bet pirmieji tiek su varžovais, tiek su startiniu jauduliu apsiprato turkai. 7 minutę Jenso Lehmanno budrumą smūgiu iš toli patikrino Kazimas-Richardsas, o dar po akimirkos pavojingai į baudos aikštelę įsiveržusiam Hamitui Altintopui irgi nepavyko įveikti Vokietijos vartų sargo.

REKLAMA

Po nesėkmingų pirmųjų bandymų turkų spaudimas nė kiek nesumažėjo. Saugas Ayhanas Akmanas atliko sumanų perdavimą visiškai laisvam atsidūrusiam Kazimui-Richardsui, bet šis sukirto į varžovų vartų skersinį. Fatiho Terimo auklėtiniai nenurimo ir kėlė iš eilės du kampinius.



bbc.co.uk nuotr.

Vis tik vokiečiams nepavyko išvengti neišvengiamo. 22 minutę dar kartą į virpstą pataikė Kazimas-Richardsas, bet pirmas prie atšokusio kamuolio suskubęs Uguras Boralas, nors ir smūgiavo ne itin vykusiai, bet vis dėlto nuginklavo kamuolio nei rankomis, nei kojomis nesugraibiusį Jensą Lehmanną- 1:0

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos rinktinė po praleisto įvarčio nepalūžo ir jau po kelių akimirkų atstatė pusiausvyrą. 26 minutę Lukasas Podolskis surado į turkų baudos aikštelę įkirtusį Bastianą Schweinsteigerį, kuris aplenkė jį persekiojusį Mehmetą Topalą, ir pelnė jau antrąjį savo įvartį šiose pirmenybėse - 1:1.

34 min. vienas prieš Turkijos vartininką Rustų Recberą iššoko jau pats rezultatyviojo perdavimo autorius Lukasas Podolskis, bet smūgiavo kiek netiksliai.

38 minutę Uguro Boralo tolimą ir galingą baudos šūvį kumščiais atrėmė Jensas Lehmannas. Apskritai turkai, pamatę, kad vokiečių vartų sargas žaidžia ne itin užtikrintai, savo laimę iš toli mėgindavo drąsiai ir per daug negalvodami. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



bbc.co.uk nuotr.

Antrajame kėlinyje iniciatyvą į savo rankas jau perėmė J. Loewo vadovaujami vokiečiai, matyt, gavę nemažai pylos nuo trenerio per pertrauką. 

52 minutę ant savo baudos aikštelės linijos Philippą Lahmą be ceremonijų neleistinai nukirto Sabri Sarioglu, bet teisėjas iš Šveicarijos Massimo Busacca pademonstravo didžiulį gailestingumą ir turkų bausti nesiryžo.

55 minutę virš Turkijos rinktinės vartų kamuolį šovė Thomasas Hitzlspergeris.

Įpusėjus kėliniui abiejų komandų žaidimas nurimo ir kamuolys dažniausiai buvo stumdomas aikštės viduryje. Smūgiais apsikeitė Uguras Boralas ir Thomasas Hitzlspergeris, bet nei vienam, nei kitam kamuolio į varžovų vartus įprašyti nepasisekė.

REKLAMA

79 minutę po puikaus Philipp Lahmo perdavimo iš krašto Miroslavas Klose smūgiu galva vis tik nuginklavo 35-erių metų Turkijos vartininką Rustu Recberą ir, pasiekęs įvartį, galima sakyti, iš niekur, išvedė Vokietiją į priekį - 2:1



bbc.co.uk nuotr.

Vis tik turkai nebūtų turkai, jei pasiduotų likus daugiau nei dešimt minučių iki susitikimo pabaigos. 87 minutę Semihas Senturkas atsiliepė į aktyviojo Sabri Sarioglu perdavimą ir smūgiu į artimąjį vartų kampą, kurį lyg ir turėtų prižiūrėti Jensas Lehmannas, pasiuntė kamuolį į tinklą ir išlygino rezultatą - 2:2.

REKLAMA

90 minutę Thomasas Hitzlspergeris sužaidė sienelę su Philippu Lahmu ir pastarasis stipriu šūviu iš baudos aikštelės sušaudė Rustų Recberą ir išplėšė pergalę Vokietijos rinktinei - 3:2.

Vokiečiai tapo pirmaisiais šio Europos futbolo čempionato finalo dalyviais. Sekmadienį lemiamame mūšyje dėl teisės vadintis stipriausia Senojo žemyno rinktine Vokietija susirems su kito pusfinalio poros, kurią sudaro Ispanija ir Rusija, nugalėtoja.

Komandos susitikimą pradėjo tokių sudėčių:

Vokietijos rinktinės sudėtis (4-5-1): vartininkas – Jensas Lehmannas, gynėjai – Philippas Lahmas, Peras Mertesackeris, Christopheris Metzelderis, Arne Friedrichas, saugai - Bastianas Schweinsteigeris, Michaelis Ballackas, Thomasas Hitzlspergeris, Simonas Rolfesas, Lukasas Podolskis, puolėjas - Miroslavas Klose.

Turkijos rinktinės sudėtis (4-5-1): vartininkas – Rustu Recberas, gynėjai – Mehmetas Topalas, Sabri Sarioglu, Gokhanas Zanas, Hakanas Balta, saugai – Kazimas-Richardsas, Hamitas Altintopas, Mehmetas Aurelio, Ayhanas Akmanas, Uguras Boralas, puolėjas – Semihas Senturkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų