REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po audringų diskusijų vakar Seime buvo palaiminta visuomenę supriešinusi bei politikus supjudžiusi Šeimos politikos koncepcija. 69 Seimo nariai balsavo už, 6 - prieš, 24 - susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai kritikos sulaukusi koncepcijos nuostata, kad normalia šeima laikoma tik vyro ir moters santuoka grįsta sąjunga, nebuvo pakeista.

REKLAMA

Seimas nepritarė parlamentaro Eligijaus Masiulio pataisoms, kuriomis buvo siūloma praplėsti šeimos sąvoką į ją įtraukiant ir asmenis, vaikus auginančius ne santuokoje, bei vienišus tėvus ir motinas.

Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Algirdas Sysas, balsavęs prieš tokią koncepciją, vakar „Vakarų ekspresui“ teigė pasibaisėjęs kolegų sprendimu.

„Kaip vertinu Seimo sprendimą? Vienareikšmiškai - blogai. Nepritariau kelioms nuostatoms, kurios, mano nuomone, sudaro sąlygas diskriminuoti šalies piliečius. Netgi pačioje koncepcijoje galima rasti diskriminacijos formų, nes yra rašoma apie tam tikras lengvatas susituokusioms poroms. Politika neturi teisės kištis į asmeninį žmonių gyvenimą, o tai pas mus jau vyksta - Seime įregistruoti tokie įstatymo projektai, kaip abortų draudimas“, - komentavo A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas neatmeta galimybės dėl skandalingosios koncepcijos kreiptis į Konstitucinį Teismą. Ar taip bus pasielgta, priklausys ir nuo kitų Seimo narių, nepritarusių daugumai, sprendimo.

Kodėl dauguma tautos išrinktų politikų pritarė koncepcijai, išaukštinančiai tik susituokusius lietuvius, A. Sysas turi savo atsakymą.

Jo teigimu, artėjant rinkimų karštinei dauguma Seimo narių tikisi rimto palaikymo „nuo altoriaus“ - katalikų bažnyčia aktyviai dalyvavo koncepcijos rengimo posėdžiuose ir projekto derinime.

Seimo Šeimos ir vaiko reikalų komisijos pirmininkė, koncepcijos parengimo darbo grupei vadovavusi Rima Baškienė spaudai teigė, jog „dokumento projektas buvo svarstomas daugelyje institucijų, pagrindiniai jos teiginiai susilaukė didelio visuomenės pritarimo.“ Ji mano, kad koncepcija padės visuomenei bręsti moralės ir vertybių srityje.

R. Baškienė atmetė kai kurių politikų abejones, ar dokumento nuostatos nediskriminuos ne santuokoje ar sugyventinių porose gimusių vaikų. Ji tvirtino, jog „koncepcijoje laikomasi nuostatos, kad gindama motinystę, tėvystę ir vaikystę valstybė globoja visus artimos giminystės ryšių, ugdymo, tarpusavio pagalbos ir bendro ūkio siejamus asmenis. Našlaičių, vienišų motinų/tėvų ir jų vaikų, sugyventinių vaikų globą, socialinę paramą reglamentuoja kiti teisės aktai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų