REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktyvėjant Lietuvos įmonių skverbimuisi į Latvijos rinką, kai kurie didieji prekybos tinklai įvertino strateginę Panevėžio padėtį ir čia kuria savo logistikos centrus ar gamybos cechus.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio galimybes įžvelgė „Iki“ prekybos tinklą valdanti „Palink“. Šalia miesto šiemet pradėjo veikti naujas „Iki“ logistikos centras. Numatyta, kad iš čia bus skirstomos prekės į visus Lietuvoje ir Latvijoje esančius prekybos centrus. Kol kas įgyvendintas tik pirmasis etapas - pradėjo veikti šviežių prekių sandėliai bei administracijos patalpos. Ateityje numatyti dar trys etapai, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA

„Esminis veiksnys buvo planuojama plėtra į Latviją, Panevėžys šiuo atveju - idealiausia vieta“, -sakė „Palink“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila.

Jo tvirtinimu, šiemet planuojama bene intensyviausia per veiklos laiką plėtra Latvijoje. Šiuo metu kaimyninėje šalyje veikia 34 prekybos centrai, o šiemet iš 40 numatytų atidaryti apie pusę jų bus kaimyninėje šalyje.

Tad, be logistikos centro Panevėžyje, šią savaitę atidaryta ir įmonės kepykla, centralizuotai kepsianti gaminius abiem rinkoms, taip pat numatyta atidaryti kulinarijos cechą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek iš viso šis tinklas investuos Panevėžyje, T.Vaišvila negalėjo atsakyti. Tačiau vien tik pernai į pirmojo logistikos centro kūrimo etapo pamatus „įmūryta“ 41 mln. litų.

Bendrovės „Maxima LT“ atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė konkurentų sprendimą vertina teigiamai. „Maxima“ turi apie 15 logistikos centrų, maždaug tolygiai išsimėčiusių po visą Lietuvą, jos tinklas taip pat planuoja ateityje turėti vieną didelį logistikos centrą, skirtą visoms šalims, tačiau šie planai su Panevėžiu nesiejami. Naujasis centras greičiausiai bus šalia Vilniaus.

„Norfos“ atstovas ryšiams su visuomene Darius Ryliškis teigė, kad „Norfa“ turi sklypą Daugpilyje. Jo žiniomis, tikriausiai jau gautas leidimas ir statyboms, tačiau itin neskubama plėstis, stebima rinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų