REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Stearica“ – tai eksperimentinio roko trio iš Turino (Italija), kurio muzikoje puikiai dera svajingi muzikiniai landšaftai ir agresyvūs garso sprogimai. Grupės skambėjimas formavosi ne studijoje, o koncertų metu. Visą dešimtmetį jie intensyviai gastroliavo drauge su kultinėmis alternatyvios scenos grupėmis „NoMeansNo“, „Girls Against Boys“, „The Ex“, „Karate“, „Acid Mothers Temple“ ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas „Stearica“ albumas „Oltre“ („Anapus“) atskleidžia grupės sugebėjimą išgauti labai įvairių garsų paletę neprarandant vien tik jiems būdingo skambėjimo savitumo. Prie „Oltre“ garso įvairovės sukūrimo ženkliai prisidėjo ir gausūs kviestiniai muzikantai: Dälek (Dälek MC ir „Oktopus“ prodiuseris), Amy Denio (Fred Frith, Derek Bailey, Matt Cameron, „The Tiptons“), Jessica Lurie (Bill Frisell, Nels Cline, „The Indigo Girls“, „The Tiptons“), Nick Storring („Damo Suzuki Network“, „Picastro“).

REKLAMA

Albumo „Oltre“ pristatymo turas prasidėjo 2007 lapkritį ir nusidriekė per visą Vakarų Europą nuo Didžiosios Britanijos iki Italijos. Grupė koncertavo Romoje, Londone, Amsterdame, Briuselyje, Berne ir kituose miestuose. Po pertraukos šis turas, jau kaip „Oltre Baltic Tour“, balandžio viduryje yra atnaujinamas Baltijos šalyse. Čia „Stearica“ sėkmingai pasirodė 2004 vasarą – grupė dalyvavo festivaliuose „Rudstock“ Lietuvoje ir „Liepaja“ Latvijoje.

„Oltre Baltic Tour“ metu „Stearica“ koncertuos ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje – Rygoje ir Liepojoje, o balandžio 16 d. 19 val. viešės radijo laidoje „Stygos“, kurios metu gyvai gros visiems radijo stoties „Opus 3“ klausytojams. Lietuvoje koncertai vyks: klube „Džem'Pub“ (Kaunas, 04 12), muzikos ir kokteilių bare „L'Amour“ (Vilnius, 04 17) ir klube „Ramybė“ (Palanga, 04 18), taip pat Šiauliuose ir Punioje prie Alytaus, kur grupė surengs meistriškumo klases jauniems roko muzikantams, dalyvaujantiems konkurse „Čia ir dabar“. Vilniaus koncerte, kurį pristato radijo stotis „Opus 3“, prie „Stearicos“ prisijungs vienas talentingiausių Lietuvos muzikantų, gitaristas Juozas Milašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų