• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos centrinio banko „Bank of England“ vadovas Mervynas Kingas įspėjo parlamentą, kad paskolų krizė labiau veikia Jungtinės Karalystės ekonomiką, nei manyta anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pareiškė apie būtinybę įlieti daugiau finansinių lėšų į džiūstančias pinigų rinkas ir patvirtino, kad pasitikėjimas finansų rinkomis visame pasaulyje yra trapus.

REKLAMA

„Bank of England“  (BOE) praeitą savaitę pats „įliejo“ 5 mlrd. svarų (25 mlrd. litų) kreditų pavidalu. Reguliarus rinkų maitinimas pinigais šiuo metu bus trumpalaikė BOE strategija, o tolimesni planai bus sprendžiami kartu su stambiausiais investiciniais bankais.

„HSBC“, „Royal Bank of Scotland“, „Barclays“, „Lloyds TSB“ ir „HBOS“ bankų vadovai susitiko su M. Kingu praeitą ketvirtadienį.

M. Kingas pripažino, kad infliacija sieks apie 3 proc, o prie vyriausybės siekiamų 2 proc. turėtų sugrįžti per artimiausius porą metų. Didžiosios Britanijos ekonomikos problemos - ypač namų ūkių ir darbo rinkose nėra tokios aštrios kaip už Atlanto, tvirtina centrinio Didžiosios Britanijos banko vadovas.

M. Kingo manymu,  būsto kainos vidaus rinkoje išliks stabilios artimiausius keletą metų, nes žemesnes kainas iš karto atsvers didesnis pirkimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų