• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Rusijos kompanija "Gazprom" pirmadienį Kremliaus rūmuose pažymės savo 15 metų jubiliejų.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje pasisakys kompanijos vadovai, paskui vyks koncertas. Švenčiant kompanijos 10-metį, beje, irgi Kremliaus rūmuose, kalbėjo Vladimiras Putinas. Jo, kaip ir būsimojo prezidento Dmitrijaus Medvedevo, laukiama ir šįkart.

REKLAMA

Manoma, kad koncerte dalyvaus aštuntojo dešimtmečio žvaigždės: Amerikos roko muzikos žvaigždė Tina Turner (Tina Terner) ir britų grupė "Deep Purple", taip pat Rusijos estrados žvaigždės Ala Pugačiova, Aleksandras Rozenbaumas ir kt. Koncerto įrašą transliuos Pirmasis kanalas.

"Deep Purple" koncertas - tai dovana D.Medvedevui, kuris interviu prisipažino jaučiąs sentimentų šiai grupei.

Ne paslaptis, kad pasaulinio lygio žvaigždžių honorarai Maskvos korporaciniuose vakarėliuose siekia milijonus dolerių. T.Turner Maskvoje lankėsi tik kartą, 1996-aisiais, paskutiniojo turnė po pasaulį metu. Kalbama, kad A.Pugačiova, kadaise vadinta sovietine T.Turner, nieko prieš sudainuoti su šia žvaigžde duetu.

REKLAMA
REKLAMA

"Gazprom" gimimo diena laikoma 1993 metų vasario 17-oji, kai RF vyriausybės sprendimu valstybinis dujų koncernas "Gazprom" buvo reorganizuotas į Rusijos akcinę bendrovę "Gazprom".

Šiuo metu tai ketvirtoji pasaulyje viešoji kompanija pagal kapitalizacijos, kuri artėja prie 300 mlrd. dol., dydį. "Gazprom" - pasaulinis lyderis dujų gavybos srityje ir didžiausių dujų atsargų planetoje savininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų