REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Seimo narių, siūlančių į radiją ir televiziją sugrąžinti silpnųjų svaigalų reklamą, įtariama nešvariais žaidimais. Visuomenininkai kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Muntianą prašydami pradėti tyrimą, ar alkoholio gamintojai nėra įpareigoję parlamentarų parengti švelnesnes alkoholio reklamos nuostatas, rašoma „Vilniaus dienoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų birželį priėmus Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis nuo Naujųjų metų draudžiama bet kokio alkoholio reklama per radiją ir televiziją nuo 6 iki 23 val., Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narių grupelė pateikė pataisas, kuriomis būtų leidžiama vėl reklamuoti silpnuosius svaigalus – alų ir vyną.

REKLAMA

Pataisas parengė liberalai Gintaras Steponavičius, Eligijus Masiulis ir Vytautas Grubliauskas, o jas pasirašė apie pusšimtis Seimo narių.

Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė Alvita Armanavičienė tikino, kad liberalų pasiūlytos pataisos galėjo būti surašytos LNK televizijoje. Šis transliuotojas priklauso koncernui „MG Baltic“, kuris valdo ir alkoholinių gėrimų gamintoją „Stumbras“.

Todėl ji reikalauja, kad Seimo pirmininkas kreiptųsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Pateikti faktai rodo, kad Seimo nariai yra galbūt veikiami suinteresuotų verslo grupių ir, teikiant minėtą pataisą, atstovauja ne rinkėjų, bet galimų finansinių rėmėjų interesams“, – pastebėjo Nacionalinės alkoholio ir tabako kontrolės koalicijos prezidentas Aurelijus Veryga.

Jam apmaudu, kad politikai esą „dirba alkoholio pramonės pasiuntiniais visiškai nejausdami atsakomybės prieš Lietuvos piliečius“.

Tačiau Seimo narys E. Masiulis neigė, kad pataisą inicijavę parlamentarai yra veikiami alkoholinių gėrimų gamintojų. „Atkreipčiau dėmesį, kad „Stumbras“ negamina nei alaus, nei vyno, todėl keista, kad jis siejamas su šios pataisos pateikimu“, – „Vilniaus dienai“ sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jis pripažino, kad pataisa buvo derinta su Lietuvos komercinių televizijų asociacija, kurios prezidentas yra LNK vadovas Paulius Kovas.

Buvęs LNK teisininkas Ąžuolas Čekanavičius, padedantis televizijų asociacijai, taip pat patvirtino, jog jie pateikė parlamentarams siūlymus dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų. „Čia tos visuomeninės organizacijos iš dalies galbūt ir teisios“, – mano Ą. Čekanavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų