REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išlydėtuvės su nemaloniais prieskoniais

Kuri Lietuvos krepšinio rinktinė tikra? Ta, kuri Akropolio turnyre nepaliko vilčių slovėnams ir italams, ar ta, kuri vos įveikė fizinio pasirengimo stovyklą baigusį klubą, o žiūrovus stulbino keiksmažodžių lavina?

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės milijonieriai trečiadienį įdėjo daug pastangų, kad sugadintų išlydėtuvių šventę.

REKLAMA

Daugelis ištikimų krepšinio aistruolių tikriausiai turėjo pasigailėti, kad į išlydėtuves atsivedė savo vaikus. Tiek keiksmažodžių, kiek pažėrė Lietuvos rinktinės milijonieriai, įmanoma išgirsti nebent per vietinių gaujų „pašnekesius“ prasčiausiuose Kauno ir Vilniaus rajonuose.

Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila, Rimantas Kaukėnas, Linas Kleiza vienas už kitą įmantriau stengėsi parodyti, kokį palikimą dalies tautos sąmonei paliko 50 metų sovietinės okupacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją dalį savo emocijų rinktinės žvaigždės skyrė rungtynių teisėjams, bet šie iš paskutiniųjų tvardėsi ir neskyrė nė vienos techninės pražangos.

„Nenorėjome gadinti šventės, todėl buvome tolerantiški. Galbūt net per daug tolerantiški. Nežinau, kaip tokį elgesį vertina žiūrovai, bet mes nuo blogų emocijų stengėmės atsiriboti, – „Kauno dienai“ sakė rungtynėms teisėjavęs labiausiai patyręs šalies arbitras Romualdas Brazauskas. – Tačiau aš Jasikevičiui pasakiau, kad per oficialias varžybas tokio elgesio niekas netoleruos. Manau, kad žaidėjai tai jau pamatė per draugiškus turnyrus. Jie – patyrę krepšininkai, tikėkimės, kad čempionate sugebės įjungti stabdžius.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinės treneriai taip pat nesugeba sutramdyti savo žvaigždžių. R.Butautas po rungtynių jau kelintą kartą pažymėjo, kad toks elgesys – netoleruotinas. „Prieš kiekvienas rungtynes pakalbame apie šią problemą ir šiandien po dviejų kėlinių priminėme, tačiau ne visada pavyksta suvaldyti emocijas ir tai gali atsigręžti prieš mus“, - sakė R.Butautas.

Nepaisant visko, rinktinės strategas R.Butautas bandė įžvelgti ir teigiamų dalykų. „Manau, mums tai buvo geros rungtynės, nes žaidimas vyko taškas į tašką, išbandėme įvairias sudėtis – žaidėme ir su dviem dideliais žaidėjais, ir su vienu. Rungtynės gal nebuvo pačios geriausios, bet mums – labai naudingos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų