REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei griežtinant karantiną ir nuo trečiadienio uždarant daugumą parduotuvių, išskyrus maisto, bei paslaugų įmones, pirmąsias paramos priemones verslui su Europos Komisija tikimasi suderinti dar iki švenčių, teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Vyriausybei griežtinant karantiną ir nuo trečiadienio uždarant daugumą parduotuvių, išskyrus maisto, bei paslaugų įmones, pirmąsias paramos priemones verslui su Europos Komisija tikimasi suderinti dar iki švenčių, teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė.

REKLAMA

Aušrinė Armonaitė žurnalistams pirmadienį sakė, kad apie tai ji telefonu kalbėjo su EK vicepirmininke Margrethe Vestager.

„Paprašiau aukščiausiu politiniu lygiu padėti suderinti kuo greičiau tas pagalbos verslui priemones, kad neužtruktume (...) Situaciją radome, kokią radome, reikia suderinti su Europos Komisija, dabar pagrindinis mūsų darbas yra toks. Aš tikiuosi, kad iki švenčių suderinsime ir tada iš karto galėtume jau paskelbti verslams galimybę pretenduoti į paramą“, – tvirtino A. Armonaitė.

Pasak jos, pirmiausiai kalbama apie subsidijas ir paskolas 30 proc. apyvartos netekusioms įmonėms, šiai paramai skiriamas lėšas padidinant nuo 180 mln. eurų iki bent jau 230 mln. eurų. Taip pat planuojamos ir kitos paramos priemonės. 

REKLAMA
REKLAMA

„Su (socialinių reikalų ir darbo – BNS) ministre Monika Navickiene deriname kitas priemones. Iš tiesų veiks prastovos, jos veiks stabiliai ir mes išsaugosime darbo vietas. Padarysime viską, kad darbo vietos, verslai neužsidarytų. Mes suprantame savo priimtų veiksmų pasekmes, žinome, kad ekonominės pasekmės gali tam tikros būti, todėl esame pasirengę visas priemones pritaikyti, kad jas sumažintume“, – tvirtino A. Armonaitė.

REKLAMA

Anot jos, taip pat svarstoma ir dėl atskirų priemonių labiausiai nukentėjusiems verslo sektoriams.

„Bet dėl jų mes dar turime atskirai padirbėti ir atskirtai derinti su Europos Komisija. Dabar yra svarbiausia paleisti tai, kas buvo žadėta, dėl ko verslas ir žmonės turi lūkesčius“, – aiškino ministrė.

Pasak jos, pirmojo karantino metu taikyta nuomos mokesčio kompensacija taip pat yra tarp galimų priemonių, tačiau sprendimo kol kas nėra.

„Nuomos mokesčio kompensacija svarstoma, tačiau šiandien negaliu pažadėti. Girdėjau tikrai ne vieną istorija, kad ypatingai smulkiems verslams tai padėjo, bet yra ir kai kurių niuansų dėl (šios – BNS) paramos, yra ir kitų istorijų, į kurias mes turime atsižvelgti. Tiesiog ieškosime sprendimo, kad greičiau ir skaidriau tą paramą suteikti“, – teigė A. Armonaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, šiuo metu situacija yra blogesnė nei per pirmąjį karantiną, todėl ir jo trukmė numatyta ilgesnė, tačiau nepaisant to, reikia pradėti galvoti ir apie išėjimo iš karantino planą. 

„Tikiuosi, kad kuo greičiau galėsime atsidaryti, dabar reikia ne tik pasiruošti pagalbai verslui, bet ir kaip išjudėti iš karantino, kaip testuoti žmones, kaip greičiau atsidaryti“, – tvirtino ministrė.

Vyriausybė sekmadienį nusprendė iki sausio 31 dienos pratęsti ir sugriežtinti karantiną. Nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų