REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė viešu laišku kreipėsi į Saulių Skvernelį, kad jo vadovaujamas ministrų kabinetas kuo skubiau imtųsi dar griežtesnių karantino sąlygų. Tačiau Skvernelis sako nesulaukęs nė vieno konkretaus Šimonytės pasiūlymo, kaip tramdyti įsiliepsnojusį užkrato plitimą.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė viešu laišku kreipėsi į Saulių Skvernelį, kad jo vadovaujamas ministrų kabinetas kuo skubiau imtųsi dar griežtesnių karantino sąlygų. Tačiau Skvernelis sako nesulaukęs nė vieno konkretaus Šimonytės pasiūlymo, kaip tramdyti įsiliepsnojusį užkrato plitimą.

REKLAMA

Jau seniai vienas kitam kandžiai komentuojantys paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė ir laikinasis premjeras Saulius Skvernelis susikibo dar kartą. Visai prieš pat Vyriausybės posėdį Šimonytė Skverneliui išsiuntė kreipimąsi.

„Kreipiuosi į jus, nes nebeturime jokios moralinės ir politinės teisės daugiau delsti. Kiekviena pradelsta diena kainuoja žmonių gyvybes ir sveikatą. Sprendimai, nepriimti šiandien, reikš prarastas žmonių gyvybes visą ateinantį mėnesį. Prašau jūsų vykdyti duotą priesaiką tarnauti Lietuvos žmonių gerovei ir kuo skubiau Vyriausybės posėdyje priimti būtinus sveikatos apsaugos srities autoritetų siūlomus papildomus griežtinančius karantino sąlygas sprendimus.“

Skvernelis, prasidėjus posėdžiui, iš karto sureagavo.

„Vertinu paskirtos ministrės pirmininkės kreipimąsi, bet, deja, vėlgi – nė vieno konkretaus siūlymo, ką dar reikia padaryti, kad būtų galima situaciją griežčiau kontroliuoti ir valdyti. Esame pasiruošę – jeigu bus nors vienas dar koks nors racionalus, argumentuotas pasiūlymas dėl karantino sąlygų keitimo ir griežtinimo, susirinkti ir į neeilinį posėdį iki to momento, kada nauja Vyriausybė prisieks. Bet deklaracijomis mes tikrai šitos problemos nesuvaldysime ir neišspręsime“, – sako S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vėlgi, nežinau, kokį čia žodį parinkti, bet tiesiog yra, kaip yra, reakcija buvo tokia, kuri manęs, gaila, bet nenustebino, bet aš tikrai tikėjausi kitos“, – pasakoja I. Šimonytė.

REKLAMA

Pati Šimonytė konkrečių priemonių neįvardija, sako, kad jas jau įvardijo mokslininkai.

„Premjeras puikiai žino, kad ne mano prerogatyva ir ne mano atsakomybė yra jam pateikti pasiūlymus, tų pasiūlymų yra pateikę ekspertai ir ne vieną, paskutinį kartą tai buvo sekmadienį“, – teigia I. Šimonytė.

Sekmadienį Prezidentūroje ekspertų siūlymų išklausė tiek Šimonytė, tiek šalies prezidentas. Jame nepasirodė nei Veryga, nei Skvernelis, kuris tą susitikimą pavadino rusišku žodžiu – pakazūcha.

„Man tikrai truputį pikta, kad ekspertai lengva ranka tuos patarimus dalina, būtų gerai, kad jie pabendrautų tarpusavyje, nes yra ne tik sveikatos ekspertai, yra psichikos sveikatos ekspertai, kurie kalba apie blogą būseną visuomenės, yra švietimo ekspertai, kurie kalba apie nepataisomą žalą vaikų ugdymui, jeigu visas procesas sustos, negalime mes taip sau taškytis tais patarimais“, – kalbėjo laikinasis sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimasis Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys taip pat pareiškė, kad būtina griežtinti karantiną ir apriboti judėjimą tarp miestų.

„Yra noro sudėtingiausius sprendimus, kuriems priimti dar ir laiko yra, užkrauti šitai Vyriausybei ir paskui, matyt, mojuoti ir sakyti, kad „ne mes čia priėmėm, žiūrėkit, čia jie jums, kaip jūs sakot, atėmė Kalėdas“, – sako A. Veryga. 

Skvernelis teigė, kad daugybė priemonių jau yra priimtų, o dar labiau padėtį griežtinti gali tik Seimas.

„Jeigu dar norime kažką, paskutinę priemonę, kurią būtų dar galima įvesti, jeigu manoma, kad tai yra neišvengiama, iš esmės nepaprastosios padėties įvedimas, bet tai yra jau Seimo kompetencija ir Seimas tą sprendimą gali priimti“, – pasakoja S. Skvernelis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, šiandien posėdyje panaikintas ir COVID-19 valdymo komitetas. Anot Skvernelio, daugelis jo narių yra politinio pasitikėjimo, tad jie kartu su Vyriausybe baigia darbą. Esą Šimonytė galės tokį komitetą suburti pati.

Konservatorių Vyriausybė turėtų būti patvirtinta jau šį penktadienį. Tą pačią dieną Šimonytė tikisi susitikti su sveikatos ekspertais ir prireikus tą pačią dieną arba šeštadienį sušaukti naujos sudėties ministrų kabineto posėdį ir priimti tam tikrus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų