REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas ir toliau stingdo ne tik Europą, bet ir Lietuvą. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė penktadienio vakarą paskelbė apie tai, kad įstaigoje stabdomos kai kurios planinės paslaugos.

Koronavirusas ir toliau stingdo ne tik Europą, bet ir Lietuvą. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė penktadienio vakarą paskelbė apie tai, kad įstaigoje stabdomos kai kurios planinės paslaugos.

REKLAMA

Apie šią žinią įstaiga pranešė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. 

„Vis labiau siautėjant COVID-19 pandemijai daugėja ir ligonių, kuriems būtina medikų pagalba. LSMU Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriuje jau turime 120 pacientų. Daugiau galimybių plėstis penkių aukštų korpuse neturime galimybių, o personalas ten sunkiai pluša devynis mėnesius.

LSMU ligoninės Kauno klinikų regiono valdymo grupės sprendimu, COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičių iki 160 turėjome padidinti lapkričio 9 d. Tačiau matydami COVID-19 pacientų gausėjimą patys ankstiname šią datą ir laikinai stabdome stacionarių terapinių paslaugų teikimą Josvainių g. 2 padalinyje. Jame COVID-19 pacientams numatėme 30 lovų“, – rašoma ligoninės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaiga taip pat praneša, kur ir kaip bus vykdomos kitos planinės sveikatos paslaugos:

„Sunkiausiems COVID-19 ligoniams paskiriamas visas Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrius Josvainių g. 2. su 16 lovų.

REKLAMA

Josvainių g. 2 toliau teikiame ambulatorines paslaugas Konsultacinėje bei Odos ir venerinių ligų poliklinikose. Priimame gimdyves Akušerijos ginekologijos skyriuje, kuris įsikūręs atskirame korpuse. Skyriuje sustabdytos tik planinės ginekologinės operacijos – jos atliekamos P.Mažylio gimdymo namuose ir Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose.

Pokyčiai kituose Josvainių g. skyriuose:

Neurologijos skyriuje veikia izoliacinės palatos karščiuojantiems ligoniams, kurie laukia COVID-19 testų rezultatų.

Josvainių g. 2 padalinyje laikinai neveiks Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius.

Urologijos ir Chirurgijos skyriuose numatyta chirurginė medicinos pagalba tik COVID-19 ligoniams.

Josvainių g. 2 Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje priimami COVID-19 ligoniai, Baltijos g. 120 – pacientai, kuriems yra stiprus įtariamas dėl COVID-19 (karščiuojantys ir turinčių respiracinių simptomų).

REKLAMA
REKLAMA

Toliau teikiamos planinės ir skubios medicinos paslaugos LSMU Kauno ligoninės padaliniuose Laisvės al. 17, Hipodromo g. 13. bei kituose padaliniuose.

Akušerijos ir ginekologijos padaliniuose – Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose, P.Mažylio gimdymo namuose, Akušerijos ginekologijos skyriuje Josvainių g. 2 su gimdyve leidžiama pasilikti lydinčiam asmeniui. Ir gimdyvė, ir lydintis asmuo testuojami dėl COVID-19, jei jiems nėra atliktas ne senesnis nei 72 val. testas.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad nuo šeštadienio Lietuvoje skelbiamas karantinas. Penktadienį buvo patvirtinti 1656 nauji koronaviruso atvejai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų