REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka (tv3.lt fotomontažas)

Žinoma stilistė Viktorija Šaulytė ir jos mylimasis Julius Mocka savo vestuves, jei tik leis pasaulyje susiklosčiusi situacija, ketina iškelti dar šiemet. Pati pasiruošimo vestuvėms nuotaikomis gyvenanti Viktorija neslepia, kad kiekvienais metais ši šventė darosi vis laisvesnė, o kai kurie stereotipai visai nebetenka prasmės.

20

Žinoma stilistė Viktorija Šaulytė ir jos mylimasis Julius Mocka savo vestuves, jei tik leis pasaulyje susiklosčiusi situacija, ketina iškelti dar šiemet. Pati pasiruošimo vestuvėms nuotaikomis gyvenanti Viktorija neslepia, kad kiekvienais metais ši šventė darosi vis laisvesnė, o kai kurie stereotipai visai nebetenka prasmės.

REKLAMA

Stilistė naujienų portalui tv3.lt daugiau papasakojo apie nuotakos ir jaunikio įvaizdžius, pasiūlė, kaip būtų galima sutaupyti, bei darkart priminė tai, ką daugelis vis dėlto užmiršta – vestuvės, visų pirma, yra dviejų žmonių meilės šventė.

Viktorija, vestuvės laikoma viena gražiausių meilės švenčių, vis dėlto ir apranga čia kelia nemažai klaustukų. Tavo manymu, ar verta daug investuoti į vestuvinį drabužį moteriai, nors visuomet aišku, kad suknelę ji vilkės tik vienąkart?

REKLAMA
REKLAMA

Į vestuvinę suknelę ar kostiumėlį, investuoti, manau reikia, nes tai vis tiek yra viskas apie tave. Tačiau tas investavimas nebūtinai turi atsisukti į dideles, milžiniškas sumas. Galima viską padaryti adekvačiai ir labai gerai – tarkime, susiradus gerą siuvėją, kuris patars, kokias medžiagas įsigyti, nenorės plėšikauti. O štai nuomos punktuose kainos yra labai didelės, dažnai užkeltos, ir nuotakos investuoja daug, bet negauna gero rezultato. Pirmiausia reikėtų susidėlioti ko norisi ir ko reikia, o tik tada ieškoti pačių geriausių variantų.

REKLAMA

O kaip su vyrais? Galbūt įsigytą gerą kostiumą vestuvėms jie galės panaudoti dar ne vienąkart?

Manau, kad kaip ir moteriai, čia reikėtų atsižvelgti į tai, kur vyksta šventė, kokia jos tematika ir ar ten tikrai reikalingas kostiumas – gal tai tik stereotipas. Įsigijus ar pasisiuvus kostiumą, jį tikrai galima vilkėti dar ne vieną kartą, taip pat ir atskiromis dalimis – tarkime, tik kelnes ar švarką. 

Aš asmeniškai vis stengiuosi vesti žmones į tai, kad vestuvės nėra tik apie pūstą suknelę ir kostiumą. Kartais, jei atsižvelgsime į tai, kas mums tikrai patinka ir tinka, su kuo mes jaučiamės patys savimi, o ne tiesiog seksime tai, kas yra „ant bangos“, tai gali pareikalauti daug mažiau pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Kokį kostiumą siūlytum rinktis vyrui? Kokių jis turėtų būti spalvų?

Tai priklauso nuo šventės tematikos, o antras labai svarbus žingsnis – kur vyksta vestuvės. Būtent tai dažniausiai nusako, ar tai turėtų būti klasikinis kostiumas, ar laisvo tipo, o gal tai išvis neturėtų būti kostiumas. Gal užtenka tik marškinių, arba liemenės ir marškinių. Pasakyti, kokį kostiumą konkrečiai rinktis, šiuo metu net ir nėra įmanoma, o taip pat šiais laikais vestuvės vis laisvėja. Ateityje laisvė gal bus tokia, kad kostiumo nė neliks. 

Siūlytum suknelę nuomotis ar geriau pirkti?

Tai yra labai individualus dalykas, tačiau visuomet siūlyčiau atsižvelgti į tai, ar nuomos punkte suknelę tikrai pataisys pagal jus. Yra tokių variantų –  su tuo susidūrusi esu ir pati – jog suknelės netaiso. Tokiu atveju suknelė neatitinka tavo figūros tipo ir tai gali sukelti rūpesčių šventės metu, tad jei nusprendžiate nuomotis, siūlyčiau labai gerai apsvarstyti ir išsirinkti tinkamiausią modelį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siuvimas visuomet yra labai individualus dalykas, padarytas tik pagal to žmogaus norus. Aš esu linkusi siūlyti siūtis todėl, jog dažnai tai išeina net ir daug pigiau.

Kokios yra šių metų vestuvinių suknelių tendencijos, į ką siūlytum atkreipti dėmesį?

Tendencijos yra tokios, kad jų nėra (juokiasi). Nesu linkusi apie tai kalbėti, nes manau, kad tai yra labai individuali šventė. Tikiu, kad žmonės dabar labiau ima atsižvelgti patys į save, į savo norus, savo gyvenimo būdą. Nuo to viskas ir prasideda – šventė turi būti kuriama nuo dviejų žmonių pasaulėžiūros, jų gyvenimo ir stiliaus.

Ko nuotakoms vestuvių metu siūlytum vengti?

Kadangi dar pati nebuvau nuotaka, ko vengti, atsakyti sunku (juokiasi). Man atrodo, kad galbūt reikėtų neprisigalvoti, o būti toje akimirkoje, nes vestuvės vis tiek yra apie meilę, du žmones. Vestuvės neturėtų būti kažkokia siekiamybė – nereikėtų stengtis to paversti pasaka. Man atrodo, kad pasaka yra kasdienybėje. 

REKLAMA

Ar didžiulius tortus primenančios vestuvinės suknelės vis dar yra „ant bangos“?

Nemanau, kad jos yra „ant bangos“ – šiuo metu viskas šiek tiek laisvėja, lengvėja. Bet jei moteris geriausiai save įsivaizduoja tokioje suknelėje, ir būtent ją vilkėdama jaučiasi gerai, tai kodėl gi ne?

Jei nuotaka taip pat rinktųsi kostiumą, koks jis turėtų būti?

Jei jaunoji pasirenka kostiumą, ir jis atitinka visą šventės tematiką ir vietą, kurioje vestuvės vyksta, bereiktų atsižvelgti į nuotakos figūrą, ir kaip ji su tuo kostiumu jaučiasi. Vienoms labiau tinka klasikinis, kitoms – šiek tiek laisvesnis, o dar kitos gali rinktis išvis lininį kostiumą. Galimas ir klasikinių kelnių bei palaidinės pasirinkimas. 

REKLAMA

Kokius batelius šiais metais siūlytum rinktis?

Ne tik suknelė sudaro įvaizdžio visumą, bet ir avalynė, aksesuarai. Avalynė turi atitikti suknelės tematiką. Jei suknelė yra klasikinė, ir norisi aukštakulnių, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokie bus labiau tinkami – uždari, o gal aukštakulnės basutės. Jei šventė vyksta gamtoje, labiau tiktų aulinukai ar kaubojiški batai, o jei šventė vyksta prie jūros, tų batų galbūt nereikia išvis. Svarbu pasidėlioti visą įvaizdį ir nedėti vilčių vien tik į suknelę.

Neretai vakarinėje dalyje nuotaka savo aprangą pakeičia – kaip siūlytum atrodyti vakarinėje dalyje? Ar ji taip pat turėtų būti baltos spalvos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikrai nebūtina rinktis tik baltą spalvą. Tai, kad nuotaka privalo rengtis baltai, yra stereotipas. Taip pat pirmoje vestuvių dalyje ji gali būti su balta suknele, o vėliau, jei norisi, ją pakeisti. Manau, kad savo vestuvių dieną nuotaka gali atrodyti taip, kaip tik jai norisi. Svarbiausia – gerai jaustis.

Viktorija, ne paslaptis, kad ir pati netrukus tapsi nuotaka – ar su Juliumi ketinate susituokti dar šiais metais?

Jei tik aplinkybės ir visa pasaulinė situacija leis, tikrai susituoksime šiemet. 

Ar pati lengvai išsirinkai įvaizdį, kaip norėtum atrodyti per svarbiąją dieną? Galbūt tavo įvaizdis bus netradicinis?

Taip, mes su Juliumi puikiai žinojome, kur norime įprasminti savo jausmus, tad pati atmosfera padiktavo mūsų abiejų įvaizdį. Mūsų įvaizdis bus nelabai tradicinis ar toks, koks būna įprastai.

Teigiama, kad organizuoti vestuves – tikras galvos skausmas. Kas iš tiesų kelia didžiausius iššūkius?

Anksčiau sakiau, kad pasiruošimo reikia mėgautis. Juo mėgautis reikia iš tiesų, bet kad tai reikalauja daug kantrybės ir jėgų, taip pat galiu patvirtinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų