REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oro temperatūrai gerokai įkaitus, žmonės skuba gaudyti saulės spindulių. Ir ne tik įprastuose paplūdimiuose, bet ir tuose, kur išsirengiama visiškai nuogai. Iki šiol oficialių nudistų paplūdimių lietuviai ieškodavo daugiausia prie jūros, bet nuo šio mėnesio toks paplūdimys atsivėrė ir nuogaliams Vilniuje. 

Oro temperatūrai gerokai įkaitus, žmonės skuba gaudyti saulės spindulių. Ir ne tik įprastuose paplūdimiuose, bet ir tuose, kur išsirengiama visiškai nuogai. Iki šiol oficialių nudistų paplūdimių lietuviai ieškodavo daugiausia prie jūros, bet nuo šio mėnesio toks paplūdimys atsivėrė ir nuogaliams Vilniuje. 

REKLAMA

Šią savaitę Lietuvoje švietė saulė, karšta, puiki proga šiek tiek įdegti. Tą daryti jau galima nudistų pliaže ir ne pajūryje, o Vilniuje.

Iki šiol nudistai sostinėje įskrusti visą kūną keliaudavo į neoficialias vieteles. Braudavosi pro apleistus žolynus, maitino erkes, maudydavosi nesaugiose vietose ir net rizikavo būti apskųsti policijai už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Aš čia dažniau būdavau, kai dar nebuvo. Tai taip, pusiau slaptai“, – sako 60 m. nudistas Dalius. 

REKLAMA
REKLAMA

Bet ši vasara Daliui ir jo bendraminčiams išskirtinė – Vilniuje nuo šio mėnesio pradėjo veikti pirmas oficialus nudistų paplūdimys.

Poilsiautojai sako, kad proga pasisemti saulės spindulių ir laisvės čia per mažiau nei dvi savaites jau suskubo dešimtys Vilniaus nudistų. Džiaugiasi, kad pagaliau tokia vieta sostinėje atsirado. Tiesa, čia, pasak nudistų, dar kai ko trūksta.

REKLAMA

Nudistų paplūdimys įrengtas už kelių šimtų metrų nuo II Valakampių paplūdimio teritorijos. Vieta išties nuošali. Tiesa, nudistų jau anksčiau buvo žinoma. Teritorija dabar aptvarkyta, atvežta smėlio, pastatyti šiukšlių konteineriai, ženklai… Bet vieno dalyko trūksta – nėra tualeto.

„Taip nėra. Vandens nėra geriamo. Tualetų nėra. Šiaip upė, dumblas“, – pasakoja Dalius.

Sostinės savivaldybė žada pasitempti. Sako, oficialų nudistų kreipimąsi dėl būtinybės įrengti tokį pliažą gavusi tik šiemet.

„Nėra tualeto. Visus dalykus, kuriuos galime įrengti, tuos mes įrengsim. Man atrodo, kad tualetas tikrai nedidelė problema, anksčiau ar vėliau tai padarysim. Ypač jei pamatysim, kad nudistų paplūdimys populiari vieta ir ten tai daryti reikia. Iš pradžių galvojome, kad ta programa „minimum“ bus – kad ta vieta bus tik sutvarkyta ir palikta deginimuisi, persirengimui, šiukšlinės pastatyta ir visa kita. Jei matysim, kad populiari vieta ir reikia kitos įrangos – taip ir padarysime“, – teigia Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

REKLAMA
REKLAMA

Štai į naujai atidarytą paplūdimį skuba ir pusamžė sutuoktinių pora: Svetlana ir Aleksandras. 30 metų kartu bendrą gyvenimą kuriantys nudistai sako, kad iki šiol Vilniuje tekdavo tykiai ieškoti slaptų vietelių išsirengti nuogai.

„Man ta laisvė, kūno laisvė, labai patinka. Tiesiog vat. Ir namie aš taip ir galiu pavaikščioti be nieko, be drabužių, ta prasme“, – kalbėjo 51 m. nudistė Svetlana.

„Mes jau 15 metų tuo užsiimame. Pradėjome palapinėje, Šventojoje. Mane tai išlaisvina, man malonu ir jokio tame nematau ištvirkimo, neateinu į nieką spoksoti ar save demonstruoti. Man tai tiesiog patinka, jaučiuosi patogiai“, – sako 54 m. nudistas Aleksandras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Aleksandras atskleidžia, kad kai kurie nudistų pliažo lankytojai kelia nepatogumų. Dažniausiai tai būna vyrai, kurie tikriausiai tiesiog į kūnus paspoksoti nori:

„Ypač nemalonu, kai jie arti gulasi, vos ne per metrą nuo tavęs. Yra mažų minusų tokių. O šiaip stengiuosi į juos nekreipti dėmesio. Tegu užsiima savo reikalais. Jei pas juos nėra antros pusės, gal gyvenimas taip susidėliojo. Man jų net šiek tiek gaila.“

Nuogaliai pripažįsta, nudizmas Lietuvoje populiarėja, bet dar atsiliekame.

„Na taigi mes, lietuviai, tokie trupučiuką uždari“, – mano 51 m. nudistė Svetlana.

„Žmonės susikaustę, kažko bijo, ypač kitų. O taip, kai žmonės maudosi nuogi, tai matosi, kad jie patenkinti ir labai viskas natūralu ir kaip tik labai draugiški. Kažkokius barjerus praranda ir kažkaip bendravimas net artimesnis negu bendram pliaže“, – pasakoja Dalius.

Vilniaus nudistai iki šiol atsipalaiduoti dažniau vykdavo prie Trakų, Akmenos ežero pašonėje, arba teko keliauti prie jūros: į Klaipėdą, Šventąją, Palangą, Neringą, kur įrengta daugiausia oficialių vietų nuogaliams. Iš viso Lietuvoje yra maždaug tuzinas oficialių nudistų paplūdimių. Kiek tiksliai nudistų – pasakyti sunku, bet nudistai sako, kad jų gretos plečiasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų