REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po savaitę užsitęsusių paieškų Rokiškio rajone buvo rastas be žinios dingusio ir, kaip įtariama, nužudyto sporto trenerio kūnas. Kur kūnas paslėptas parodė pats įtariamasis.

Po savaitę užsitęsusių paieškų Rokiškio rajone buvo rastas be žinios dingusio ir, kaip įtariama, nužudyto sporto trenerio kūnas. Kur kūnas paslėptas parodė pats įtariamasis.

REKLAMA

Aiškėja, kad žmogaus kūnas buvo paslėptas netoli sodybos, kurioje buvo girtaujama. Pro tą vietą, kur gulėjo kūnas, praėjo tiek vietiniai gyventojai, tiek pareigūnai su šunimis, tačiau patys jo aptikti nesugebėjo.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus šį ketvirtadienį pasakojo:

„Dėka intensyvių policijos veiksmų, balandžio 22 d. Rokiškio r., rastas, kaip įtariama, nužudytas vyras (gim. 1970 m.), kuris buvo ieškomas nuo balandžio 16-sios. Tiksli mirties priežastis paaiškės po teismo medicinos tyrimo.

Ieškomo asmens buvimo vietą parodė įtariamasis, kūnas buvo rastas miške, netoli įtariamojo sodybos. Policijos pareigūnai dėkoja visiems, kurie ieškojo dingusiojo. Paieška buvo gana plati, trūko duomenų, reikėjo aprėpti plačią teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Kūnas buvo paslėptas taip, kad kelis kartus kažkas ėjo pro tą vietą ir praėjo. Nors nebuvo giliai užkastas, tačiau net kinologų šunys neužuodė jo kvapo. Nedetalizuosiu, bet kūnas buvo gerai paslėptas.“

REKLAMA

O. Butkus atsisakė komentuoti nužudymo motyvus ir tai, kaip buvo nužudytas rastas vyras. Jis taip pat nenorėjo pasakyti ar įtariamasis bendradarbiauja su pareigūnais.

„Tik noriu paneigti gandus, kad jie tariamai buvo geriausi draugai. Taip nėra. Jie buvo pažįstami. Ir tą vakarą jie kartu vartojo alkoholį. Aukos kūnas nebuvo išdarkytas, bet rastas su smurto žymėmis.“

Buvo pažįstami

Pasak Panevėžio apskrities policijos, 1970-aisiais gimęs vyro dingo balandžio 15 d., kai apie 15.30 val. išėjo iš namų ir nebegrįžo. Ikiteisminis tyrimas policijoje buvo pradėtas kitą dieną, gavus dingusiojo giminaičio pranešimą. 

REKLAMA
REKLAMA

Vykdant ikiteisminį tyrimą, balandžio 18 d. jis buvo perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo. Nužudymu įtariamas 1969-aisiais gimęs vyras teismo yra suimtas vienam mėnesiui. Jis buvo sulaikytas balandžio 18-ąją. 

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Rokiškio ledo ritulio bendruomenę sukrėtė dar neregėtas nusikaltimas. Buvo ieškomas mįslingai prapuolusio vaikų trenerio Genadijaus Fitingovo, o jo pradanginimu įtariamas vaikystės draugas, buvęs muitinės pareigūnas. 

Šią savaitę 50-metį turėjęs švęsti žinomas Rokiškio ledo ritulio treneris Genadijus Fitingovas prapuolė it į vandenį. Įtarimai žmogžudyste krito ant jo pažįstamo bendraamžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak pareigūnų, namiškiai trenerio pasigedo dar balandžio 15 dieną, kai pas pažįstamus draugus pavakare išėjęs vyras namo nebesugrįžo. Tą dieną su treneriu bendravo ir Rokiškio savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro laikinasis vadovas Edmundas Ščiuplys.

„Ramus žmogus ir visi stebisi, kaip čia galėjo būti toks ar konfliktas, ar kas ten.“

Jam Fitingovas dar siuntė treniruočių planus, o penktadienį pasiekė kraupi žinia, kad treneris pradingęs.

„Apie 10 valandą gavom jo planelius, o daugiau su juo jau jokio ryšio nebebuvo. Mūsų administratorius skambino penktadienį, kadangi yra irgi ledo ritulininkas, bendraudavo dažnai, bet telefonas išjungtas, nu, žodžiu, nepavyko susisiekti“, – pasakoja sporto mokyklos laikinas vadovas Edmundas Ščiuplys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų