REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanus atidarys Wong Kar Wai filmas

Jungtinėse Valstijose nufilmuotas kino filmas, kurį režisavo Honkongo režisierius ir kuriame vaidina dainininkė Norah Jones (Nora Džouns), trečiadienį Prancūzijoje atidarys Kanų kino festivalį, šiemet vykstantį 60 kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Wong Kar Wai`aus (Vong Kar Vajaus) režisuota juosta "Mano šilauogių naktys" (My Blueberry Nights) sulauks raudonam kilimui būdingo dėmesio, kai pradės dešimt dienų truksiantį festivalį, akylai sekamą tarptautinės žiniasklaidos.

REKLAMA

N.Jones, kuri kine debiutuoja po virtinės sėkmingų muzikos albumų, premjeroje turi dalyvauti kartu su Wong Kar Wai`umi ir filmo kolegomis Jude`u Law (Džudu Lo), Rachel Weisz (Reičel Veis), Timu Rothu (Timu Rotu) ir Natalie Portman (Natali Portman).

Juosta, pirmoji iš 22 filmų, kovosiančių dėl prestižinės Auksinės palmės šakelės, yra pirmasis Wong Kar Wai`aus darbas anglų kalba. prieš tai jis yra sukūręs tokius kino hitus kaip "2046" ir "Meilės laukimas" (In the Mood for Love).

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas leisti jo filmui atidaryti festivalį rodo vis didėjančią Azijos įtaką Kanuose ir visame kino pasaulyje, taip pat neblėstantį susižavėjimą Amerikos kultūra.

Festivalio metu savo naujausius darbus pristatys ir kiti garsūs režisieriai, įskaitant ankstesnius Kanų laimėtojus Quentiną Tarantino (Kventiną Tarantiną) su "Mirties įrodymu" (Death Proof), brolius Coenus (Koenus) su "Seniams nėra šalies" (No Country for Old Men) ir Emirą Kusturicą su "Pažadėk man tai" (Promise Me This).

Į Kanus sugrįš ir Michaelas Moore`as (Maiklas Muras), kuris 2004 metais laimėjo "Auksinę palmės šakelę" su kandžiu dokumentiniu filmu "9/11 pagal Farenheitą" (Fahrenheit 9/11). Šiemet ne konkursinėje programoje jis pristatys dar vieną JAV prezidentui George`ui W.Bushui (Džordžui V.Bušui) nepalankų filmą "Sicko" apie Amerikos sveikatos sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną kitos savaitės vakarą Kanų žvaigždžių spindesys taps net akinamas, kai į festivalį atvyks "Oušeno tryliktuko" (Ocean`s Thirteen) komanda.

Tikimasi, kad Kanuose pasirodys George`as Clooney (Džordžas Klūnis), Bradas Pittas (Bradas Pitas), Mattas Damonas (Matas Deimonas), Alas Pacino (Alas Pačinas) ir Andy Garcia (Endis Garsija), taip pat režisierius Stevenas Soderberghas (Stivenas Sodebergas).

Šių metų Kanų festivalio komisijai vadovauja britų režisierius Stephenas Frearsas (Stivenas Frirsas), sukūręs apdovanojimais įvertintą juostą "Karalienė" (The Queen) apie Didžiosios Britanijos monarchę Elizabeth II (Elzbietą II).

REKLAMA

Komisiją sudaro dar aštuoni nariai iš kino ir literatūros pasaulių, tarp jų aktorės Toni Colette (Toni Kolet) iš Australijos bei Maggie Cheung (Megi Čeng) iš Kinijos, taip pat Nobelio premiją pelnęs rašytojas Orhanas Pamukas (Orchanas Pamukas) iš Turkijos.

Tačiau žvaigždžių žavesys ir kova dėl pagrindinio prizo tėra blizganti renginio, šiais metais mininčio 60 metų jubiliejų, kaukė.

Nuo ketvirtadienio 10 tūkst. kino pramonės grupių dėmesio centre atsidurs verslas - Kanų turguje, plačioje prekystalių ir palapinių zonoje, įsiveržiančioje į paplūdimį, bus pardavinėjamos ir perkamos kino juostos.

REKLAMA

"Mes visada buvome pats novatoriškiausias turgus", - teigė turgaus vadovas Jerome`as Paillard`as (Žeromas Pilaras).

Šioje dalyje potencialiems pirkėjams bus parodyta apie 900 filmų, kurie sudaro tik dalį iš 4 tūkst. juostų, skirtų pardavimui.

Tačiau kai reikia peržiūrėti tiek daug filmų ir kai sprendimus kartais pakoreguoja varginanti Kanų vakarėlių programa, nėra jokių garantijų, kad kritikai ar kino bosai nupjaus geriausią metų derlių.

"Kartais darai klaidas. Kiekvienais metais mes suklystame", - sakė skandinavų kompanijos "Scanbox", perkančios filmus platinimui DVD diskais, pirkinių vadovas Jorgenas Kristiansenas.

"Tačiau jei tarp dešimties filmų būna vienas geras, tada viskas atsiperka", - pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų