REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

JAV ir Pietų Korėjos kariškiai ketvirtadienį atidėjo planuotas bendras pratybas dėl naujojo koronaviruso protrūkio.

669

JAV ir Pietų Korėjos kariškiai ketvirtadienį atidėjo planuotas bendras pratybas dėl naujojo koronaviruso protrūkio.

REKLAMA

Seulas tą pačią dieną paskelbė, kad šalyje buvo užfiksuoti 334 nauji užsikrėtimo virusu SARS-CoV-2 atvejai ir kad bendras jų skaičius išaugo iki 1 595.

Sprendimas atidėti karines pratybas buvo priimtas Seului paskelbus aukščiausio lygio parengtį dėl koronaviruso protrūkio. Jungtinių pajėgų štabas nurodė, kad manevrai atidedami „iki atskiro pranešimo“.

Jungtinės Valstijos laiko Pietų Korėjoje 28,5 tūkst. karių, turinčių padėti Seului apsiginti nuo branduolinių ginklų turinčios Šiaurės Korėjos. Didelė dalis amerikiečių kontingento laikoma į pietus nuo Seulo esančioje Humphreyso stovykloje Pjongteke. Tai didžiausia JAV pajėgų bazė užsienyje.

Vašingtonas ir Seulas anksčiau reikšmingai sumažino savo kasmetinių bendrų karinių pratybų mastą, kad suteiktų postūmį deryboms su Pchenjanu dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos.

REKLAMA
REKLAMA

Pchenjanas visuomet griežtai smerkdavo šiuos manevrus ir laiko juos invazijos repeticijomis. Vis dėlto sąjungininkės buvo suplanavusios pavasarį surengti štabų koordinavimo pratybas.

REKLAMA

Koronaviruso protrūkis Pietų Korėjoje yra didžiausias pasaulyje, neskaitant Kinijos, kur ši liga pirmiausiai atsirado pernai gruodį.

Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai ketvirtadienį nepranešė apie naujus mirusius pacientus. Iki šiol Pietų Korėjoje mirė 12 koronavirusu užsikrėtusių pacientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų