REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį, sausio 5 d., iš trumpalaikės išvykos į namus Elektrėnuose, negrįžo nuteistasis, kuris pernai balandį Kauno apygardos teismo nutartimi, buvo perkeltas atlikti bausmę į Pravieniškių atvirąją koloniją. Vyras buvo nuteistas už nužudymą (Baudžiamojo kodekso 129 straipsnis).

Sekmadienį, sausio 5 d., iš trumpalaikės išvykos į namus Elektrėnuose, negrįžo nuteistasis, kuris pernai balandį Kauno apygardos teismo nutartimi, buvo perkeltas atlikti bausmę į Pravieniškių atvirąją koloniją. Vyras buvo nuteistas už nužudymą (Baudžiamojo kodekso 129 straipsnis).

REKLAMA

Ieškomas Sigitas Skomorokevičius (gimęs 1969 m.) į trumpalaikę išvyką į namus buvo išleistas šiemet sausio 3 d., rašoma Kalėjimų departamento pranešime spaudai.

Asmuo yra nuteistas pirmą kartą, bausmės atlikimo metu drausminių nuobaudų neturėjo, nuolat dirbo, už nepriekaištingą elgesį ir pažangą mažinant nusikalstamo elgesio riziką, buvo skatintas 21 kartą, todėl nuolat savaitgaliais vykdavo į namus. Nuteistasis buvo ruošiamas lygtiniam paleidimui, jo nusikalstamo elgesio rizika buvo žema.

Lietuvos Respublikos bausmių vykdymo kodeksas numato, kad nuteistieji, laisvės atėmimo bausmę atliekantys atvirojoje kolonijoje ir neturintys galiojančių nuobaudų už bausmės atlikimo metu padarytus pažeidimus, kartą per savaitę iki dviejų parų ne darbo metu gali parvykti į Lietuvos teritorijoje esančius namus ar aplankyti artimus giminaičius.

REKLAMA
REKLAMA

Apie įvykį informuota policija, vykdoma nuteistojo paieška. Įstaigoje pradėtas tarnybinis patikrinimas, kriminalinės žvalgybos pareigūnai taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

REKLAMA

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 242 straipsnis „Vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą“, numato, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Į pataisos namus grįžo pats

Sausio 13–ąją, popiet, į Pravieniškių pataisos namus – atvirąją koloniją pats sugrįžo ieškomas nuteistasis.  Vyro, kuris atlikinėjo bausmę Pravieniškių atvirojoje kolonijoje, paieška buvopaskelbta po to, kai jis sausio 5-ą dieną nesugrįžo į įstaigą iš trumpalaikės išvykos į namus Elektrėnų m.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistojo teigimu, būdamas laisvėje jis lankė artimuosius ir draugus Elektrėnuose, Vilniuje ir Varėnos r., vartojo alkoholinius gėrimus, todėl prarado dokumentus, asmeninius daiktus ir pastarąsias dienas laiką leido negyvenamame name Varėnos r. Neturėdamas pragyvenimo šaltinio, nusprendė grįžti į įkalinimo įstaigą.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 242 straipsnis „Vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojokalinimo vietą“, numato, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arbakardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tragedija įvyko šeimoje

Kauno apygardos teismas vyrą paskelbė esant savo moterų žudikais ir pasiuntė ilgam už grotų: Matuizų kaimo (Varėnos r.) gyventojas Sigitas Skomorokevičius 2013 m.  buvo nuteistas 11 metų kalėti.

Anksčiau Sigitas buvo neteistas, jis neturėjo ir problemų dėl smurto šeimoje. Bet, kaip paaiškėjo, tokių problemų neturėjo tik todėl, kad sugyventinio smurtą patirdavusi Angelė, kuri vėliau tapo jo auka, niekam nesiskųsdavo. Maža to, ji daug kam meluodavo, jog mėlynėmis „pasipuošusi“ todėl, kad atsitrenkusi į batų dėžę ar už ko nors užkliuvusi, pargriuvusi.

Tačiau mažiausiai penki liudytojai teisme pasakojo žinodavę, kad Sigitas skriaudžia Angelę. Šios moters dukra liudijo, jog sugyventinio smurto auka jos motina tapdavusi maždaug kartą per mėnesį.

REKLAMA

O nesiskųsdavo ir savo gyvenimo nekeitė Angelė greičiausiai dėl to, kad jautėsi esanti pati kalta: moteris negalėdavo atsispirti alkoholiui, ji bene visada turėdavo namie pasislėpusi vieną kitą buteliuką. Sugyventiniui, grįžusiam po darbų ir rasdavusiam neblaivią Angelę, kartais tai nepatikdavę, o kartais jis prisėsdavęs pagurkšnoti kartu.

Neblaivi moteris buvo ir 2012 metų rugpjūčio 17-ąją, kai vakare dėl to Sigitas ją apstumdė ir apsmūgiavo, ir rugpjūčio 26-osios naktį, kai Sigitas pastebėjo, kad sugyventinė, visas tas dienas neieškojusi medikų pagalbos, jau mirusi. Moteris buvo patyrusi sunkią galvos traumą.

Kadangi Angelė sirgo epilepsija ir dėl to būdavo kankinama priepuolių, po jos mirties Sigitas turbūt neabejojo, kad visi patikės, jog mirtinus sužalojimus Angelė patyrė griuvinėdama. Tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad tokių sužalojimų moteris negalėjusi patirti griūdama: mat griūnant ir veidu trenkiantis į kietus paviršius, nukenčia atsikišusios veido dalys, bet ne akiduobės, kaip būta Angelės atveju. Supratęs, kad įkliuvo, Sigitas, būdamas suimtas, pripažino smurtavęs prieš sugyventinę ir paaiškino, jog girta ir nepaklusni moteris jį tiesiog erzino.

Taip liūdnai baigėsi 10 metų kartu praleidusios poros gyvenimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų