REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia palaikantis idėją įteisinti rentas Seimo nariams.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia palaikantis idėją įteisinti rentas Seimo nariams.

REKLAMA

„Teigiamai vertinu tą idėją. Tai yra Seimo atsinaujinimas. Tikrai ne paslaptis, matome, kad nemažai yra kolegų, kurie laikosi įsikibę dėl to, kad po tokios karjeros išėjus sudėtinga įsilieti į darbo rinką“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, rentos taip pat įneštų daugiau skaidrumo į Seimo darbą.

„Antra, galbūt leistų užtikrinti tam tikrą didesnį Seimo narių nepriklausomumą ir skaidrumą, nes nereikėtų galvoti, kad po kadencijos reikės įsidarbinti. Galbūt norint įsidarbinti kam nors pagelbėti reikia“, – teigė S. Skvernelis.

Jis paneigė, kad rentų įteisinimo klausimą per valdančiosios koalicijos derybas kelia „socialdarbiečiai“.

„Nieko bendro neturintis (klausimas – BNS) su koalicija“, – sakė premjeras.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad svarstoma vieną kadenciją dirbusiam Seimo nariui mokėti 30 proc. atlyginimo siekiančią rentą, dvi Seimo kadencijas – 40 proc., o tris ir daugiau – 50 proc., jeigu jie neturi draudžiamųjų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis šią savaitę sakė esantis prieš rentas ir tvirtino, kad jas įteisinantis įstatymo projektas neturėtų pasiekti Seimo posėdžių salės.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę sakė, kad jeigu Seimas priimtų tokias įstatymo pataisas, jis jas vetuotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų