REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje bus pradėti rengti aviacijos mechanikai. Šios reikalingos specialybės atsiradimą paskatins Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos aviacijos įmonių asociacijos „Lietuvos aviacija“ birželio 3 d. pasirašyta sutartis. Bendradarbiavimo sutartį pasirašė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir asociacijos valdybos pirmininkas Mindaugas Reinikis, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendradarbiavimo sutartį pasirašėme atsižvelgę į darbdavių pageidavimus, nes tokios srities specialistų Lietuvoje trūksta“, – sakė švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis.

REKLAMA

Pranešama, kad ministerija ir asociacija bendradarbiaus rengiant šios profesijos darbuotojus profesinėse mokyklose. Profesinių mokyklų mokiniams bus sudaroma galimybė įmonėse atlikti praktiką, ketinama organizuoti ir profesinį mokymą pameistrystės mokymo forma. Asociacija sutartimi taip pat įsipareigoja teikti ministerijai informaciją apie specialistų poreikį ir asmenų, baigusių profesinio mokymo įstaigas, įsidarbinimo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiame nuolatinį aviacijos mechanikų poreikį, kadangi orlaivių priežiūros paslaugų paklausa auga. Aktyviai dalyvaujame plėtojant Kauno oro parko projektą, turime planų ir dėl paslaugų plėtros verslo aviacijoje, sraigtasparnių versle, todėl vien mūsų įmonių grupėje visada atsiras vietos šios perspektyvios specialybės darbuotojams“, – sakė vienos iš Lietuvos aviacijos asociacijos narių, įmonių grupės „Avia Solutions Group“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Daumantas Lapinskas.

Anot asociacijos atstovų, ši profesija labai paklausi ir gerai apmokama, o mokyklų išduodami kvalifikacijos pažymėjimai galioja daugelyje šalių. Lietuvoje aviacijos mechanikų stygius jau jaučiamas: daugelis darbuotojų yra užsieniečiai, nemažai ir pensinio amžiaus žmonių.

Planuojama, kad aviacijos mechanikų rengimas koncentruosis dviejuose miestuose – Vilniuje ir Kaune, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų