REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje į veterinarijos kliniką kreipęsis skaitytojas liko priblokštas dėl veterinaro išsakytos prognozės: tikimybė, kad jūsų šuo išgyvens yra 50 proc., jį gali tekti operuoti. Negana to, iš viso už suteiktas paslaugas šuns savininkui dar teko pakloti ir beveik 300 eurų. 

Vilniuje į veterinarijos kliniką kreipęsis skaitytojas liko priblokštas dėl veterinaro išsakytos prognozės: tikimybė, kad jūsų šuo išgyvens yra 50 proc., jį gali tekti operuoti. Negana to, iš viso už suteiktas paslaugas šuns savininkui dar teko pakloti ir beveik 300 eurų. 

REKLAMA

Kaip naujienų portalui tv3.lt pasakojo skaitytojas, visos prasidėjo tada, kai veislinis šuo sunegalavo – pradėjo viduriuoti, o vėliau ir vemti.

Nors iš pradžių atrodė, kad gyvūnas persivalgė, tai pasikartodavo vis dažniau, todėl buvo nuspręsta nedelsiant kreiptis į Antakalnio mikrorajone įsikūrusią veterinarijos kliniką „8 drambliai“. Visgi, pagalbos šauksmas neapsiėjo be nemalonių potyrių.

„Atvykus į kliniką, veterinaras po apžiūros iškart pasakė, kad gyvūnui išgyventi yra 50 proc. tikimybė, kadangi žarnoje galimai yra svetimkūnis. Tokia prognozė pribloškė. Veterinarijos gydytojas sakė, kad dėl to reikės ir operacijos. 

REKLAMA
REKLAMA

Be to, prieš tai dar buvo atlikta daugybė skirtingų tyrimų: bendrasis, biocheminis kraujo tyrimai, gyvūnui įstatytas veninis kateteris, taip pat suleido 4 švirkštus vaistų, švietė rentgeno aparatu, o galiausiai gyvūnui buvo sugirdytas bromas su kreida“, – kalbėjo šuns savininkas.

REKLAMA

Sumokėjo beveik 300 eurų

Nors, kaip teigė augintinio savininkas, veterinarijos gydytojo, atlikusio pirminę šuns apžiūrą, pasakyta prognozė pribloškė, o visą likusią dieną teko išgyventi stiprų emocinį lūžį, įtarimų sukėlė ir čekyje pateiktų paslaugų sąrašas.

Per pirmąjį vizitą skaitytojui teko pakloti kiek daugiau kaip 198 eurus, nors dalis procedūrų nebuvo net atlikta. Čekyje nurodoma, kad rentgenas, kurio naudojimas kainuoja iš viso 60 eurų, turėtų būti atliktas 4 kartus, tačiau galiausiai viena iš apžiūrų buvo perkelta kitai dienai. 

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, praėjus dienai ir atvykus į tą pačią kliniką, čia dirbo kitas veterinarijos gydytojas, kuris, pasak skaitytojo, atrodė kur kas labiau išmanantis savo darbą.

„Už pirminę apžiūrą teko pakloti beveik 200 eurų. Keista, nors čekyje buvo nurodoma, kad rentgenas bus panaudojamas 4 kartus, tą dieną dalis patikrinimų buvo perkelta rytojui, nors pinigai galiausiai buvo sumokėti. 

Kitą rytą, atvažiavus vėl į ta pačią veterinarijos kliniką, čia jau dirbo kitas gydytojas, kuris atrodė kur kas labiau išmanantis savo darbą. Veterinaras, apžiūrėjęs šunį, teigė, kad nieko rimto gyvūnui nėra, tačiau pirminės apžiūros metu augintinį tikrinęs gydytojas jau buvo įskaičiavęs bei nurodęs rentgeno procedūros atlikimą, todėl buvo pasakyta, kad būtent tai reikės ir padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, rentgeno panaudojimas nieko blogo neparodė. Galiausiai veterinaras, atlikęs tyrimą, pasakė, kad šuns žarnyne yra pirmuonių, todėl tokiu atveju augintiniui reikės geriamų vaistų. Būtent tokia diagnozė ir buvo tiksli, vėliau šuo nustojo vemti. Tiesa, šio vizito metu teko pakloti beveik 73 eurus“, – kalbėjo augintinio savininkas.

Įtarė svetimkūnio riziką

Klinikos „8 drambliai“ vadovas Jovydas Bajorinas tikina, kad 4 kartus augintiniui atliktas rentgenas yra standartinė procedūra. Visgi klinikos atstovas neigia, kad pirminės apžiūros metu gydytojas padarė klaidą. 

„Tai yra standartinė procedūra – pagal taisykles daromos dvi pirminės ortogoninės projekcijos prieš sugirdant kontrastinę medžiagą ir dvi projekcijos (iš viršaus ir iš šono) po medžiagos sugirdymo.

REKLAMA

Pagal gyvūno šeimininkų anamnezę (ligos istoriją – aut. past.) šuo ne tik viduriavo, bet ir vėmė, taip pat minėjo, kad augintinis galėjo kažką suvalgyti lauke, sodyboje, todėl buvo įtarta svetimkūnio rizika.

Iš klinikos šeimininkai išvyko su sveikstančiu augintiniu ir jokių pretenzijų dėl gydymo bei kainos nepareiškė“, – komentavo J. Bajorinas.

Veterinarijos klinikos atsiųstame komentare taip pat apgailestaujama, kad augintinio savininkai nesikreipė tiesiogiai į kliniką ir priduriama, kad šeimininkai gali kreiptis tiesiogiai į klinikos atstovus, kurie suteiks visą reikiamą informaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų