REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogų nudūręs, jam galvą nupjovęs ir su į nugarą įsmeigta šakute kraujo klane kūną palikęs Mindaugas Lelešius piktinasi gyvenimo sąlygomis įkalinimo įstaigoje. Nuo 2012-ųjų 17 metų įkalinimo bausmę atliekančio recidyvisto skundas šiuo metu nagrinėjamas teisme Vilniuje.

Žmogų nudūręs, jam galvą nupjovęs ir su į nugarą įsmeigta šakute kraujo klane kūną palikęs Mindaugas Lelešius piktinasi gyvenimo sąlygomis įkalinimo įstaigoje. Nuo 2012-ųjų 17 metų įkalinimo bausmę atliekančio recidyvisto skundas šiuo metu nagrinėjamas teisme Vilniuje.

REKLAMA

Žudiko skundo motyvai – standartiniai. Šiuo metu jau 46 metų M. Lelešius pinigų siekia prisiteisti dėl per mažo vienam nuteistajam tenkančio gyvenamo ploto, netinkamai įrengtų dušų, kitų nepatogumų už grotų.

Sukrečia tai, kad už žmogžudystę nuteistas, tuo metu morge dirbęs, M. Lelešius teisme taip ir nesugebėjo paaiškinti, kas išprovokavo tokį žiaurų jo elgesį. Vis dėlto, jis buvo pripažintas pakaltinamu. Ir po mažiau nei 10 metų vėl mėgausis laisve.

Pyko ant sugyventinės

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas 2011 m. rugpjūčio 7-ąją. 76-erių marijampoliečio bute žudikas atsidūrė atsitiktinai. Užsukti į svečius pas pensininką pasiūlė juos pažinojusi moteris. Prieš tai minima moteris ir M. Lelešius kartu vartojo alkoholinius gėrimus. Gerti planuota ir pas 76 m. vyrą bute.

REKLAMA
REKLAMA

Kraupų nusikaltimą vyras įvykdė tada, kai moteris buvo išsiųsta papildyti alkoholio atsargų. Grįžusi į išvydo sukrečiantį vaizdą. Nužudytojo kūnas buvo be galvos. Į jo kūną buvo įsmeigta didelė virtuvinė šakutė.

REKLAMA

Teisme patvirtinta, kad M. Lelešius nebuvo ir nėra psichikos ligonis. Nustatyta, kad prieš žmogžudystę jis piktnaudžiavo alkoholiu, kartu nuolat vartojo nerimą, nervinę įtampą, padidėjusį dirglumą ir agresiją slopinančius vaistus. Taip pat M. Lelešius jau keliolika metų vartojo narkotines medžiagas.

Kodėl peiliu nudūrė dvigubai vyresnį, pirmą kartą gyvenime sutiktą taikaus būdo žmogų, teisme liko neatsakyta. Kaltę pripažįstantis žudikas ir pats negalėjo paaiškinti tokio poelgio motyvų.

M. Lelešius pripažino, kad pasielgė labai blogai. Bet teigė neprisimenantis, ar tarp jo ir senolio buvo kilęs koks nors konfliktas. Jis net neprisiminė iš kur paėmė peilį. Negalėjo paaiškinti, kodėl nupjovė galvą jau nužudytam žmogui.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras teisme pasakojo, kad tą dieną buvo labai piktas ant savo sugyventinės. Mat įtarė, kad ji yra jam neištikima. Vyras teisme gailėjosi nužudęs senolį ir net keikė save, kad taip nenubaudė savo sugyventinės ir jos meilužio.

Teisme paaiškėjo, kad 76-erių pensininkas prieš keletą metų palaidojo savo žmoną. Gyveno vienas, todėl dažnai visų gailėdamas priimdavo žmones pas save, net leisdavo kai kuriems pernakvoti.

Tokiomis aplinkybėmis senolis susipažino su byloje minima moterimi, kuri po kurio laiko į jo namus atvedė žudiką. Tą vakarą pensininkas mielai į namus įsileido pažįstamą moterį. Neišvijo ir jos atsivesto draugo. Trijulė gėrė alkoholį, jokių kivirčų esą nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po nusikaltimo M. Lelešius su pažįstama moterimi paliko butą. Aukos galvą žudikas išsinešė krepšyje. Tą patį vakarą pas senolį atvyko jo žentas. Niekas durų jam neatidarė, todėl vyras jas atsirakino turėtu raktu. Tai, ką vyras išvydo bute – šokiravo.

Peilis lūžo

Teismas nustatė, kad pensininką M. Lelešius nužudė vienas. Mat iš pradžių, kaip įtariamoji, buvo sulaikyta ir minima Marijampolės gyventoja. Žudikas pirmiausia buto koridoriuje dūrė peiliu šeimininkui į gerklę, o kai žmogus mirė, bandė nupjauti galvą, bet peilis lūžo, tad žudikas atsinešė kitą peilį ir pabaigė tai, ką pradėjo.

Tada M. Lelešius suvyniojo nužudyto vyro galvą į rastas kelnes, įdėjo į pirkinių krepšį ir su pažįstama moterimi nuėjo Šešupės link. Teisme moteris tikino, kad apie nupjautą galvą ji sužinojo tik tada, kai iš M. Lelešiaus nešamo krepšio pradėjo lašėti kraujas.

REKLAMA

Vėliau abu sugrįžo pas M. Lelešių į namus. Ten bandė atsikratyti įkalčiais. Krauju sutepti batai buvo įmesti į krosnį. Kai kurie drabužiai užmerkti vandenį ir paruošti plauti.

Šis nužudymas M. Lelešiui uždirbo jau 12 teistumą. Tiesa, anksčiau jis teismo slenksčius daugiausia mindžiodavo dėl vagysčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų