REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
68
Palanga (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Palangoje prasidėjo vasaros sezono pikas ir užplūdo poilsiautojai. Kaip rodo Palangos turizmo centro duomenys, absoliuti dauguma atvykusiųjų – Lietuvos gyventojai, bet po truputį daugėja ir užsienio turistų. Vietiniai verslininkai ir jų atstovai pastebi, kad mūsų tautiečiai yra įnoringi ir kartais net pikti bei pasakoja, dėl ko jie lieja savo nepasitenkinimą.

68

Palangoje prasidėjo vasaros sezono pikas ir užplūdo poilsiautojai. Kaip rodo Palangos turizmo centro duomenys, absoliuti dauguma atvykusiųjų – Lietuvos gyventojai, bet po truputį daugėja ir užsienio turistų. Vietiniai verslininkai ir jų atstovai pastebi, kad mūsų tautiečiai yra įnoringi ir kartais net pikti bei pasakoja, dėl ko jie lieja savo nepasitenkinimą.

REKLAMA

Palangos turizmo centro direktorė Rasa Kmitienė tv3.lt teigia, kad pagal apsilankiusius turizmo informacijos centre pastebima, kad apie 70 proc. sudaro vietiniai turistai – Lietuvos gyventojai, bet vis daugėja ir užsienio turistų.

„Didžioji dalis užsienio turistų atvyksta iš Latvijos ir Estijos, po truputį didėja skaičiai iš Lenkijos. Šiek tiek naujiena mums, kai padaugėjo turistų iš Suomijos. Turime keletą svečių iš tolimesnių šalių: kaip Rumunija, Turkija, Prancūzija, Vokietija. Po truputį atsiveriant sienoms matome, kad užsienio svečiai užsuka ir į Palangą“, – kalbėjo R. Kmitienė.

Turizmo centro direktorė pastebi tendenciją, kad vasaros sezono pikas prasideda maždaug nuo Joninių. Bet šiemet jau prieš Jonines porą savaitgalių buvo dideli poilsiautojų srautai.

REKLAMA
REKLAMA

Daug kur nebeliko vietų

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė tv3.lt teigia, kad Palangos verslininkai jau pajautė poilsiautojų antplūdį.

REKLAMA

„Užimtumas šią savaitę viešbučiuose ir kituose apgyvendinimo įstaigose yra aukštas: siekia nuo 90 iki 100 proc. Tuo labai džiaugiamės, tai lemia labai geri orai ir Joninių dienos laisvadienis.

Nuo ateinančio sekmadienio užimtumas jau gerokai mažesnis. Ilgąjį liepos savaitgalį – nuo liepos 4 iki 6 dienos – užimtumas vėl siekia 90 proc. Jei kažkas dar ieško vietų, tai tikrai siūlome suskubti.

Bet tai nereiškia, kad visą liepos ar rugpjūčio mėnesį yra toks užimtumas, kaip šią savaitę. Toli gražu. Kol kas, darbo dienomis tikrai yra apstu vietų Palangoje“, – teigė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjo įdomų būdo bruožą

Kaip teigė I. Valaitienė, šiemet pastebimas įdomus mūsų tautiečių būdo bruožas, jie iš anksto nelinkę rezervuoti poilsio vietos ir laukia paskutinės minutės.

„Pasigendame išankstinių, tai yra, rezervacijų į priekį. Mūsų tautiečiai nėra įpratę iš anksto rezervuoti kambarių. Pastebime, kad tik savaitei į priekį matome tikrąjį vaizdą, o mėnesiui ar kelioms savaitėms lietuvaičiai neįpratę rezervuoti.

Jie laukia paskutinės minutės ne tiek dėl kainos, bet toks būdas, kad galvoja, jog dar tų vietų yra ir neskuba. Galvoja, jei nepateks į vieną vietą, eis į kitą, jei ne į vieną kurortą – tai į kitą. Turbūt šiai dienai pasiūla yra didelė ir jie nesivargina ir nesiskubina iš anksto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusivilti tenka tiems, kurie pasilieka prieš savaitgalį ir ketvirtadienį ar penktadienį ieško nakvynės savaitgaliui ar tiesiog atvyksta nepasiskambinę ir mina kelius į vieną ar kitą viešbutį, bet teka išeiti nusivylus, nes niekas negali pasiūlyti vietų. Tai turbūt blogiausias scenarijus, kai jau esi vietoje, bet nerandi savi vietos arba ne pagal savo lūkesčius. Todėl visuomet prieš atvykstant rekomenduojame pasitikslinti telefonu ar el. paštu ir išsiklausinėti“, – teigė asociacijos vadovė.

Mūsų tautiečiai – įnoringi

Absoliuti dauguma poilsiautojų Palangoje yra Lietuvos gyventojai. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė pastebi, kad mūsų tautiečiai išsiskiria savo įnoringumu, o kartais net piktumu.

REKLAMA

„Pastebėjome, galbūt tai pandemijos pasekmė, kad žmonės buvo užsisėdėję namuose ir išsiilgę paslaugų. Bet, iš tiesų, žmonės yra įnoringi, būna ir piktokų.

Po karantino pradėjus veiklas jie tiesiog negailestingai rašė vertinimo balus ir neatsižvelgė į tai, kad mes veikėme apriboti įvairių reglamentų, tiek Sveikatos apsaugos ministerijos, tiek Higienos centro. Paslaugų vertinimo balas, bent jau viešbučiuose, tai tikrai krito.

Mes negalėjo tiesiog kita forma pateikti pusryčių, ar restoranų darbo valandos netenkina, nors galėjo dirbti iki tiek, pagal nustatytus reglamentus. Pavyzdžiui, į viešbutį atvyko svečias ir neveikė pirčių ar baseinų kompleksas, jis negalėjo veikti, nes dar nebuvo leidimų.

REKLAMA

Birželio mėnesį jau galėjo lengviau kvėpuoti, suvaržymų mažiau. Į terasas išėjo restoranai, buvo leista ir viduje, atnaujintos grožio paslaugos ir visokie masažai, tai buvo lengviau. Aišku, jau nuo liepos visur mes atvėrę plačiai duris: laukiame su visomis paslaugomis ir naujovėmis. Tikrai yra kur nueiti ir ką pamatyti. Aišku, visų poilsis užsibaigia jūra – tikrai visus džiugina mūsų pajūris. Kai geras oras – tai saulės vonios ir maudynės yra Nr. 1“, – teigė I. Valaitienė.

Teigia, kad kainos nepakilo

Pasak asociacijos vadovės, kainos Palangoje yra kaip ir praėjusiais metais, nebent pakelia kažkur truputį, kai yra šventiniai savaitgaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepasakyčiau, kad kainos yra drastiškai pakilusios. Jos yra praėjusių metų lygmenyje. Nebent kažkas užmato per tuos savaitgalius, kai viešbučiai išsiparduoda vietas ir lieka paskutinės vietos, yra labai didelė paklausa – tuomet ta kaina gali būti pakelta, kai į vieną likusį kambarį pretenduoja koks 10 laukiančių.

Jei pasižiūrėsite ir susiformuosite „Booking.com“ sistemoje nuo sekmadienio per savaitę, tai net 100 eurų nesiekia 4 žvaigždučių viešbučiuose, kas įprastai būdavo virš 100 eurų už parą su pusryčiais dviems asmenims“, – teigė pašnekovė.

I. Valaitienės teigimu, verslininkai gegužės ir birželio mėnesius vertina gerai: „Palangos verslininkai startą vertina tikrai gerai. Visi gali vertinti šiek tiek skirtingai, nes visi skirtingais laikotarpiais pradėjo savo veiklą. Vieni viešbučiai veiklą pradėjo gegužės 11 d., kiti – 15 d., kiti – gegužės pabaigoje. Tačiau vasaros sezono pikas yra liepos ir rugpjūčio mėnesiai, tai tie periodai ir skiriasi.“

REKLAMA

Nuo kalbančio cepelino iki unikalaus saulėlydžio

Palangos turizmo centro direktorė R. Kmitienė teigia, kad visi poilsiautojai po saulės vonių paplūdimyje nori kažką nuveikti ir pamatyti.

„Unikalūs saulėlydžiai pajūryje ant smėlio palydint saulę – tai vienas iš nuostabiausių dalykų, kuriuos galima patirti atvykus į Palangą. Be įvairių skanėstų, įvairių ledų, rūkytos žuvies, tikrai tiek J. Basanavičiaus, tiek kitose Palangos gatvėse galima rasti unikalių dalykų.

Kasdien vis matome naujas paslaugas ir pramogas Palangoje. Jau garsiai nuskambėjo kalbantis cepelinas, su kuriuo galima pasikalbėti. Poilsiautojus traukia ir Palangos vasaros parkas, šiek tiek atokiau nuo J. Basanavičiaus gatvės yra interaktyvus Pasakų parkas ir Birutės parkas“, – teigė pašnekovė.

REKLAMA

Pasiūlė išbandyti maršrutus

Pasak direktorės, Palangos turizmo informacijos centras šiemet išleido naują kultūrinio ir istorinio turizmo maršrutą – kelionė po grafų Tiškevičių Palangą.

„Siūlome maršrutą atrandant senąsias Palangos vilas. Siūlome susipažinti su žydų kultūros paveldo pėdsakais Palangoje. Taip pat siūlome aplankyti labiausiai lankomų objektų TOP 10.

Įsibėgėja Klaipėdos regiono pasiūlytas pramoginis maršrutas, kai aplankius šešių savivaldybių po tris maršrutus keliautojai gali susirinkti kelionių talismaną – sėkmės apyrankę“, – kalbėjo R. Kmitienė.

Pasak turizmo centro direktorės, Palangoje nėra jokių transporto kamščių ir spūsčių, nes naujai sutvarkytos ir rekonstruotos gatvės, padarytas platus įvažiavimas į Palangos kurortą: „Palanga kiekvienais metais tobulina infrastruktūrą, ne tik teikia daugybę paslaugų ir pramogų. Tikrai Palanga keičiasi ir labai gražėja.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų