REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neringa Venckienė po šešerių metų parvežama į Lietuvą. Jau dabar artimieji ragina palaikančius žmones išeiti į viešumą.

Neringa Venckienė po šešerių metų parvežama į Lietuvą. Jau dabar artimieji ragina palaikančius žmones išeiti į viešumą.

REKLAMA

Kaip vertinti patį grąžinimą ir ko galima tikėtis pargabenus Venckienę, įvertino buvęs Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininku Stasiu Šedbaru.

Kaip vertinti, kad Neringa Venckienė po tiek metų visgi grąžinta į Lietuvą? 

Vertinti pozityviai, todėl, kad įtariama padarius nusikalstamas veikas, ir tikėkimės, kad teisingumas išaiškins – kalta ar nekalta. Jeigu kalta, tada turi būti priimtas atitinkamas sprendimas.

Tai yra įrodymas, kad ir kur besislėptum, civilizuotoje visuomenėje tu turi sulaukti savo įvertinimo.

Ar galima manyti, kad tai yra teisinės sistemos laimėjimas?

Iš tiesų, taip. Mes turime sutartį sutarti su Jungtinėmis Valstijomis dėl ekstradicijos, bet žinoma, kad jų teisminė sistema yra gana lėtai veikianti, sudėtinga. <...> Kildavo klausimų, kaip tas procesas baigsis? Tačiau jis baigėsi gana sėkmingai ir pakankamai greitai. Vadinasi, Jungtinės Amerikos Valstijos vertina Lietuvą ir jos teisminę sistemą, kaip nepriklausomą ir sąžiningą. 

REKLAMA
REKLAMA

Koks buvo Neringos Venckienės vaidmuo?

Mes tikrai nesikišome į ikiteisminį tyrimą, žinojome, kad įvyko baisus nusikaltimas – nušautas teisėjas, moteris. Mes tyrėmė pareigūnų, institucijų reakciją į tuos signalus. Mūsų sprendimai buvo pakankamai principingi ir griežti, kai kam kainavo pareigas, nes tikrai, aš manau, kad buvo galima išvengti žūčių, tačiau tai yra šalutinė linija.

REKLAMA

Neringos Venckienės vaidmuo žudynių, vaiko neteisėtos globos procese yra kai kurių dalykų, kurie tiesiogiai matomi iš filmuotų vaizdų, kaip elgėsi teisininkė, apygardos teismo teisėja, esant teismo sprendimui. Tu įrodinėk teisinėmis priemonėmis, bet nekviesk minios. XXI a. Lietuvoje, Europos Sąjungos valstybėje buvo bandoma daryti minios procesus ir sprendimus.

Visą pokalbį su Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininku Stasiu Šedbaru kviečiame žiūrėti vaizdo siužete.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų