REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britei per plauką pavyko išsaugoti koją, kai po pigios plastinės operacijos Turkijoje ji užsikrėtė bakterine infekcija, dėl kurios miršta kūno audiniai.

Britei per plauką pavyko išsaugoti koją, kai po pigios plastinės operacijos Turkijoje ji užsikrėtė bakterine infekcija, dėl kurios miršta kūno audiniai.

REKLAMA

29-erių Sian Elliot prieš metus atlikta viso kūno riebalų nusiurbimo operacija, bet po jos liko laisvos odos vidinėje abiejų kojų pusėje. Todėl moteris surinko 2,2 tūkstančio eurų operacijai, kurios metu bus pašalinta perteklinė oda.

Ji atsibudo po tris valandas trukusios operacijos jausdama nepakeliamą skausmą, o skrydžio namo metu siūlės žaizdoje pradėjo trūkinėti, rašo „The Sun“.

Prie lovos dabar prikaustyta Sian pasakojo, kad jos žaizdos pradėjo šlapiuoti. Galiausiai Jungtinės Karalystės gydytojai suprato, kad moteriai buvo nekrozuojantis fascitas.

Audinius ėdanti liga padarė taip, kad dideli šlaunies odos plotai žuvo. Gydytojai turėjo pašalinti mirusius audinius. Tik taip buvo galima išgelbėti moterį nuo kojos amputacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai patikino Sian, kad jei ši būtų bent kiek uždelsusi su gydymu, kojos išgelbėti būtų nebepavykę.

Dėl infekcijos moteris buvo priversta pasiimti 7 savaites trunkantį nedarbingumo pažymėjimą. Sian dirbo kaip namų asistentė Whittington‘o ligoninėje.

REKLAMA

Laikraščiui „The Sun“ Sian pasakoja: „Aš visada norėjau kuo plonesnių kojų, nes visada jos buvo gana plačios. Eidavau į sporto klubą, kol dar buvo galima lankytis, tačiau niekas nepadėjo suploninti šlaunų. Atrodė, kad nėra jokios kitos išeities!

Noriu perspėti kitus, kurie planuoja važiuoti į užsienį pigesnių operacijų. Ne vieną kartą keliavau į Turkiją operacijų, po to kai padarė kelias klaidas jie pasiūlė gerą nuolaidą operacijai, kuri pataisytų viską.“

Moteris augina 3 ir 5 metukų amžiaus berniukus, kurie turi dabar tapti gana savarankiškai, dėl mamos ligos: „Nežinau, ką būčiau darius, jei būčiau praradus koją. Dabar mano berniukai turi būti savarankiški, nes turiu laikyti koją pakeltą.“

REKLAMA
REKLAMA

Sian sumokėjo virš 3 tūkstančių eurų riebalų nusiurbimo operacijai, kuri buvo atlikta praėjusių metų rugpjūtį Turkijoje. Kadangi chirurgai operacijos metu paliko laisvos odos vidinėje šlaunų pusėje, moteris užsirašė kitai operacijai spalio mėnesį.

„Jie nusivedė mane į šaltą kambarį ir pradėjo leisti į rankas anestetikus“, – pasakoja moteris.

„Buvo apie 13 žmonių kambaryje, vyrų taip pat, ir man liepė nusivilkti ligoninės marškinius. Iki šiol nežinau kodėl. Kai atsibudau mane perkėlė į ligoninės lovą ir pragulėjau lovoje tris dienas.”

Sian tikina, kad pradėjo dvejoti gydymu, kurį jai teikė ligoninė, bet dėl kalbos barjero turėjo naudotis mobilia programėle, kad išsiverstų viską, ką jai sakė gydytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji pasakoja: „Aš buvau šoke, nes turėjau turėti kompresines kojines po operacijos, bet mano kojos buvo tik apibintuotos. Į šlapimo pūslę buvo įstatytas kateteris, tačiau iš jo vis lašėdavo ant lovos. Niekas man nepadėdavo persirengti, todėl dvokdavau šlapimu.

Niekas neateidavo, kai paspausdavau skambutį, seselėms iškviesti, todėl turėdavau tampyti lašelinę kartu su savimi, kad prisikviesčiau pagalbos.“

Po trijų dienų ligoninėje Sian apsistojo viešbutyje, kad galėtų atsigauti prieš skrydį atgal į Jungtinę Karalystę.

Moteris teigia, kad jautėsi siaubingai: „Kai bandžiau atsistoti ir eiti į viešbutį, man pradėjo svaigti galva ir apsivėmiau, bet gydytojas išrašė tik vaistų nuo skausmo. Taip pat gavau tvarsčių, kuriuos turėjau keisti pati po išrašymo iš ligoninės.

REKLAMA

Negavau neįgaliojo vežimėlio, todėl ir po viešbutį ir po oro uostą turėjau šokinėti. Kai lėktuvas pakilo mano kojos sutino, prisipildė skysčių ir siūlės neatlaikiusios pradėjo trūkinėti.“

Naudodamasi „WhatsApp“ programėle moteris parašė žinutę ją operavusiai ligoninei, tačiau gavo atsakymą, kad skrendant lėktuvu normalu, kad iš žaizdos teka skystis.

Grįžus namo greitai baigėsi tvarsčiai ir vaistai nuo skausmo. Dėl saviizoliacijos moteris negalėjo apsilankyti pas šeimos gydytoją, todėl kreipėsi į ligoninės, kurioje dirbo, skubios pagalbos skyrių.

Būdama agonijoje ir negalėdama paeiti abejomis kojomis moteris sulaukė diagnozės – anemija. Sian buvo atlikta kraujo perpylimo procedūra, o kai buvo išleista iš ligoninės, ji buvo informuota, kad žaizdos toliau sugis pačios.

REKLAMA

„The Sun“ teigia, kad grįžusi namo dviejų vaikų mama pajuto nemalonų kvapą, kuris sklido iš žaizdos – tai buvo pirmasis ženklas, kad oda pradėjo mirti.

„Ant abiejose kojose buvo skylės ir man būnant namuose oda pradėjo irti. Kvapą galėjau jausti net per drabužius. Niekada nesu jautus tokio kvapo. Kvapas buvo lyg numirėlio!”

Nuo operacijos praėjus keturioms savaitėms, moteris atsidūrė kitoje ligoninėje, kur jai buvo skubiai pašalinti mirę audiniai.

„Seselė pasakojo, kad tai buvo baisiausia žaizda kokią tik jai teko matyti.“

Dabar Sian gydosi namuose ir turi 7 savaites truksiantį nedarbingumą.

„Aš nesiskundžiau operaciją atlikusiai ligoninei, nes jie nenori kalbėtis. Jie buvo labai malonūs, kol nesumokėjau. Po to pasikeitė jų požiūris į mane. Net neteko pabendrauti su chirurgu!“

Ligoninė Turkijoje neatsakė į „The Sun“ prašymą pakomentuoti situaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų