REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupi naktis ištiko Nastopiškyje gyvenančią šeimą. Netoli Anglininkų esančioje atokioje kaimo sodyboje siautėjusi ugnis sunaikino šeimos namus. Sudegė visas juose buvęs turtas.

Kraupi naktis ištiko Nastopiškyje gyvenančią šeimą. Netoli Anglininkų esančioje atokioje kaimo sodyboje siautėjusi ugnis sunaikino šeimos namus. Sudegė visas juose buvęs turtas.

REKLAMA

Šeimą be namų ir be viso jame buvusio turto palikęs gaisras galėjo kilti ir dėl dūmtraukio. Degėsiais virtusio namo likučiuose matėsi krosnis, puodai, kuriuose galėjo būti ir viralas paukščiams bei gyvuliams šerti. 

Tvarkė namus, augino gyvulius

Žinią apie gaisrą gelbėtojai gavo naktį iš antradienio į trečiadienį, keliolika minučių po 1 valandos. Pirmieji atvykę ugniagesiai išvydo atvirose liepsnose skendintį medinį namą. Stogas jau buvo nudegęs, medinė perdanga vietomis sukritusi į didelį laužą virtusio gyvenamojo namo likučius.

Ugniagesiai ugnį numalšino, gaisras neišplito į netoliese esantį medinį ūkinį pastatą.

Kelių komandų gelbėtojai gaisravietėje dirbo visą naktį, o trečiadienio rytą juos keitė kitos pamainos vyrai. Trečiadienio rytą, apie 9 valandą, Kratiškių komandos gelbėtojų automobilis vežiojo vandenį iš nutolusios vandenvietės – už kelių kilometrų esančios gražiai tvarkomos sodybos tvenkinio. Iš jo vandenį siurbė ir cisternas pildė kitas ugniagesių automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš netoli namo esančių statybinių medžiagų krūvos, plastiko langų likučių matėsi, kad gyvenamasis namas buvo tvarkomas.

Prie vieno sodybos pastato įrengtame aptvare glaudėsi išgąsdintos avys su mažais ėriukais, kitame klegėjo naminiai paukščiai. Kieme buvęs pripučiamas baseinėlis rodė, kad čia gyvena ir vaikai. Kaip vėliau paaiškėjo, sodyboje su tėvais gyveno devynmetis berniukas.

REKLAMA

Ieškoma, kur priglausti žmones

Priešgaisrinės apsaugos tarnybos (PGT) pareigūnai iš pat ryto tikslesnių žinių apie gaisrą dar neturėjo – įvykio vietoje dirbo ugniagesiai. Galima manyti, kad ugnis įsiplieksti galėjo nuo dūmtraukio. Namo degėsiuose matėsi krosnis ir ant jos stovintys dideli puodai, kuriuose, ko gero, virė pašaras paukščiams ar gyvuliams.

Pasak PGT vyriausiosios specialistės Daivos Dovydėnienės, naktį dirbusiems ugniagesiams teko rūpintis ir gaisro ištiktais žmonėmis. Jie esantys nevietiniai, sodybą pirkę ir joje apsigyvenę neseniai, aplinkui neturintys giminių.

REKLAMA
REKLAMA

„Netekti namų – didelė nelaimė. Tie žmonės tvarkingi, norintys gražiai gyventi, todėl tokiems dar labiau norisi padėti“, - trečiadienio rytą sakė Širvėnos seniūnijos seniūnas Saulius Eigirdas. Jis teigė, kad pastogės padegėlių šeimai ieško seniūnaitis Arūnas Linkevičius.

„Šiaurės rytų“ kalbintas seniūnaitis patvirtino, kad bandoma ieškoti sodybos ar negyvenamo namo.

„Gali tekti ir vagonėlį atitempti“, – kalbėjo A.Linkevičius, patvirtinęs, kad namų netekusi šeima prie Anglininkų apsigyveno šiais metais įsigijusi sodybą. Seniūnaičio žiniomis, po gaisro žmonės kol kas glaudėsi kieme stovėjusiame automobilyje.

Šaltinis: Šiaurės rytai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų