„Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik manau dar greitesnis“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Šnicelis (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Šnicelis (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 200 g kiaulienos faršo; 200 g jautienos faršo; 100 g kalakutienos faršo (arba naudokite tiek pat kiaulienos/jautienos faršo); 2 nedidelės riekelės baltos duonos; 2 kiaušinių; 80 ml pieno; 1 nedidelio svogūno; 1 skiltelės česnako; ¾ arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Kepimui: 240 ml džiūvėsėlių; aliejaus.

Padažui: 240 ml pieno; 2 valg. š. grietinės; 1 valg. š. sviesto; 1 valg. š. miltų; 1 saujos šviežių, susmulkintų krapų; druskos, juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

Nupjauname duonos plutelę, sutrupiname minkštimą, užpilame pienu ir išmaišome. Paliekame brinkti 10 min.

Nulupame svogūną ir česnako skiltelę. Svogūną labai smulkiai susmulkiname, o česnako skiltelę sutriname česnako spaustuku. Viename dubenyje sumaišome faršą, 1 kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, ¾ arb. š. druskos ir pipirus.

Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilame 2 valg. š. pieno, likusio nuo duonos. Išmaišome. Į lėkštę supilame džiūvėsėlius.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.

Imame saujelę faršo, suformuojame ploną (~1 cm storio) šnicelį, įmerkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol šnicelis įgauna dailų rudą atspalvį. Taip suformuojame ir iškepame visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudedame į lėkštę.

Padažas – keptuvėje ištirpdome sviestą and vidutinės ugnies, suberiame miltus ir pakepiname, kol šie pasidaro auksinės spalvos. Tada supilame pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas vos sutirštėja.

Sudedame grietinę, krapus ir išmaišome. Padažą nuolat maišant kaitiname kelias minutes, kol pasidaro šiek tiek tirštesnis. Pagardiname druska ir pipirais.

Padažą užpilame ant šnicelių prieš patiekiant. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA 

Šnicelių mėgėja
2019-07-22 15:31:55
Kaip tik šnicelis ir daromas iš maltos mėsos,kai kurie komentuoja patys tikrumo nežinodami.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Šnicelių mėgėja 2019-07-22 15:31:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kaip tik šnicelis ir daromas iš maltos mėsos,kai kurie komentuoja patys tikrumo nežinodami.   ATSAKYTI
Klaida 2019-07-22 12:14:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
-8
Čia ne šnicelis,bet frikadelė.Šnicelis vokiečių patiekalas ir pats pavadinimas tai sako:pjausnis!!!O gaminamas ir labai mėgstamas vokiečių ,iš kiaulienoskumpio atpjaustant plonas jo riekeles ,išmušant,paniruojant pačiais įvairiausiais būdais(pvz plakta grietinėlė)ir kepant karštuose riebaluose .Daro jį ir iš veršienos tai jau subtilus.Niekaip lietuviai neišmoksta vadinti patiekalus tikrais vardais ,vis dar sovietmetis.   ATSAKYTI

Top Video

Ekspedicija į legendinį „Titaniką“ parodė liūdną tiesą
DABAR RODOMA
Ekspedicija į legendinį „Titaniką“ parodė liūdną tiesą
DABAR RODOMA
Būsto paskolų brangimas lietuviams – vienas didžiausių Europoje
DABAR RODOMA
Popiežiaus gestas sužavėjo didžiulę tikinčiųjų minią
DABAR RODOMA
Pirmasis toks laukas Lietuvoje – čia žmonės gali išbarstyti mirusiųjų pelenus
DABAR RODOMA
Šeimos kelionė namo atgal į Suomiją baigėsi siaubinga tragedija
DABAR RODOMA
Vyriausybė ruošia naują taršos mokestį
DABAR RODOMA
Gyvybės langelyje paliktas vaikas
DABAR RODOMA
Lietuviai neišgali atostogauti
DABAR RODOMA
Skundžiasi dėl naujų troleibusų
DABAR RODOMA
Sausra pakenkė žuvėdrų jaunikliams
REKLAMA
Naminis sūris
Ar kada nors bandėte sumaišyti kefyrą su grietine? O vertėtų, nes iš to gali išeiti nuostabus užkandis. Reikės: grietinės: 500 mililitrų; kefyro: 500 mililitrų; krapų: 1 ...
Ši emulsija galėtų tapti sveika alternatyva sviestui ir margarinui  (nuotr. Kornelio universiteto)
Kornelio universiteto mokslininkai, kaip ir daugelis žmonių, yra sviesto mėgėjai. Šis kasdien naudojamas produktas skrebučiams, sumuštiniams ir įvairiems patieklams suteikia ...
Blyneliai
Močiutės blyneliai idealiai ploni ir minkšti. Pagaminti tokius nebus sunku, jei žinosite tikslų receptą. Siūlome išbandyti, tikrai nenusivilsite. Jums reikės: 5 nedidelių ...
Pomidorų marinatas
Pomidorai, konservuoti su mėlynosiomis slyvomis: gaunasi fantastiškas marinatas, gardūs pomidorai su švelniu slyvų prieskoniu. Sūrymas toks skanus, visai nesūrus, kad jį galite ...
Apsilankymas Palangos restorane (Nuotr. Riebus katinas)
Šią apžvalgą noriu pradėti nuo padėkos restoranui „Onorė“ už sugadintą vakarą. Esu šokiruotas. Jei neklystu – šis restoranas kažkuriais metais buvo tarp 30 geriausių restoranų. ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų