REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Šaras neliko patenkintas auklėtinių žaidimu (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą 77:66 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

72

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą 77:66 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

REKLAMA

Tai lėmė, kad kauniečiai įsitvirtino pirmojoje LKL vietoje ir nuo „Lietuvos ryto“ atsiplėšė dviem pergalėmis.

Po rungtynių „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius dideliu džiaugsmu nespinduliavo, nors mačą ir laimėjo.

„Malonu, kad laimėjome. Žaidėme gana solidžiai, ne savo geriausią krepšinį, bet tikrai solidžiai, ypač gynyboje. Kaip visada, atitrūkę 18 taškų atsipalaidavome ir po to yra labai sunku persilaužti ir sugrįžti į rungtynes. Tada padarėme aibę psichologinių klaidų, pasimetėme gynyboje. 19 klaidų yra nepateisinamas dalykas. „Lietuvos rytas“ vėl gerai pataikė iš toli, bet esmė yra tame, kad „Žalgiris“ nemoka žaisti turėdamas didelį skirtumą. Iš to ir susikūrė intriga“, – teigė Š.Jasikevičius.

– LKL buvo antros geros rungtynės gynyboje, kaip tai svarbu yra?

– Svarbu, bet sakau, visą sezoną neturime žudiko instinkto. Mums geriau yra žaisti, kai esame autsaideriai ar trečiajame kėlinyje einame žaisti esant mažam skirtumui, žaidėjai būna įsitempę maksimaliai. Tai yra jaunų žaidėjų klaidos, kad padėtis komplikuojasi.

REKLAMA
REKLAMA

– Brandonui Daviesui buvo geros rungtynės tiek puolime, tiek gynyboje?

– Nesutinku visiškai. Slogios rungtynės buvo gynyboje, padarė aibę psichologinių klaidų. Laimėdami 18 taškų negriuvome dėl kamuolio, nenusiėmėme kamuolių po baudų metimų. Buvo galima sužaisti daug paprasčiau.

REKLAMA

– Per dvejas LKL rungtynes praleista apie 100 taškų, gera gynyba nuteikia pozityviai prieš Eurolygos ketvirtfinalius?

– Nežinau, gera gynyba buvo tik pirmojoje rungtynių pusėje. Pradėjus keistis ginamaisiais buvo aibė psichologinių klaidų. Pirma pusė buvo tikrai gera, mus porą kartų nenubaudė iš toli, tačiau antrojoje gerai nesigynėme.

– „Maccabi“ priėmė išskirtinį sprendimą padalyti komandą į dvi dalis, „Panathinaikos” žada trauktis iš Eurolygos, ką manote apie tai? Ar „Žalgiris“ gali paimti „Maccabi“ pavyzdį?

– Dar porą milijonų į biudžetą ir galima dvi komandas statyti. Artimai bendrauju su Vujčičiumi, visi tokie sprendimai atrodo kaip revoliucija. Aiškinausi jų motyvus ir jie yra logiški. Mes to tiesiog negalime daryti, nes neturime tų pinigų. Gali turėti nuomonę, kad tai gali nepavykti, tačiau visa Europa tai stebės. Eurolygos be „Panathinaikos“ neįsivaizduoju. Man tai yra brangiausia užsienio komanda, kurioje esu žaidęs. Nenoriu, kad išeitų iš Eurolygos. Dar dabar tiesioginį reisą padarė į Atėnus, išvis faina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų