REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Poros santykiai – vienas didžiausių gyvenimo iššūkių. Santykių ekspertas Šarūnas Mažuolis tikina, kad meilės tema visuomet susilaukia tiek daugybės ašarų, tiek nevaldomo skrajojimo padebesiais.

Poros santykiai – vienas didžiausių gyvenimo iššūkių. Santykių ekspertas Šarūnas Mažuolis tikina, kad meilės tema visuomet susilaukia tiek daugybės ašarų, tiek nevaldomo skrajojimo padebesiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad pastarojo jausmo būtų kuo daugiau, būtina žinoti kelias klaidas, kurias daro partneriai poroje. Deja, tačiau šios klaidos neretai išsklaido partnerių aistrą vienas kitam bei išskiria poras.

REKLAMA

SPAUDIMAS

Moters keliamas tiesioginis spaudimas vyrui, ko nors reikalaujant, pasak santykių eksperto, viena iš priežasčių, galinčių išblėsinti vyro susidomėjimą moterimi.

„Pavyzdžiui, jei moteris vyrui liepia suremontuoti spintelę būtent šiandien, tampa visiškas pasirinkimo laisvės apribojimas. Vis dėlto, jei sakysite nereikalaujančia intonacija, jog būtų šaunu, kad vyras laisvu metu sutaisytų spintelę, partneris jausis neįspraustas į kampą. Taip pat moterims nevertėtų parodyti, kad vyras yra nereikalingas ir viską bandyti pasidaryti pačioms“, – sako Šarūnas Mažuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, vyrai jautriai reaguoja į spaudimą bei nepagarbos rodymą, juos paperka moteriškas švelnumas ir silpnumas. Norint išsaugoti gerus tarpusavio santykius, santykių ekspertas moterims pataria supykus ar susierzinus vyro nieko nereikalauti ar nepriekaištauti, nes tai dažniausiai iššaukia gynybos ar agresijos reakciją.

„Jeigu kai vyras vakare vėluoja grįžti namo iš pasilinksminimo su draugais, moteris tikriausiai jo jau laukia pasitinkantis su žeidžiančiomis frazėmis, kaip „kur šlaisteisi gyvulį?“ „kiek alkoholio išgėrei?“, tačiau toks bendravimas vyrą nuo moters tik atitolins. Moteriai tokioje situacijoje su vyru reikėtų pradėti švelnesniu tonu ir pasiteirauti, kur užsivėlino, pasakyti, kad jo belaukiant kamavo nerimas ir nesaugumas“, – patarimais dalinasi santykių ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NEIGIAMOS EMOCIJOS

Vyrauja įsitikinimas, kad antroji pusė yra tam, kad galėtume visiškai atsipalaiduoti ir atsikratyti blogų emocijų. Jei už namų sienų dar kontroliuojame save ir savo emocijas, iš paskutiniųjų stengiamės su visais bendrauti kuo mandagiau, grįžus namo visą susikaupusią neigiamą energiją išliejame ant artimiausio žmogaus.

„Taip pat vienas iš įpročių, kuriuos išsiugdo dalis žmonių poroje – per daug negalvojant skaudinti mylimąjį, vėliau pulti atsiprašinėti. Tai nebrandaus žmogaus elgesio modelis, kuriuo naudojasi ne tie, kurie nori atsiprašyti bei jaučia antros pusės skausmą, o bijantys, kad antra pusė išeis ir paliks“, – aiškina Šarūnas Mažuolis.

REKLAMA

Tokie poelgiai anksčiau ar vėliau atitolina partnerį, kuriam nuolatos tenka kęsti kito per dieną prisikaupusį ir ant jo išliejamą pyktį. Ši didelė klaida santykiuose taip pat slopina aistrą ir potraukį poroje.

KOMPLIMENTAI

Santykių ekspertas aiškina, kad ilgainiui poros pamiršta, už ką vienas kitą vertina ir ima koncentruotis į partnerio trūkumus bei nereikšmingas detales. Vis dėlto, specialistas sutinka, kad ne kiekvienas yra įpratęs sakyti komplimentus savo artimiesiems ir keisti įpročius pradžioje gali būti sudėtinga.

„Nemokėjimas ar užmiršimas vienas kitam dėkoti arba pasakyti ką nors malonaus poros santykiams yra žalingas. Pirmiausia, partneris pradeda jaustis vis prasčiau, girdėdamas vien pastabas, jokio palaikymo bei pagyrimo. Sutiksite, jog sunku bendrauti su žmogumi, kuris tik peikia.

Girdint net pačius paprasčiausius, tačiau malonius žodžius, akivaizdžiai pastebėsite, kaip poroje staiga vėl gali atsirasti aistra vienas kitam, sutvirtėti tarpusavio ryšys ir pasitikėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų