REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradeda kelionę į 2019 metų pasaulio čempionatą. Mūsų šalies nacionalinė komanda Europos zonos atrankos rungtynėse penktadienį ir sekmadienį išbandys jėgas su Kosovo (svečiuose) ir Lenkijos (namie) ekipomis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradeda kelionę į 2019 metų pasaulio čempionatą. Mūsų šalies nacionalinė komanda Europos zonos atrankos rungtynėse penktadienį ir sekmadienį išbandys jėgas su Kosovo (svečiuose) ir Lenkijos (namie) ekipomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šias dvikovas tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt, „Viasat Sport Baltic“ ir TV3 kanalai. Taip pat bus transliuojami dar trys atrankos mačai.

REKLAMA

Dėl FIBA ir Eurolygos karo daugelis rinktinių, tarp jų ir Lietuva, žais nukraujavusios. Joms negalės atstovauti NBA krepšininkai, taip pat dauguma Eurolygos, Kinijos lygoje rungtyniaujančių žaidėjų.

Atrankos turnyre 32 ekipos ekipos bus suskirstytos aštuonias grupes. Lietuviai C grupėje, be Kosovo ir Lenkijos, dar susitiks su Vengrija. Į kitą etapą iškops po tris pajėgiausias rinktines.

Po to bus sudarytos dar keturios grupės po šešias komandas. Pirmąsias tris vietas tose grupėse užėmusias ekipas (iš viso 12) pateks į Kinijoje vyksiančias planetos pirmenybes.

REKLAMA
REKLAMA

Trys geriausios C grupės rinktinės kitame etape grumsis su D grupės komandomis. Pastarojoje santykius aiškinsis Kroatija, Italija, Nyderlandai ir Rumunija.

Kosovo rinktinė, kurią treniruoja amerikietis Bradas Greenbergas, yra C grupės tamsusis arkliukas. Garsiausias jos žaidėjas – atakuojantysis gynėjas Dardanas Beriša. Jis anksčiau rungtyniavęs Lenkijos nacionalinėje komandoje ir buvo vienas jos lyderių. D. Beriša yra žaidęs Lenkijos, Ispanijos, Italijos lygose.

Kosovo garbę gins ir natūralizuotas amerikietis – arba įžaidėjas Scottas Bamforthas, arba sunkusis puolėjas Shawnas Jonesas. Vieną iš jų pasirinks treneriai. Abu jie yra Sasario „Dinamo“ (Italija) nariai. Beveik visi kiti žaidėjai rungtyniauja silpnoje Kosovo lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris B. Greenbergas anksčiau buvo NBA ekipų „Los Angeles Clippers“ ir „New York Knicks“ trenerių asistentas, dirbo „Portland Trail Blazers“ klube ir buvo vienas pagrindinių iniciatorių pasikviesti į šią komandą Arvydą Sabonį. B. Greenbergas anksčiau dirigavo Haifos „Maccabi“, su kuriuo tapo Izraelio čempionu. Jis treniravo ir Saratovo „Avtodor“, buvo atvykęs į Vilnių, kai Rusijos klubas kovojo su „Lietuvos rytu“. Dabar amerikietis yra Ašdodo ‚Maccabi“ vyriausiasis treneris.

Kosovo rinktinė pirmajame atrankos etape sugebėjo po kartą palaužti Makedonijos ir Estijos krepšininkus. Kosoviečiai netikėtai užėmė antrąją vietą ir už borto paliko makedonus.

REKLAMA

Lenkijos rinktinė išsaugojo beveik visus krepšininkus, kurie šiemet rungtyniavo Europos čempionate. Iš svarbiausių žaidėjų nebus puolėjo Adamo Wasczynskio, kuris vilki Eurolygoje rungtyniaujančios Malagos „Unicaja“ aprangą.

Lenkai žemyno pirmenybėse nepateko į antrąjį etapą. Jie grupės varžybose sutriuškino islandus, bet po atkaklios kovos nusileido suomiams, prancūzams, taip pat pralaimėjo slovėnams ir graikams.

Pastarąjį kartą oficialiose rungtynėse Lietuvos ir Lenkijos rinktinės susitiko 2011 metų Europos čempionate. Tada Panevėžyje grupės mače mūsiškiai pranoko varžovus 97:77. Tuomet iš dabartinės Lietuvos nacionalinės komandos narių mūsų rinktinėje žaidė Kšištofas Lavrinovičius. Tada Lenkijai atstovavo dabartinis Kosovo rinktinės lyderis D. Beriša.

REKLAMA

Lietuviai su lenkais rugpjūčio pradžioje Klaipėdoje žaidė kontrolines rungtynes. Tada Dainiaus Adomaičio auklėtiniai laimėjo 59:58. Šįkart dvikova vėl vyks šiame mieste.

Lenkijos rinktinės vedliu turėtų tapti Mateuszas Ponitka, kuris žaidžia Tenerifės „Iberostar“ klube. Jį aktyviai viliojo Kauno „Žalgiris“.

Transliacijų tvarkaraštis:

lapkričio 24 d.

17.50 val. Turkija – Latvija (viaplay.lt; tiesiogiai, nuo 18.25 val. – „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 19.55 val. Kosovas – Lietuva (viaplay.lt, „Viasat Sport Baltic“ ir TV3; tiesiogiai);

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

lapkričio 26 d.

16.50 val. Latvija – Švedija (viaplay.lt; tiesiogiai, nuo 17.10 val. „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 19.20 val. Lietuva – Lenkija (viaplay.lt, „Viasat Sport Baltic“ ir TV3; tiesiogiai);

lapkričio 27 d.

18.50 val. Estija – Didžioji Britanija (viaplay.lt, „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų