REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Vyras atsikratė 159 kilogramų

Tėvas, valgymo įpročiais varęs save į kapus, atskleidė, kaip jam pavyko apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis ir, atsikračius 159 kg bei pašalinus beveik 13 kg papildomos odos, tapti nauju žmogumi.

7

Tėvas, valgymo įpročiais varęs save į kapus, atskleidė, kaip jam pavyko apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis ir, atsikračius 159 kg bei pašalinus beveik 13 kg papildomos odos, tapti nauju žmogumi.

REKLAMA

Zachas Morre‘as (36 m.) jau buvo pasiruošęs mirti ir netgi sukūrė vaizdo įrašą, kuriame atsisveikino su sūnumi Zachu Jr. Vyras tikėjo, jog jo svoris greitai jį išsiųs anapilin.

Sverdamas 227 kg ir turėdamas itin aukštą ir pavojingą kūno masės indeksą, didesnį nei 60, vyras jautėsi taip, lyg su savo gyvenimu žaistų rusišką ruletę.

Po to, kai 2013-aisiais po apsinuodijimo maistu jis atsigulė į ligoninę, Zachas suprato, kad privalo keisti savo gyvenimo būdą ir pasirūpinti savo sveikata. Didele šio žingsnio priežastimi tapo jo žmona Amber (30 m.) ir sūnus.

Vyras nustojo rūkyti, nebevartojo saldžių ir gazuotų gėrimų, atsisakė cukraus ir užsiregistravo skrandžio mažinimo operacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Per mažiau nei metus Zachas atsikratė įspūdingo kiekio svorio. Prie to prisidėjo ir vaikščiojimas bei per dieną nueiti 10000 žingsnių.

Tačiau netekęs tiek daug svorio, Zachas vis tiek negalėjo pažvelgti į veidrodį. Jo išvaizdai ir dar patogesniam bei labiau visapusiškam gyvenimui trukdė nukarusi oda. Ji ne tik trukdė normaliai vaikščioti, bet ant jos susidarė įvairios infekcijos.

REKLAMA

Kad pašalintų perteklinį odos kiekį, Zachas ant operacinio stalo gulėsi jau 10 kartų. Po to, kai prieš 5 mėnesius jam buvo atlikta bambos perkėlimo operacija, vyras pirmą kartą visuomenei parodė savo kūną.

Iš Floridos valstijos, JAV kilęs Zachas sakė: „2013-aisiais metais darytame vaizdo įraše aš savo sūnui skaičiau pasaką ir tikėjau, jog tai paskutinės mano Kalėdos.

Šią dieną įamžinome, kad užaugęs sūnus Zachas Jr. nepamirštų savo tėčio. Tikrai jutau, kad mano gyvenimas artėja į pabaigą. Žinojau, kad mirtis visai šalia.

Šis jausmas nėra malonus, žinant, kad viskas, ką turi, tai prisiminimai, sukurti kartu su šeima. Vos pats savęs nenuvariau į kapus, tačiau suradęs viduje stiprybės ir valios, kasdien sunkiai dirbau, kad atsidurčiau ten, kur esu dabar.“

REKLAMA
REKLAMA

178 cm juosmuo

Kuomet svėrė daugiausiai savo gyvenime, Zachas valgė nesustodamas, per dieną suvartodavo 2 litrus gazuoto gėrimo, maitinosi tokiu greitu maistu, kokio tik įsigeisdavo. Po apsinuodijimo maistu nusprendus iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą, per pirmąsias 100 dienų jis atsikratė 45 kg.

Taip prasidėjo Zacho kelionė sveikesnio gyvenimo link. Vyras įgavo drąsos kreiptis į gydytoją, atliekantį skrandžio mažinimo operacijas.

„Man būdavo sunku vaikščioti, kvėpuoti ir netgi pereiti iš kambario į kambarį. Dingo lytinis potraukis ir buvau nusivylęs savo gyvenimu. Problemų atsirasdavo ir miegant, turėjau vartoti daugybę vaistų ir dažnai lankytis pas gydytojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano juosmens apimtis buvo 178 cm, o mano kojos buvo gerokai didesnės, nei kai kurie žmonės ir gerokai stambesnės, nei dabartinis mano kūnas“, - pasakojo vyras.

Mišrių kovos menų klubo rėmėjas Zachas pridūrė, kad po tiek daug metų, praleistų nejudant, pradėjo nykti jo raumenys.

„Viską turėjau pradėti iš naujo. Po truputį stiprinau viršutinės kūno dalies raumenis, pilvą, nugarą ir kojas. Sužeidimai ir laikas, praleistas neįgaliojo vežimėlyje, metų metai, kuomet nepasikeldavau iš lovos, rimtai pažeidė mano raumenis. Keisčiausia tai, koks sportiškas ir sveikas esu šiandien.

Niekada nesitikėjau iš itin nutukusio žmogaus tapti lieknu ir sveiku. Daugelis mane pamačiusių žmonių nustemba, nes mane sunku atpažinti. Didžiuojuosi išryškėjusiu pilvo presu. Keista, kad dabar galiu matyti savo pėdas“, - pasakojo Zachas.

REKLAMA

Daug operacijų

Nepaisant sunkaus darbo ir akivaizdžių pokyčių, Zachui savimi džiaugtis trukdė atsiradusi nukarusi oda. Ant operacinio stalo jam buvo atlikta išties sudėtinga pilvo srities papildomos odos šalinimo operacija, kuri atliekama tik žmonėms, netekusiems didelio kiekio svorio.

Ši procedūra itin sudėtinga. Zachui taip pat buvo atliktas raumenų atstatymas, užpakaliuko pakėlimas, krūtinės sumažinimas, bambos perkėlimas ir dar daugiau operacijų.

Artimiausiuose vyro planuose – šlaunų ir rankų srities odos pašalinimas.

„Ištvėriau vieną operacijų fazę. Dabar nebeteks kovoti su ant odos atsiradusiais išbėrimais, infekcijomis. Paskutiniuosius 2 metus atrodė, jog su savo gyvenimu žaidžiu rusišką ruletę. Esu laimingas, galėdamas būti ten, kur esu dabar“, - teigė Zachas.

REKLAMA

Naujas gyvenimas

Kaip teigė pats Zachas, svorio netekimas ir odos pertekliaus šalinimo operacijos visiškai pakeitė jo gyvenimą.

„Dabar galiu atlikti tiek daug kasdienių dalykų, apie kuriuos anksčiau nė nesvajodavau. Pavyzdžiui, vairuoti automobilį, patogiai sėdėti lėktuvo kėdėje, vaikščioti po parduotuvę nesustojant atsikvėpti, važiuoti į ekskursijas su sūnumi ir jo draugais, kurti planus su draugais ir juos įgyvendinti.

Taip pat galiu atlikti ir daugiau drąsos bei ištvermės reikalaujančius dalykus, kad ir nubėgti maratoną, lankytis sporto klube, su šeima ilsėtis paplūdimyje ar linksmintis atrakcionų parke. Dabar savimi labiau pasitikiu“, - teigė vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zachas gali dažniau su sūnumi užsiimti aktyvia veikla, spardyti kamuolį.

„Mintis, jog manęs nebus šalia ir aš nematysiu, kaip auga mano sūnus, mane privertė imtis pokyčių.

Nenorėjau, jog sūnus lankytų tėvo kapą, todėl nepasidaviau ir ištvėriau visas sunkias mane užklupusias akimirkas“, - sakė jis. „2013-aisiais metais įrašytą vaizdo įrašą pasižiūriu dar ir dabar.

Ne kartą susigraudinau galvodamas, kad buvau taip arti mirties. Kadangi sunkiau kovojau, kad galėčiau ir toliau vaikščioti šia žeme, savo istorija noriu pasidalinti su kitais.

Buvo verta sunkiai dirbti, nes dabar galiu mėgautis įvairias dalykais, galiu bėgioti ir žaisti su sūnumi, plaukioti ir dar daugiau.“

REKLAMA

Pagalbos prašymas

Šiuo metu Zachas renka aukas, kurios bus panaudotos jo perteklinei šlaunų odai pašalinti. Jis tikisi, kad ši operacija leis jam patogiau jaustis dėvint tam tikrus drabužius bei suteiks daugiau pasitikėjimo savimi.

„Atskiračiuss tiek daug svorio, oda netenka elastingumo. Kadangi papildomas kiekis šlaunų odos kabo tiesiog prie mano tarpukojo, atrodo, jog turiu papildomas sėklides.

Iš dalies tai juokinga, tačiau kasdien turiu nešioti kompresinius drabužius, neleidžiančius odai trintis ir leidžiančius šiek tiek patogiau jaustis.

Sudėtinga rasti tinkamus šortus ir kelnes, su kuriais atrodyčiau gražiai. Mano šlaunys ir viršutinė rankų dalis vis dar kelia nemažai problemų. Tikiuosi, jog kada nors gyvenime nebeteks planuoti jokių odos šalinimo operacijų ir taip bus užbaigta mano kelionė pilnavertiško ir visiškai kitokio gyvenimo link“, - teigė Zachas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų