REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Mergina atsikratė milžiniško svorio (nuotr. asm. archyvo)

Buvusi nuolatinė sporto salės lankytoja, pakeitusi socialinį gyvenimą ir priaugusi papildomo svorio, pakeitė savo įpročius ir vėl grįžo ant bėgimo takelio, o savo numestus 34 kg demonstruoja socialiniame tinkle „Instagram“.

34

Buvusi nuolatinė sporto salės lankytoja, pakeitusi socialinį gyvenimą ir priaugusi papildomo svorio, pakeitė savo įpročius ir vėl grįžo ant bėgimo takelio, o savo numestus 34 kg demonstruoja socialiniame tinkle „Instagram“.

REKLAMA

Iš Bakingamšyro, Anglijos kilusi biuro darbuotoja Charlotte Mears (27 m.) buvo liekna ir aktyviai sportavo, tačiau po pilnametystės prasiplėtus draugų būriui, kartu padidėjo ir jos juosmuo, o sporto salę mergina iškeitė į greitojo maisto restoranus ir ilgus pasivakarojimus su draugais.

Tik 1,67 m ūgio Charlottes kūno masės indeksas tapo 33,5, kas reiškė, jog mergina yra nutukusi. Tuo tarpu sveiko žmogaus KMI turėtų būti tarp 18,5 ir 24,9.

Pabodus jaustis savimi nepatenkintai ir nuolatos aptingusiai, ji pasižadėjo pasikeisti. Šiuo metu Charlotte sveria tik 58 kg ir negali atsidžiaugti pasiryžusi keisti savo gyvenimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavargau jaustis nesveikai, tad socialiniame tinkle „Instagram“ paieškojau įkvepiančių svorio metimo istorijų, kurios mane ir motyvavo šiam lemtingam žingsniui“, - sakė ji.

REKLAMA

„Žinau, kad žmonės turėtų jaustis laimingi, kad ir kokios dydžio drabužius nešioja, tačiau ši taisyklė man negaliojo ir aš tikrai neišjaučiau savimi patenkinta. Dabar esu laimingesnė, energingesnė ir pasiruošusi veikti.“

Saldūs užkandžiai ir jokių pusryčių

Paauglystėje Charlotte buvo liekna ir domėjosi sveika gyvensena bei fitnesu, tačiau sulaukusi 22-ejų, ji vis dažniau su draugais linksmindavosi vakarais.

„Man patikdavo valgyti kinišką maistą. Dažniausiai užsisakydavau traškios ir aštrios jautienos arba ant grilio keptos vištienos.

REKLAMA
REKLAMA

Kavinėse vakarieniaudavau du kartus per savaitę, o namuose gamindavau tikrai nesveiką maistą. Neužsiėmiau jokiu sportu – tik valgiau ir valgiau“, - pasakojo moteris.

Sverdama daugiausia kada nors gyvenime, Charlotte nevalgydavo pusryčių, bet vėliau nepaliaujamai užkandžiaudavo sausainiais ir tortais, o vakarienei rinkdavosi picas ar bulvių traškučius.

Galiausiai, pradėjus nešioti 46 dydžio drabužius, pasitikėjimas savimi visiškai išgaravo.

Tačiau, maždaug prieš 2 metus, įkvėpta sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių, Charlotte pasižadėjo pasikeisti. Ji prisijungė prie „Slimming World“ judėjimo ir, vietoj vakarienės su draugais mieste, kas savaitę juos pakviesdavo eiti pasivaikščioti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atgaivino aistrą sportui

Mergina visiškai pakeitė savo mityba, atsisakė riebių greitai paruošiamų patiekalų ir pradėjo vartoti šviežius produktus.

Pusryčiams Charlotte šiuo metu dažniausiai renkasi košę ir vaisius, pietums – vištieną su daržovėmis, o vakarienę gaminasi namuose. Jos mėgstamiausias patiekalas – aštrus daržovių troškinys.

„Per dieną taip pat išgeriu maždaug 5 litrus vandens, užkandžiauju vaisiais ar trintų vaisių ir uogų kokteiliais“, - teigė ji.

Mergina taip pat atgaivino aistrą sportui ir sporto salėje lankosi 5 kartus per savaitę.

Nuo tada, kai prieš 2 metus ji pasauliui parodė savo pokyčius, Charlotte reguliariai dalinasi sveikos gyvensenos patarimais, savo nuotraukomis iš sporto salės ir to, ką kasdien valgo.

REKLAMA

Be to, moteris pradėjo draugauti su kolega Craigu (30 m.). Pora meilę vienas kitam dovanoja jau 9 mėnesius.

Charlotte teigė vis dar valganti restoranuose ruoštą maistą, tačiau dažniausiai save taip palepina savaitgaliais ir nepersivalgo.

„Craigas mane labai palaiko. Jis giria mano pasiekimus, yra laimingas, nes ir aš spinduliuoju laime“, - sakė ji. „Vis dar lankausi restoranuose, tačiau nepersistengiu ir nevalgau juose ruošto maisto per dažnai, be to, visuomet grįžtu prie man įprastos ir sveikos mitybos.“

Norintiems atsikratyti papildomų lašinukų, mergina pataria: „Savo tikslo siekite pamažu, diena po dienos, patiekalas po patiekalo. Jei paslydote, neskriauskite savęs, o atsistokite ir ryžtingai siekite tikslo. Geriausia pradėti gyvenimą keisti užsiimant smagia jums veikla, pavyzdžiui, pasivaikščiojimais su draugais, nes žinojau, jog man tai patiks ir aš tikrai to neatsisakysiu.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų