REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietis Tomas Šimaitis sau išsikėlė atrodytų neįveikiamą užduotį – atsikratyti nutukimo bei dalyvauti Vilniaus maratone. Tomas per 100 dienų numetė 30 kilogramų bei sako, kad yra pasirengęs įveikti 42,195 kilometrų distanciją.

Vilnietis Tomas Šimaitis sau išsikėlė atrodytų neįveikiamą užduotį – atsikratyti nutukimo bei dalyvauti Vilniaus maratone. Tomas per 100 dienų numetė 30 kilogramų bei sako, kad yra pasirengęs įveikti 42,195 kilometrų distanciją.

REKLAMA

- Tomai, įveikti maratono distanciją (42,195 kilometrus) nėra lengva. Tačiau nusprendėte pabandyti?

- O taip! Ir ketinu tai atlikti su trenksmu! Esu nusiteikęs palikti už savęs šimtus „sliekučių“ ir dešimtis „kaukoloidų“! Labai ruošiausi tam. Įsisavinau afrikiečių bėgimo technikas.

- Kaip suprasti „sliekučių”, bei „kaukoloidų”?

- Matote, visgi ilgų distancijų greitesnieji bėgikai yra lengvasvoriai. Rimtesnio sudėjimo užmatyti čia retokai galime. Žmonės galintys greičiau bėgti tokius atstumus paprastai yra labai ploni. O jau apsirgę maratono bėgimu, sąmoningai būna savo kūną net išalinę iki tokio „visiško kaulo”. Tokie kūno sudėjimai tikrai nėra patrauklūs.

Bet ilgose distancijose viska nulemia masė. Pažiūrėkite į greičiausius pasaulio bėgikus. Maratono pasaulio rekordininkas Dennis Kimetto sveria 55 kg. Rio 2016 Olimpiadoje 10 kilometrų distancijoje naują pasaulio rekordą tarp moterų pasiekė Almaz Ayana, sverianti 47 kg. Masė yra didžiausias lemiantis veiksnys ilgose distancijose, kai visi kiti veiksniai kartu sudėjus neprilygsta jam vienam.

REKLAMA
REKLAMA

Normalioje kūno būsenoje visada sveriu apie 90 kg. Bet aš esu grobuonis. Turbūt esate girdėję, kad daugelis bėgikų sako, jog jie trasoje varžosi patys su savimi? Tai netiesa! Tiesiog visi žino kad aš, Tomas Šimaitis, ateinu į trasą ir visi likę teišvys mano pėdas pranykstančias horizonte!

REKLAMA

Esu nusiteikęs be jokio gailesčio aplenkti šimtus sliekučių bei daugumą kauliukų. Man tai yra didelė motyvacija. Taip pat turiu ir nusistatęs sau 10 km, pusės maratono ir viso maratono distancijos laikus. Tai dvi mano pačios didžiausios motyvacijos.

- Minėjote, kad treniruojatės pagal afrikiečių bėgimo techniką. Kuo pasižymi ši bėgimo technika?

- Likus dvejiems mėnesiams iki maratono nusprendžiau kardinaliai pakeisti bėgimo techniką. Pripažinsiu, kad tai buvo rizikingas sprendimas. Bėgime svarbūs yra visi bėgimo elementai. Bendra bėgimo geometrija. Pėdos sąlytis su danga kojai nusileidus. Kūno posvyris. Galvos, pečių, rankų, korpuso pozicijos. Įkalnių, nuokalnių įveikimo taktika ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Bet koks pokytis, kad ir vieno bėgimo elemento, jau reikalauja smegenų adaptacijos naujai koordinacijai, bei reikalingas laiko tarpas užmeistruoti. O aš išvis perkeičiau viską iš pagrindų. Įvaldžiau. Tačiau užmeistravimui dar jaučiu prireiks viso ketvirčio metų. Tai čia man, neprilygstamąjam. O paprastam mirtingajam, įvaldžius visą naują bėgimo techniką, po to dar užmeistruoti ją prireiktų pusmečio – metų laiko. Na beabejo aš kalbu apie rimtą bėgimą. Kada mes vis pamušinėjme savo asmeninius rekordus, o ne lakstom ristele...

Aš mokiausi iš pačių geriausių. Dennis Kimetto, Eliud Kipchoge, bei Haile Gebrselassie. Elitas.

- Jūs numetėte 30 kilogramų per 100 parų? Kaip jūs nusprendėte imtis tokių pokyčių? Kodėl nusprendėte keistis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Aš pasikeitęs esu jau seniai. Esu sveikatingumo asociacijos Prezidentas. Pradėjau projektą „Lašinukai“. Pagalba visiems žmonės susitvarkant su antsvoriu ir nutukimu, celiulitu, o moterims dar ir pasistangrinant savo kūną. Daug žmonių sakė, kad turėčiau tuo užsiimti ir padėti žmonėms.

Kelis mėnesius pagyvenau bet kaip. Valgiau kas išmesta į masinę rinką, linksminausi tikrai nemažai ir vieną dieną išsigandau, nes pajutau kad esu storas ir jau arti 2 laipsnio nutukimo. O tai jau yra tikrai labai baisu. Na ir pradėjau filmuotis kaip aš natūraliai metu svorį. Žinot, nutukėliška būsena yra labai nemaloni.

- O kam jūs filmavote savo svorio metimo procesą?

- Šioje temoje, antsvorio, nutukimo bei celiulito yra pilna apgaulių, „fotošopų“, melų. Žmonės yra mulkinami, pilna apsimelavusių specialistų. Net dideliais pojektais kur nuo pradžios iki pabaigos faktiškai beveik vien melu paremta rinkodara parduodant žolę su smulkintais grūdais paspalvinus. O tikslas tik vienas - iš lengvatikių išmelžti pinigus.

REKLAMA

Tad kad parodyti savo išskirtinumą iš minios nusprendžiau pateikti informaciją visuomenės teismui su įrodymais. Aš numeičiau 30 kilogramų vos per 100 parų ir maža to, aš numečiau visus nereikalingus kilogramus; iki sixpack‘o! Numečiau svorį be chemijų ir be dietų. Aš esu aukščiausio lygio specialistas. Aš esu Meistras. Man tiesiog nėra lygių! Esu natūralas.

- Kiek jau praėjo laiko nuo nutukimo ir antsvorio atsikratymo?

- Praėjo jau daugiau nei 4 mėnesiai. Ir štai, patys spręskite ar susitvarkiau šiais kalusimais negrįštamai. Tai dar vienas iš esminių įrodymų apie mano neeilinius sugebėjimus ir žinias šioje srityje. Kai numečiau viską turėjau 5,5 procento riebalinės kūno masės, o dabar visada esu žemiau 8 procentų. Natūralus, sveikas bei pavydėtinai idealus kūno sudėjimas. Tiesiog aš esu pavyzdys kitiems.

REKLAMA

- Na kad jūs numetėte šitiek kilogramų per tokį trumpą laiką turėdamas tam video įrodymus, tai išitiesų pasako apie jūsų neeilinius sugebėjimus ir žinias šioje srityje. Tokio lygio specialisto dar neteko sutikti Lietuvoje. Tačiau leiskite pasiteirauti, o kaip sekasi žmonėms, kuriems padedate persikeisti ir susitvarkyti su savo kūno formomis?

- Jūs labai išmintingai paklausėte. Nes juk susitvarkyti pačiam dar nereikštų kad sugebi padėti persikeisti ir susitvarkyti kitiems. O sekasi man ištiesų tiesiog puikiai. Turiu 20 sėkmės istorijų. Tikros sėkmės, ne fotošopų.. Visi žmonės yra labai skirtingi. Dar nesutikau vienodų žmonių. Dirbu tik individualiai. Todėl ir rezultatai šimtas procentų visiems kas kreipiasi turėdami norą persikeisti pas mane.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų