REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alkoholis padėjo formuoti žmonijos istorijos kursą. Didžiąją istorijos dalį buvo nesaugu gerti vandenį dėl didžiulės infekcijos rizikos. Vaisių fermentavimas ir alaus gaminimas leido saugiai malšinti troškulį, kadangi etanolis naikina visas bakterijas. Deja, alkoholio teikiama nauda ir malonumai kartu atnešė ir bjaurų šalutinį poveikį – pagirias. Kada tik žmonės vartojo alkoholi, jie turėjo susitaikyti ir su jo pasekmėmis. Ir per visą tą laiką, kuomet jie kentėjo nuo pagirių, jie bandė jų atsikratyti. Pateikiame jums keletą metodų, išrastų įvairiose vietose ir įvairiu laiku, kurie, kad ir kokie keisti bebūtų, turėtų padėti palengvinti pagirias.

REKLAMA
REKLAMA

10. Romėnų vaistai

Romėnai (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Romėnai (nuotr. Listverse.com)

Senovės romėnai, kaip ir senovės graikai prieš juos, labai mėgo vyną. Jie paprastai gerdavo vyną skiestą vandeniu, bet buvo žinoma, kad ir tokiu atveju romėnai pralinksmėdavo šiek tiek per daug.

REKLAMA

Plinijus Vyresnysis rašė apie pasigėrusius ir gėrimą:

„Girtuoklis niekada neregės kylančios saulės ir dėl to jo gyvenimas darysis dar trumpesnis. Taip pat nuo vyno atsiranda tie užkritę akių vokai, skaudančios akys, drebančios rankos, Furijų trukdomas miegas ir galiausiai netyri troškimai. O kitą dieną laukia vyno statinių tvaikas, visiškas išsiblaškymas ir atminties galių sunaikinimas. Ir tai yra tai, ką jie vadina „gyvenimo momento sulaikymu“, kadangi realybėje žmogus praranda praėjusią dieną, o girtuokliai praranda ir tą, kuri ateina.“

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, kaip išgelbėti tą dieną, kuri ateina po alkoholiu paženklinto vakaro? Vienas iš galvos skausmų malšinimo būdų, siūlomas Plinijaus Vyresniojo, yra paimti sraigių galvas, jas sutrinti ir gautą masę uždėti ant kaktos. Kitas labai specifinis vaistas nuo pagirių yra iškepti mažą paukštelį ir jį visą suvalgyti. Kol kas nei vienas iš šių vaistų nebuvo patvirtintas medicininiais tyrimais.

Jei kartais norėtumėte alkoholio nė į burną nebeimti, bet nenorite kankintis su 12 žingsnių plano, kurį siūlo Plinijus Vyresnysis, įvykdymu, yra lengvesnis kelias pagadinti alkoholio skonį – sumaišykite pelėdos kiaušinius su vynu ir gerkite tai tris dienas. Tai magiškai sustabdys jus nuo noro vėl kada nors skanauti alkoholį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Rytų Europa

Žarniokai (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Žarniokai (nuotr. Listverse.com)

Žarnokų sriuba yra laikoma efektyviu vaistu nuo pagirių net keliose Rytų Europos valstybėse. Žarniokų sriuba, gaminama iš gyvulių vidurių tokių kaip kiaulių ar karvių virškinamasis traktas, yra labai maistinga ir praturtinta riebiosiomis rūgštimis ir proteinais. Kaip pamatysime iš kitų šio sąrašo punktų, sriubos yra labai vertinamos dėl jų savybės palengvinti pagirias.  Jos ne tik leidžia atsipalaiduoti ir sušilti, bet ir teikia skysčių bei druskos, kurių reikalauja kūnas.

REKLAMA

8. Japonija

Umeboshi (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Umeboshi (nuotr. Listverse.com)

Japonai yra žinomi dėl sakės pomėgio, dėl kurio šioje šalyje labai išpopuliarėjo karaokė ir pagirios. Kadangi dainavimas gali būti neišvengiamas, japonai surado specifinių vaistų pagirioms gydyti. Ypatingai populiarus vaistas yra umeboshi. Tai yra japoniški abrikosai, kurie yra marinuojami, o tada išdžiovinami. Umeboshi efektyvumas dar nėra patvirtintas, tačiau teigiama, kad jie taip pat lėtina senėjimo procesą, tad juos vartojant iškart sprendžiamos net kelios problemos.

Efektyvesnis būdas yra valgyti moliuskus ar kitas jūros gėrybes sūriame sultinyje. Tai padės gauti reikalingą skysčių kiekį ir atkurti mineralų pusiausvyrą, kuri buvo prarasta praėjusį vakarą.

REKLAMA

7. Sicilija

Lazda (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Lazda (nuotr. Listverse.com)

Džiovinta buliaus varpa čia buvo žinomas vaistas nuo pagirių. Daugeliu atvejų ji yra geras proteinų šaltinis. Kadangi ją taip pat galima paversti ramstine lazda, gali nutikti, kad kol išvalgysite visą jos vidų pagirios jau bus pasibaigę.

6. Jungtinės Amerikos valstijos

Kokteilis „Stepių austrė“ (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Kokteilis „Stepių austrė“ (nuotr. Listverse.com)

„Stepių austrė“ yra kokteilis, skirtas atsigauti po išgertuvių nakties. Žalias kiaušinis yra supilamas į stiklinę nepažeidžiant trynio, primenančio austrę, ir tada pridedama „Worcestershire“ padažo, taurelė alkoholio (pasirinktinai), „Tabasco“ padažo, šlakelis acto, pipirų ir druskos.  Kai vienu mauku išgeriate šį kokteilį, teoriškai turėtumėte pajusti energijos pliūpsnį ir būti pasiruošę darbingai dienai. Kiaušinyje esantys proteinai tikrai padės susitvarkyti su pagiriomis, tačiau nepamirškite išgerti ir stiklinės vandens, kuri padėtų išvengti dehidratacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Rusija

Gira (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Gira (nuotr. Listverse.com)

Iki šiol Rusijoje alus nebuvo laikomas alkoholiniu gėrimu ir lyginant su jų populiariaisiais spiritiniais gėrimais yra nesunku suprasti kodėl. Rusų pomėgis gerti stiprius alkoholinius gėrimus leido atsirasti net kelioms konkuruojančioms idėjų mokykloms pagirių tematika. Vieni siūlo gerti marinatus. Šie skysčiai turi daug druskos  ir įvairiausių prieskonių, tad veikia panašiai kaip ir japoniškas sultinys.

Kitas vaistas yra ryte gerti girą. Gira yra silpnas alkoholinis gėrimas, gaminamas mirkant džiovintą ruginę duoną su cukrumi ir mielėmis kol įvyksta fermentacijos procesas.

REKLAMA

O carų vertas pagirių vaistas yra „Nikolashka“. Tai yra citrinos gabalėlis su cukrumi ir kava, kuris valgomas kaip vieno kąsnio sumuštinis.

4. Mongolija

Kumysas (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Kumysas (nuotr. Listverse.com)

Kumysas, fermentuotas kumelių pienas, yra populiarus gėrimas Mongolijoje. Fermentacija padeda išskaidyti laktozę, kurios netoleruoja daug mongolų. Kumysas yra labai silpnas alkoholinis gėrimas, tad nuo jo pasigerti yra labai sudėtinga.  Siekiant šio tikslo galima pasinaudoti didžiule degtinės pasiūla.

Jums būtų atleista dėl didžiulių pastangų nepasigerti, jei norint atsikratyti pagirių jūsų ryte lauktų marinuotos avių akys pomidorų padaže. Pomidorų sultys labai padeda nuo pagirių,o avių akys, jei sugebėsite jas suvalgyti, turi labai daug proteinų.

REKLAMA

3. Vokietija

Silkės suktinukai (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Silkės suktinukai (nuotr. Listverse.com)

Vokiškas pagirių atitikmuo yra „Katzenjammer“, reiškiantis kačių kniaukimą, kuris yra nuoroda į  besikankinančiųjų leidžiamus garsus. Šalis, garsėjanti „Oktoberfest“, be abejonės turi daug įvairiausių vaistų nuo pagirių.  Vienas iš tokių vaistų yra valgyti mėsą ir bananus kitą dieną po išgertuvių. Tai tikrai naudinga, kadangi iš bananų organizmas gauna kalio ir cukraus, o mėsa leidžia nuraminti gurgiantį skrandį.

Labiau paplitęs tradicinis vaistas yra suktinukai ir alus. Suktinukai yra padaryti iš marinuotos silkės ir įvairių įdarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Škotija

Pasukos (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Pasukos (nuotr. Listverse.com)

„The Highland Flink“ yra bokalas pasukų, skysčio, kuris lieka po sviesto gamybos.  Sumaišytas su šiek tiek kukurūzų miltų dėl tirštumo ir pagardintas druska ir pipirais. Tai yra idealus būdas gauti pakankamai skysčių, riebalai nuramins skrandį, o laktozė padidins cukraus kiekį kraujyje ir leis atsigauti.

1. Didžioji Britanija

Sumuštinis su rūkyta kiauliena (nuotr. Listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Sumuštinis su rūkyta kiauliena (nuotr. Listverse.com)

Britai yra laikomi didžiausiais girtuokliais Europoje. Dėl tokio alkoholio populiarumo šalyje, būdų, kaip išvengti pagirių, ieškojimas tapo mokslu. 2009 metais Newcastle universitetas paskelbė, kad sumuštinis su rūkyta kiauliena labiausiai atgaivina po išgertuvių nakties. Taip yra todėl, kad rūkytoje kiaulienoje yra labai daug aminorūgščių, o duona ir pomidorų padažas suteikia reikalingų angliavandenių.  Rūkytoje kiaulienoje esanti druska pakeis tą, kurią praradote vakar, o riebalai nuramins skrandį.

Britai taip pat ištobulino meną, vadinamą „Šuns plauku“ (angl. Hair of the Dog). Tai yra alkoholio vartojimas kitą rytą po išgertuvių siekiant sumažinti pagirias. Toks pagirių vaisto pavadinimas yra atėjęs iš prietaro, kad geriausias būdas išgydyti pasiutusio šuns įkandimą yra įdėti keletą to šuns plaukų į žaizdą. Taip yra todėl, kad metanolio, kuris nedideliais kiekiais randamas alkoholyje,  skaidymas laikomas viena iš pagrindinių pagirių priežasčių.  Geriant etanolį yra sustabdomas metanolio skaidymas ir taip sumažinamos pagirios. Žinoma, svarbu pripažinti, kad taip pagirios gali būti tik atitolinamos, bet ne pagydomos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų