REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįprastos lenktynės Klaipėdoje. Dienos be automobilio progą uostamiestyje vyksta varžybos, kas greičiau įveiks Klaipėdą per rytinė spūstį. Prie starto linijos išrikiuotos 8 skirtingos transporto priemonės. Su jomis varžosi ir bėgikas. Kas lenktynes nugalėjo bei su kokiais iššūkiais teko susidurti varžybų dalyviams?

Neįprastos lenktynės Klaipėdoje. Dienos be automobilio progą uostamiestyje vyksta varžybos, kas greičiau įveiks Klaipėdą per rytinė spūstį. Prie starto linijos išrikiuotos 8 skirtingos transporto priemonės. Su jomis varžosi ir bėgikas. Kas lenktynes nugalėjo bei su kokiais iššūkiais teko susidurti varžybų dalyviams?

REKLAMA

Prieš pat rytinę spūstį, pietinėje Klaipėdos dalyje būriuojasi jaunimas. Čia startuos neįprastos lenktynės. Jaunuoliai įvairiomis transporto priemonėmis varžysis, kuris pirmas įveiks visą miestą.

Prie starto linijos išrikiuoti paspirtukas, elektromobilis, dviratis, maršrutinis autobusas, automobilis, vienaratis riedis bei keleivinis autobusas. O vienas dalyvis 8 kilometrų atkarpą įveiks bėgte.

„Stengsiuosi aplenkti dviratį. Nežinau, ką dar pavyks aplenkti. Gal autobusą. Čia jau būtų mano svajonė jau tokia“, – sako bėgikas Evaldas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie svajones prieš lenktynes kalba ir kiti varžybų dalyviai.

„Priklauso, kokiu greičiu važiuos autobusas, ar laikysis saugaus greičio. Manau, pasirodysiu gerai“, – pasakoja dviratininkas Imanuelis.

REKLAMA

„Netenka dažnai rytais važinėti automobiliu, kadangi paskaitos yra po pietį, tai nusprendžiau išmėginti koks srautas yra ryte“, – teigia automobilio vairuotoja Diana.

„A juostomis gali važiuoti. Praktiškai per visą miestą galima A juosta važiuoti. Ir senamiesčiu“, – kalbėjo elektromobilio vairuotoja Aušra.

Jau vienuoliktą kartą rengiamose tokiose lenktynėse pirmą kartą varžosi ir vienaratis. Ši transporto priemonė išvysto 30 kilometrų per valandą greitį.

„Reikėjo laiko išmokti. O paskui tiesiog važinėjausi kaip su paprasčiausiu dviračiu. Ar su paprastu elektriniu paspirtuku“, – sako vienaračio valdytoja Karolina.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pat greitį, kaip vienarastis, 30-im kilometrų per valandą gali lėkti ir eletrinis paspirtukas. Bet jo vairuotojas nerimauja.

„Nervina senamiesčiu važiuoti. Nes jei nori važiuoti šaligatviu, tai turi važiuoti ant 5 km per valandą. O jei nori greičiau važiuoti, tai per tą akmenuotą dangą senamiesčio, tai ne kažką“, – pasakoja elektrinio paspirtuko vairuotojas Marius.

Ir štai, lenktynės prasideda. Į autobusus sušoka jo keleiviai, pirmyn nuskuba dviratis, A juostomis lekia elektromobilis. Dulkes kelia bėgikas ir paspirtuko vairuotojas. Dviračių miesto titulu besididžiuojanti Klaipėda parodo savo nagus. Paspirtukininkui ne kartą tenka savo transporto priemonę neštis kelyje pasitaikančiais laiptais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant kliūčių miestą pirmasis įveikia paspirtukininkas. 8 kilometrus jis įveikia per 27 minutes, dvidešimt sekundžių. Iš paspirtuko vaikinas išspaudė beveik viską.

„25-kiais kažkur. Bet ne šaligatviu, akmenimis“, – teigia elektrinio paspirtuko vairuotojas Marius.

Tik dešimčia sekundžių nuo jo atsiliko elektromobilio vairuotoja. Ją sulaikė tik autobusams bei elektromobiliams skirtas juostas užkišę vairuotojai.

„Didžioji dalis koncentracijos, tarp Akropolio ir Vėtrungės. Tai ten autobusai ir aš stovėjom beveik keturis šviesoforo signalus“, – kalbėjo elektromobilio vairuotoja Aušra.

Dar po dešimties sekundžių trečiasis finišuoja dviratininkas. Trimis minutėmis nuo jo atsilieka miesto autobusai. Paprasto automobilio vairuotoja Klaipėdą per rytinį piką įveikia per 33 minutes. Per 36 atlekia bėgikas. Jam pavyko pralenkti tik vienaratį riedį. Bet nors ir trumpam, išpildyti savo svajone – pralenkti autobusą.

REKLAMA

„Ties Vėtrungės pasažu, tos eilės. Jau mačiau kaip autobusai stovi eilėj, tai buvo geras jausmas prašaut pro šoną, žėti, kaip jie ten stovi dar kamščiuose. Po to jie pralenkė netikėtai“, – sako bėgikas Evaldas.

Tačiau autobusų vairuotojams varžybos nė motais, jie turi savų rūpesčių. Šias lenktynes organizatoriai surengė paminėti dieną be automobilio. Klaipėdos keleivinis transportas šiandien visus norinčius vežė nemokamai, tad autobusai buvo perpildyti. Na, o kitais metais su jais bei kitais dalyviais planuoja varžytis ir motociklininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų