REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar išdrįstumėte paragauti net 79 metų senumo sriubos? Bankoko mieste Tailande galima užsukti į apdovanojimus pelniusį restoraną „Wattana Panich“ ir jame užsisakyti 49 metų senumo jautienos ir ožkos sriubą. Sriubą, kuri apibūdinama kaip „skani ir aromatinga“, taip pat turinti „tikrą skonio gelmę, kurią sunku paaiškinti“, virė trys restorane dirbančių virėjų kartos. Tuo metu Japonija gali pasiūlyti net 79 metus virusį troškinį.

Ar išdrįstumėte paragauti net 79 metų senumo sriubos? Bankoko mieste Tailande galima užsukti į apdovanojimus pelniusį restoraną „Wattana Panich“ ir jame užsisakyti 49 metų senumo jautienos ir ožkos sriubą. Sriubą, kuri apibūdinama kaip „skani ir aromatinga“, taip pat turinti „tikrą skonio gelmę, kurią sunku paaiškinti“, virė trys restorane dirbančių virėjų kartos. Tuo metu Japonija gali pasiūlyti net 79 metus virusį troškinį.

REKLAMA

Kiekvieną vakarą tai, kas yra puode, yra saugoma ir kitą dieną vėl papildoma. Į sriubą yra pridedama daugiau ingredientų, ir visas procesas prasideda iš naujo, diena iš dienos, dešimtmečius, skelbia portalas „IFL Science“.

Sriuba be pertraukų verdama jau 79 metus

Japonijoje, Tokijo Asakusos rajone esančiame restorane „Otafuku“ patiekiamas troškinys, vadinamas „Oden“, kuris nuolat papildomas nuo 1945 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelė priežastis, dėl kurios jis nebuvo gaminamas nuo 1916 m., kai buvo atidarytas restoranas, yra ta, kad ši sriuba buvo prarasta per Antrojo pasaulinio karo oro antskrydį. Kita sriuba, kaip teigiama, išliko nuo XV a., kol Antrojo pasaulinio karo metu taip pat buvo sunaikinta.

REKLAMA

Kaip rodo nuolatiniai klientai, mirusiųjų nuo šios sriubos nebuvimas ir geri „Tripadvisor“ atsiliepimai, tokias sriubas valgyti saugu, nors tikrai nerekomenduojama jų gaminti namuose.

Virimo metu žūsta visos bakterijos

Sriubos reguliariai kaitinamos ir verdamos ant silpnos ugnies, pakankamai karštos, kad būtų sunaikintos bet kokios bakterijos, patekusios į sriubą per tą dieną, kai ji buvo papildyta.

Jei į sriubą nededama jokių žmogaus sveikatai kenksmingų ingredientų ir ji nuolat verdama iki tokios temperatūros, kad žūtų kenksmingos bakterijos, sriubą galima vis papildyti ir valgyti ilgai, ilgai.

Galbūt vieną dieną ir jūs turėsite galimybę valgyti sriubą, kuri yra senesnė už jus.

neisplauna puodo jau 79metus vadinas..
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų