lydeka

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lydeka“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lydeka“.

Lietuvoje įsibėgėja lydekų žvejybos sezonas: pasakė, kada geriausias laikas ruoštis į žvejybą

Šalyje įsibėgėja lydekų žvejybos sezonas. Meškeriotojai jau dvi savaites traukia šias vandens plėšrūnes, o laimikiai pasitaiko tikrai įspūdingi – metro ir didesnės. Tačiau vis daugiau tokių didelių trofėjinių spiningautojai paleidžia atgal į vandenį – populiarėja sąmoningų žvejų principas – „pagavai – paleisk“. Ministerija taip pat sumažino lydekų kvotas – jei anksčiau žvejys galėjo parsinešti namo iki 5, tai dabar tik dvi lydekaites ne mažesnes nei 50 centimetrų.

Receptas. Lydeka šventėms

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas krakmolo 3 valgomieji šaukštai kviečių (gemalai, Malsena) 200 gramų kiaulės lašinių (sūdyti) 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (Malsenos, Karališki) 1 vienetas lydekų (didelė) 2 vienetai batono (riekelė) 50 gramų pieno 2 arbatiniai šaukšteliai druskos šiek tiek prieskonių (citrininiai, žuvies) 250 gramų žuvies (filė: j. lydekos, saidos, lašišos) šiek tiek žalumynų (pancūziški)...
2022-03-01

Receptas. Kepta lydeka su mairūnu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 arbatinio šaukštelio paprikų (milteliai) šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek kvietinių miltų 1 vienetas lydekų šiek tiek džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos 1/3 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kario 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-28

Receptas. Karališka lydekaitė

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 1 sauja petražolių 1 vienetas svogūnų šiek tiek vyšnių 1 vienetas lydekų 2 vienetai batono (riekelės) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (Žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame lydekos skūrą, mėsą sumalame, taip pat sumalme batono riekeles, svogūną, morką išvirtą, papriką sumalame, supjaustome petražolės lapelius smulkiai, įdedame prieskonių, druskos. Viską gerai išmaišome.
2022-02-28

Receptas. Kepti lydekos gabaliukais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 vienetai lydekų šiek tiek druskos šiek tiek petražolių šiek tiek provanso žolelių šiek tiek viduržemio prieskonių mišinio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Iš vakaro lydekas išvalome, išplauname ir supjaustome gabaliukais.
2022-02-28

Receptas. Žuvis alaus tešloje

INGREDIENTAI: 3 česnakų 1.5 kilogramo lydekų (filė) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuviai) PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai: 3 — 4 kiaušiniai 0,5 a.š. vegetos (galima ir nedėti visai) 1 stiklinė miltų (arba ir mažiau) 1 stiklinė alaus (šviesaus) Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pamarinuoti prieskoniais, įpjaustyti česnako. Galima palikti kelioms valandoms, arba iš karto kepti.
2022-02-28

Receptas. Lydeka su padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 450 gramų lydekų (filė) 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek druskos 220 gramų sviesto 40 gramų kaparėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Lydekos filė supjaustyti porcijos dydžio gabalais, pabarstyti druska ir maltais pipirais, apvolioti miltuose, tirpintame svieste (apie 20 gramų) ir džiūvėsėliuose.
2022-02-28

Receptas. Sūriu užkepta lydekų filė

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 4 vienetai lydekų (filė) šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių 4 vienetai sūris (picarela, riekelės) PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite lydekų filė į dubenį, apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite bent 15 min. pasimarinuoti.
2022-02-28

Receptas. Sumuštinių duonos krepšeliai su rūkytos žuvies mišraine

INGREDIENTAI: šiek tiek lydekų (jūros, rūkyta) šiek tiek majonezo šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek duonos (sumuštinių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sumuštinių duoną iškočioti ir sudėti į keksiuko formeles, suformuojant krepšelius. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paskrudinti apie 10 min. Žuvį nukaulinti ir susmulkinti, suberti žirnelius, susmulkintus svogūnų laiškus, majonezą ir viską išmaišyti.
2022-02-27

Receptas. Lydekos kukuliai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių (baltymai) 1 kilogramas lydekų 250 mililitrų baltojo vyno 500 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami.
2022-02-27
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų