REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
-  Minkite tešlą:
 Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
 Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
 Padalinkite tešlą į 3 dalis:
 1) Papuošimai
 2) Apatinis sluoksnis
 3) Viršutinis sluoksnis
- Grybus supjaustyti ir pakepinti svieste, pridėti grietinės ir troškinti. Bulvės supjaustyti apskritimus ir virti, kol suminkštės.
- Iškočioti apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjauti žuvies formą. Ant tešlos dėti virtas bulves, druska. Po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies - grybus.
- Iškočioti viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjauti žuvies formą (didesnė, negu apatinis sluoksnis). Dėti ant pyrago ir gerai užspausti.
-  Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus. Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepti pyragą (neplakti) ir dėti ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus. Padaryti akys ir kitas žuvies detalias. Aptepti tryniu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
 Skanaus
REKLAMA
 
  
 
  
  
  
  
  
  
  
  
 