REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų miltai
  • 0.5 litro pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 40 gramų aliejaus
  • 40 gramų sviesto
  • 8 gramai mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 5 vienetai bulvių
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai lydekų ( filė)
  • 400 gramų baravykų
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų miltai
  • 0.5 litro pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 40 gramų aliejaus
  • 40 gramų sviesto
  • 8 gramai mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 5 vienetai bulvių
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai lydekų ( filė)
  • 400 gramų baravykų
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkite tešlą:
    Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
    Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
    Padalinkite tešlą į 3 dalis:
    1) Papuošimai
    2) Apatinis sluoksnis
    3) Viršutinis sluoksnis
  2. Grybus supjaustyti ir pakepinti svieste, pridėti grietinės ir troškinti. Bulvės supjaustyti apskritimus ir virti, kol suminkštės.
  3. Iškočioti apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjauti žuvies formą. Ant tešlos dėti virtas bulves, druska. Po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies - grybus.
  4. Iškočioti viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjauti žuvies formą (didesnė, negu apatinis sluoksnis). Dėti ant pyrago ir gerai užspausti.
  5. Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus. Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepti pyragą (neplakti) ir dėti ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus. Padaryti akys ir kitas žuvies detalias. Aptepti tryniu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
    Skanaus

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų