čili

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „čili“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „čili“.

Atrado skanų ir greitą troškinį: receptą verta užsirašyti

Kasmet sausio 16 d. pasaulyje minima Tarptautinė karšto ir aštraus maisto diena, todėl jai artėjant ir sniegui baltuojant už lango tikrai verta paskanauti šildantį čili troškinį ar kitą aštrų patiekalą.
2023-01-11

Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos

INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 vienetas baklažanų 1 česnakų (padažui) 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė žirnių (Avinžirniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui) šiek tiek acto (balzaminis, padažui) šiek tiek sojos padažo (padažui) šiek tiek čili pipirų (padažui) šiek tiek žalumynų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
2022-03-03

Receptas. Vyšniniai pomidoriukai grilyje

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aliejaus (kokosų) 2/5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 žiupsnelis druskos 15 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidoriukus apšlakstyti kokosų aliejumi, apibarstyti druska ir prieskoniais, suverti ant iešmelių ir kepti 4 - 5 min., pavartant.
2022-03-03

Receptas. Naminiai dešrainiai su čederio sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek garstyčių 1 vienetas svogūnų (smulkinti) 8 vienetai dešrelių šiek tiek majonezo 1 vienetas čili pipirų (smulkintas) 8 vienetai bandelių (dešrainiams) šiek tiek sūris (čederio) Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Kiekvienos prapjautos bandelės vidų ištepti majonezu, dėti dešrelę, barstyti čili pipirus ir dėti smulkintus svogūnus. Viršų apibarstyti čederio sūriu sumaišytu su garstyčiomis.
2022-03-02

Receptas. Burokėlių ir skrandukų sriuba

INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų kopūstų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 litrai vandens šiek tiek druskos 2 vienetai sultinio (kubeliai) 2 vienetai burokėlių 1 vienetas čili pipirų 300 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį sudėkite sultinį, bulves ir skrandukus. Pavirę 20 min., sudėkite tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą svogūną, čili bei kopūstą.
2022-03-02

Receptas. Jurgitos vištienos kepsnys

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų (marinatui) 3 česnakų (marinatui) 2 valgomieji šaukštai medaus (marinatui) šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištos filė 70 gramų sūris šiek tiek čili pipirų (prieskonių, marinatui) šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai, pamarinuojame per naktį. Supjaustome svogūną žiedais, išdėliojame ant vištienos, apkepame apie 20 min.
2022-03-02

Receptas. Trinta paprikų sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų (geltonos) šiek tiek paprikų (milteliai) 2 vienetai paprikų (raudonos) šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos 600 mililitrų sultinio (daržovių) šiek tiek čili pipirų (pipiras, geltonas) šiek tiek čili pipirų (raudonas) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikas supjaustome gabalėliais.
2022-03-01

Receptas. Kiniški sparneliai

INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos sparnelių 1 stiklinė aliejaus 0.5 stiklinės vandens 1 vienetas čili pipirų 2 saujos miltai 5 valgomieji šaukštai medaus 2 valgomieji šaukštai sojos padažo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautus ir nuvarvintus vištienos sparnelius apvolioti miltuose ir apkepinti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus iš abiejų pusių.
2022-03-01

Receptas. Jautiena tailandietiškai "Pad Kra Poaw Nuan"

Tai įdomaus skonio ir kvapo tailandietiškas jautienos patiekalas. Kadangi šiam patiekalui paruoši netruks, tai geras pasirinkimas greitai vakarienei. Jeigu turite šviežių bazilikų lapelių, geriau naudoti juos. Taip pat jei patinka svogūnai, galima raudonąjį svogūną naudoti ir supjaustyti griežinėliais bei kepti kartu su mėsa ir padažu. Jeigu nori aštresnio skonio, galima dėti daugiau čili pipirų.
2022-03-01

Receptas. Farširuotos kelmučiais vištos šlaunelės

INGREDIENTAI: 1/4 vieneto svogūnų 2 vienetai vištienos blauzdelių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai majonezo (pikantiškas) 100 gramų kelmučių (virti, arba marinuoti) 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (paukštienos) šiek tiek čili pipirų (milteliai) PARUOŠIMO BŪDAS: 2 porcijos. Nuo šlaunelių atsargiai numaukite odą, (paliekant mėsos) išimant kaulą ir paliekant tik sąnarėlį viršuje.
2022-03-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų