Grybai žiemai

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

Grybai;
1 l vandens;
druska;
cukrus;
lauro lapai;
pipirų žirneliai;
actas.

Gaminimas

1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska automatiškai mažiname iki vieno šaukšto. 1 desertinį šaukštą cukraus įdedame kelis lauro lapus ir įberiame pipirų žirniukų (6-8)
Marinatą užverdame.
grybus sudedame į marinatą ir dar kartą užverdame.
Tada pilame į paruoštus stiklainius įpilame arbatinį šaukštelį acto į 0,75 stiklainį, stiklainį užsukame pavartome ir po kaldrele ilsėtis kol atvės. Tada nešame sandėliuoti ir laukti noro ar progos kada ragauti grybus.

Gairės: grybai, vanduo, druska, cukrus, lauro lapai, pipirų žirneliai, actas.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas
Česnakinis padažas
 
 
Į viršų